Saako nainen olla vahva?

Pumpui

"Varo vain ettet muutu liian lihaksikkaaksi." Näin minua on joku joskus varoiteltu.

En ikinä ajatellut, että treenaaminen ja lihasten kasvattaminen olisi mikään ongelma, ja kuittasin moiset varoitukset nauramalla. Nyt olen tajunnut, että siinä on - valitettavasti - totuuden siemen.

Olen viettänyt viimeiset puolitoista vuotta sinkkuna ja yrittänyt välillä viritellä jonkinlaisia ihmissuhdekuvioita*, joista muutamassa on heti nousut esille minun treenaamiseni, eikä siinä hyvässä valossa jossa sen ajattelin nousevan. 

Ongelma 1: Naisen lihakset

Olen viimeisen puolentoista vuoden aikana kohdannut karkeasti yleistäen kahdenlaisia miehiä: niitä jotka arvostavat kroppaani mutta eivät pidä minusta muuten ja jotka pitävät minusta muuten mutta eivät arvosta treeni-innostustani. On jokseensakin ikävää joutua puolustelemaan omaa ruumiinmuotoaan ja perustelemaan miksi tekee mitä tekee. Tämä tuntuu erityisen tungettelevalta ja vähän loukkaavalta. Ai miksikö minusta on kivaa että minulla on isot olkapäät ja reidet? No siksi että kropassa on voimaa. Ai miksikö haluan käydä treenaamassa? No siksi että minulle tulee sitä hyvä olo ja se tuottaa minulle paljon iloa, haastaa minua ja edesauttaa hyvinvointiani. 

Ongelma 2: Miehen lihakset

Kohdasta yksi on sitten noussut esiin kohta kaksi, eli miehen kokemus siitä, että tämä ei ole tarpeeksi lihaksikas ja hyväkuntoinen minulle. Minusta on sietämätöntä, että omaa elämääni ja omaa kehoani koskevasta päätäntävallasta vedetään suoria yhtäläisyysviivoja siihen, mitä vaadin toiselta. On toki totta että pidän lihaksikkaista miehistä, mutta isot muskelit ja kova kunto eivät paljoa pelasta, jos tyyppi on tyhmä kuin saapas tai muuten vain kolossaalinen uuvatti. Muita fyysisiä toiveita en ole asettanut kuin sen, että olisi kiva jos miehellä olisi leveämmät hartiat kuin minulla. Penkkaus- ja kyykkykriteereitä en ole määritellyt (toisin kuin eräs tyyppi joka kertoi hänellä olevan naisten suhteen sadan kilon kyykkyraja, joten meikäläisen saumat menivät siinä), enkä odota että mies harrastaa samoja asioita. Riittää, että ymmärtää miksi teen mitä teen ja että on jokin oma aikaa ja eforttia vaativa intohimo, oli se sitten liikunnallinen tai vaikka tieteellinen. 

 

Voiko oikeasti olla, että naisen treenaaminen ja voima nähdään uhkana, tähän maailmanaikaan ja vielä fiksujen ja koulutettujen miesten toimesta? Totta kai parinvalinnan taustalla on runsain mitoin biologiaa (Terveisiä vain Henry Laasaselle, joka on kirjoittanut minusta ei vain yhden kerran vaan kahdesti "parinvalintablogissaan"! linkit donotlinkejä), ja ymmärrän sen, että joidenkin mielestä lihakset ja voima eivät ole seksikästä. Mutta tuntuu jotenkin hämmentävälle, että minun intohimoni ja sen sivutuotteet nähdään miinuksena, jos olen itse niiden johdosta itsevarmempi ja onnellisempi.

Voi toki olla, että minulla on käynyt vain surkea säkä miesasioissa. Ehkä maailma on pullollaan mahtavia miehiä, joille naisen massiiviset epäkkäät eivät ole karkoite tai alemmuudentunteen aiheuttaja, mutta sellaisia ei ole oikein tullut vastaan. Kenties vain rupean suosiolla hulluksi kissamummoksi. Hulluksi kissamummoksi, joka ainakin on ihan hitonmoisessa tikissä.

*Deittailu- ja parisuhdeasiaa on käsitelty aikaisemminkin:
Voiko jumppapirkko tykätä sohvaperunasta? (Huom! R. ei ole vieläkään järjestänyt minulle niitä treffejä!)
Kun crossfittaaja on treffeillä
Kun crossfittaaja on treffeillä, osa 2
Kun crossfittaaja on treffeillä, osa 3
Kun crossfittaaja on sokkotreffeillä
 

 

Kommentit

Suvi K.
Sisunainen

Joo mä oon kuullu kanssa näitä "etkö pelkää että sun lihakset kasvaa vahingossa liikaa". Prkl kun eivät kasva yrittämälläkään.

Lotta Katariina
Pumpui

No niinpä. Ne lihakset kun kasvaa ihan hemmetisti jo yhdessä yössä. Varokaa vaan. :)

jyri k. (Ei varmistettu) http://www.luonnoskirja.net/

Heh, se lienee juuri se pelko että lihakset yhtäkkiä jysähtää räjähdysmäisesti. Kauheen epämukavaa jos esim. nukkuu vieressä just sillä hetkellä. :D
Voi tulla vaikka mitä ruhjeita.

Lotta Katariina
Pumpui

No niinpä. Kerran vie akan salille niin aamulla herää Arnoldin vierestä.

Lotta Katariina
Pumpui

Kyllä, näin käy kaikille kerrankin salille eksyville naisille :D

phocahispida

(Musta olis kyllä aika helvetin siistiä, jos noin kävisi. :D)

Johanna- (Ei varmistettu)

No jaa, ainakin minun voimanostajan ensireaktioni on, että tosiaan olet vaan tavannut vääriä ihmisiä. Toki naisten lihakset ovat fitnessbuumista huolimatta vähän kiistanalainen juttu, ja jos ovatkin nyt keskimääräistä enemmän ok niin taatusti kohta taas pois muodista. Ihmiset, jotka arvostavat ja haluavat sinua sellaisenaan ovat ikuisesti in, eikä niitä nyt vaan oo joka nurkan takana - olemassa kyllä. :) (Kissat on silti kans erittäin jees.)

Anna Blue Eyes

Olen joskus miettinyt, voisiko joitain ihmisiä yhdistää ja saada niistä sitten sen "välimallin". Kun nyt joku vaan keksisi sen laitteen, niin voitaisiin lykätä sinne nuo sinun tapaamasi miehet ja niiden kanssa pari tällä deittipolulla vastaan astellutta. Esimerkiksi "Ootsä aatellu et sä voisit harrastaa enemmän liikuntaa..?" taitaisi olla aikalailla suora lainaus :D

Iiro
Aina jonon viimeinen

Varovaisesti nyt niiden toivomusten kanssa:

Anna Blue Eyes

Ei hemmetti kun en ikinä opi. Sitä saa mitä tilaa on toteutunut jo aiemminkin pariin otteeseen kun en ole ollut skarppina.

Lotta Katariina
Pumpui

Yhdistelmämies olis kyllä aika jees.

Jenni P. (Ei varmistettu) http://www.fitlandia.fi/blogit/puolet-jennin-elamasta/

Sä oot todellakin tavannut vaan vääriä ihmisiä. Itelle kävi ennen Henriä hieman samoin ja jätkän mahikset loppui heti siihen, kun aloin saamaan kommenttia: "sun ei varmaan kannata enää kasvattaa lihaksia ". Lihastenkasvatushan tässä on ensimmäisenä mielessä. Olen myös tullut tulokseen, että jos mies ei kestä lihaksiani niin on hänellä itsellä liian pienet lihakset.

Ymmärrän vielä jotenkin sen että kaikki eivät tykkää lihaksikkaista naisista, mutta sitä en ymmärrä enkä siedä, että joku kertoo millaiset lihakset tai ts.ei-lihakset tulisi hankkia. Vaikea ymmärtää, että jotkut oikeasti treenaa tulosten takia.

Tsemppiä etsintään, koska kyllä niitäkin urheilullisia miehiä on, jotka eivät koe henkisesti ja fyysisesti vahvaa naista uhkana :)

Lotta Katariina
Pumpui

Kiitoksia, ehkä tässä pitää vielä uskoa että niitäkin on olemassa :D

Mua ärsyttää ylipäänsä ihan tolkuttomasti miehet jotka kokee oikeudekseen määräillä sitä miltä nainen näyttää. Olin käynyt ehkä kahdesti erään tyypin kanssa treffeillä ja kerroin meneväni seuraavana päivänä kampaajalle. Tämä sanoi "Et sitten ainakaan lyhyeksi leikkaa", meinasin ihan kiusallani vetää tukan siiliksi kun rupesi ketuttamaan :D

rusettimarsu (Ei varmistettu)

Sama!
"Sulla on ihan valtavat hauikset. Et saa enää nostella mitään ettei ne kasva enempää."
"Juokseminen ei sovi naisille ja sinun varsinkaan ei kannata juosta ettei pohkeet kasva tuosta enää lisää."

Voi v***u.

Lotta Katariina
Pumpui

Ah, vanha kunnon pohjeargumentti <3

Johannannnnn (Ei varmistettu)

Ensiksikin, sun treffipostaukset on niin mahtavia! En tiedä saisiko nauraa, mutta kun tiedän niin sen fiiliksen! Ja toisekseen, kyllä se oikee tulee vielä vastaan. Paljon on niitä miehiä, jotka nimenomaan pitää lihaksikkaita naisia seksikkäinä..

Lotta Katariina
Pumpui

Kiitoksia! Kyllä niille saa nauraa, mieluummin se kuin vetistely :D

jyri k. (Ei varmistettu) http://www.luonnoskirja.net/

Eikö tyypit oo lukenu sarjakuvia vaikutuksille alttiissa iässä? :P
Itse koin pienen yllätyksen kun vuosi-pari sitten kaivoin vanhat Tarzanit esiin. Jotenkin olisi luullut että viidakon kuningas kaappaa kainaloonsa pulaan joutuneita pitsihameneitejä. Meininki olikin vähän jotain muuta:

http://36.media.tumblr.com/tumblr_m88fnxzZaF1r7b5aqo1_1280.jpg

http://40.media.tumblr.com/tumblr_m88fl5D1ko1r7b5aqo1_1280.jpg

http://36.media.tumblr.com/tumblr_m88fmvj1gH1r7b5aqo1_1280.jpg

http://40.media.tumblr.com/tumblr_m88fu5X7lr1r7b5aqo1_1280.jpg

http://41.media.tumblr.com/tumblr_m88fs64C1t1r7b5aqo1_1280.jpg

Ja tämä siis 80/90-luvulla. Ei kyllä yhtään nyt aikuisenakaan harmita että olen säästänyt nämä. ;D

Lotta Katariina
Pumpui

No huh! Mutta kai sitten Tarzan kuitenkin valitsi aina lopuksi jonkun mamsellin hädässä ja oli vain kavereita coolin ja vahvan mimmin knassa?

jyri k. (Ei varmistettu) http://www.luonnoskirja.net/

Taisi enimmäkseen viihtyä aivan yksinään tai korkeintaan eläinkunnan seurassa. XD
Pitäis kyllä tutkia noi vielä tarkemmin.

annepa (Ei varmistettu)

Kyseessä lienee suunnilleen samanlainen preferenssi kuin valkoisen lihan tai pituuden kanssa, tosin tietenkään omaan pituuteen ei voi juurikaan aikuisena vaikuttaa. Itse olen ylipainonen ja 175cm pitkä. Kukaan ei tietenkään kommentoi päin naamaa, koska Mustanaamiolle ei vittuilla, mutta internetistä olen lukenut, että kaikki ihmiset eivät pidä ylipainoisista. Ja että joillekin miehille ylitsepääsemätön juttu on, jos nainen on pitkä. Ja laittaa vielä korkokengät jalkaan, mikä se luulee olevansa????

Edellisten lisäksi olen vahva sekä fyysisesti että henkisesti ja sekin koetaan kuulema uhaksi. Mainituista asioista huolimatta tai juuri niiden takia olen onnistunut törmäämään mieheen, joka jumaloi minua. Hänen mielestään on guumaa energyy, kun laitan korkkarit juhliin (niistä tullaan aina pian kotiin) ja mahtavaa kun kantelen keskenäni nojatuolin paikoilleen (joskaan eihän hän antaisi herrasmiehenä minun sitä tehdä, vaan aina joudutaan tappeleen siitä, että teenkö asioita jos niitä VOIN tehdä vai tekeekö hän ne minun puolestani). Paino nyt vaihtelee ajan myötä normaalista ylipainoon, mutta lausuntonsa mukaan mieheni rakastaa minua sekä horisontaalisin että vertikaalein sentein ja ennen kaikkea aivojeni takia. Epäilen, että aivot ovat pääasiassa...

Rohkaisen siis sinua jatkamaan deittailua tai mitä ikinä nyt teetkin uusien ihmisten tapaaminen tarkoituksenasi. Ihmiset on erilaisia ja tarvitaan tuuria ja avoimuutta siihen, että sopiva osuu kohdalle ja kaikki natsaa. Jos minuakin lykästi, niin miksei sinuakin lykästäisi?

#MOMFIE

Lihaksikkaat naiset uhkaavat honteloiden miesten itsetuntoa, pelkäävät miehisyytensä kärsivän. Näin kärjistäen sanottuna. Exä mainitsi kerran, etten saisi enää isompia hauiksia itselleni pumpata (eikä edes olleet isot, exä vaan kukkakeppi), jottei hän jäisi kakkoseksi.. :D Vitsinä olevinaan heitti, mutta sanojen takaa pystyi kyllä aistimaan jotakin muuta. 

Kaikenlaisia miehiä kuin naisiakin riittää ja aivan varmasti sinullekin kolahtaa jossain vaiheessa oikeanlainen tyyppi vastaan. Just keep looking!

Iiro
Aina jonon viimeinen

En mä edes näkisi, että tässä oltaisin kauheasti väärillä jäljillä yleisellä tasolla. On sitten aika hyvä kysymys, että millä tavalla on oikeutettua vierittää oman itsetunnon ongelma toisen harteille ja vastuulle.

Häviän muuten mua lyhyemmän naispuolisen salikaverin mave-maksimille 20-30 kiloa. Ei käy egon päälle.

Nata - White Trash Disease

Tää sun tilanne on aika poikkeus. Eiköhän suurinta osaa miehistä kuitenkin haittaa enemmän se, että nainen on löllykkä sohvaperuna.

Nata - White Trash Disease

Terveisin löllykkä sohvaperuna.

Lotta Katariina
Pumpui

Toivotaan että oon vaan törmännyt poikkeustapauksiin. Tai jos en, niin löllykkä sohvaperunuus kuulostaa aika houkuttelevalta vaihtoehdolta, josko lööbaamisella sais sekä lepoa että miehen :D

Nata - White Trash Disease

lepo + mies = tinder. näin löllykkä sohvaperuna löytää miehen, tadaa! paljastan myös salaisuuden. samalla ku lööbailin soffalla, ni lisäsin tinderiin treenikuvan, jonka junnigubbe, nykyinen avomieheni, bongasi sieltä. oletan ettei lihakset haitannu (tai sit oon vaa ni lihakseton). sul on toivoa, älä lopeta swaippaamista!

Lotta Katariina
Pumpui

Mulla loppui Tinder-mätchien tulo saman tien kun täytin 30. Pitänee valehdella ikänsä alaspäin, josko sitä sitten taas tulis osumia :D

Jasmiina6578 (Ei varmistettu)

Ei kai tossa ole mitään erityisen ihmeellistä. Ihmisillä on kaikenlaisia makuja eikä niille yleensä oikeen voi mitään. Useimmat naiset on esim. äärimmäisen tiukkoja miehen pituuden suhteen (kliseinen "vähintään itseä pidempi"-kriteeri), mutta ei sitä paheksuta mitenkään. Ja pituudelleen ei edes voi mitään toisin kuin vaikka tuolle lihasten koolle.

mikaelaaaah (Ei varmistettu)

Noh, ei, mutta pituusesimerkki on vähän heikko, miehet kun useimmiten ovat naisia pidempiä eli tässä tavallaan rajataan poikkeustapaus ulos

Lotta Katariina
Pumpui

Ja kyllä sitä mun mielestä myös paheksutaan, jos on jotain älyttömiä pituusvaatimuksia suuntaan tai toiseen.. 

Laasasen fanipoika (Ei varmistettu)

Johtenkin huvittavaa Pumpui, että sä haukuit Laasasen muutama bloggaus sitten, mutta olet kirjoitustesi perusteella kuitenkin ihan samaa mieltä hänen kanssaan. Eli lihakset vähentävät naisen markkina-arvoa. Esim. tässä http://www.lily.fi/blogit/pumpui/varo-miesmakusi-muuttuu kirjoituksessa kerrot hyvin miten miesmakusi on muuttunut. Koska vain pieni osa miehistä on lihaksikkaita, ja suurin osa miehistä ei pidä lihaksikkaista naisista (tai ainakaan se ei tuo mitään plussaa naisen markkina-arvoon), tarkoittaa se sitä, että rajaat itse potentiaalisten partnerien joukkoa pienemmäksi samalla kuin vähennät sinusta kiinnostuneiden miesten joukkoa. Tämän yhtälön mukaan ei ole ihmekään, jos sinusta tuntuu vaikealta löytää mies. Vähän sama juttu olisi, jos itse n. 190 cm pitkänä ja noin 160 cm pitkistä naisista pitävänä miehenä onnistuisin lyhentämään itseni 170 senttiseksi ja muuttamaan naismakuni niin, että pitäisin vain yli 180 senttisistä naisista. Sitten haukkuisin pitkät naiset siitä, ettei heidän itsetuntonsa kestä seurustella lyhyemmän miehen kanssa.

Lotta Katariina
Pumpui

Mä en kyllä usko missään nimessä Laasasen markkina-arvoteoriaan tai ole muutenkaan monessakaan asiassa hänen kanssaan samaa mieltä, mutta totta kai mä uskon ihmisten preferensseihin ja siihen että niistä voi tehdä jonkinlaisia karkeita yleistyksiä.

Lisäksi mähän kirjoitin tässä postauksessa, että mä olen tavannut kahdenlaisia miehiä viime aikoina, niitä jotka arvostaa lihaksia ja niitä jotka ei. Enemmän kuin miesten haukkumisesta tässä jutussa oli mun mielestä kyse siitä, että en ole kohdannut miestä jonka kanssa synkkaisi muuten ja joka tykkäisi lihaksikkaista naisista :)

 

Miss Anonyymi (Ei varmistettu)

En ole blogisi säännöllinen lukija, mutta nyt on kyllä aivan pakko kommentoida. Alkaa nimittäin sen verran närästää se, että jopa Suomessa, joka kuitenkin on miesten ja naisten välisessä tasa-arvossa (avioliitot jätettäköön nyt tämän keskustelun ulkopuolelle) edelläkävijä, jaksetaan vouhkota naisten "maskuliinisesta", "aggressivisesta" ja tai muuten vain luotaantyöntävästä ulkoisesta habituksesta. Pääkoppani pystyy vielä prosessoimaan jonkinasteisen primitiivisen voiman, joka säätelee miesten mieltymistä suojelemista vaativaan, sopusuhtaiseen ja paksutukkaiseen naisyksilöön. Mutta siinä se raja sitten meneekin. Kammottavaa, että hyvä kunto, voima ja liikkuvuus ei ole minkään arvoista, ainakaan enää siinä vaiheessa kun se näkyy ulospäin. Tällä logiikalla koko sukupuolemme on nähtävästi tuomittu pelkästään kiinteytymään, välttelemään hiilareita ja kerjäämään apua aina kun jossain vaaditaan rohkeutta ja voimaa. Nämä älykkäät ja korkeasti koulutetut miehet tuntuvat ääneen puhuvan alentavasti bimboista, mutta tosipaikan tullen sellainen valitaan käsikynkkään ennen aivosolullista, vahvaa ja itsenäistä naista. Huh huh!

Erehdyin itse kerran kehaisemaan poikaystävälle, kuinka joogaharrastuksesta on seurannut kehon kiinteytymistä. Pullistin siinä sitten pientä, lähestulkoon käsiläskien keskeltä näkyvää hauista ylpeyttä säteillen. Poikaystävän reaktio oli, että hyi olkoot, ei kait susta nyt mikään muskelirouva tule, se on niin etovaa. Olin odottanut taputusta päälaelle ja jotain pikkutuhmaa kommenttia vartalostani, joten olin aika hämmentynyt tästä aivan toisenlaisesta reaktiosta, jonka jo allieni kiinteytyminen oli laukaissut.

Sama sääntö pätee tatuoituihin naisiin. Itselläni on yläkroppa värikkäiden (tosin hyvällä maulla ja laadulla hankittujen) kuvien peitossa. Niistäkin on tullut jos jonkinmoisia oksennusrefleksejä, ja eritoten vastakkaiselta sukupuolelta. Ilmeisesti suuret ja huomiota herättävät tatuoinnit ovat naiseuden perisynti. Ärsyttää, että oma persoona, luonne ja intohimot olisi piilotettava Heidi Klum -lookin taakse.

Toisaalta, jo lyhyitä hiuksia vieroksutaan Euroopan rajojen ulkopuolella, että tokkopa tästä kuitenkaan taaksepäin ollaan menossa.

Ei auta kuin vain toimia malliesimerkkinä. Tsemppiä ja onnea rakkausrintamalle!

Lotta Katariina
Pumpui

Hieno kommentti! Etenkin tämä kohta: "Tällä logiikalla koko sukupuolemme on nähtävästi tuomittu pelkästään kiinteytymään, välttelemään hiilareita ja kerjäämään apua aina kun jossain vaaditaan rohkeutta ja voimaa."

 

Halina (Ei varmistettu)

Itselläni on varmaa käyny hyvä tuuri kun seurustelen miehenkaa, joka tykkää sekä lihaksikkaista, urheilullisista ja tatuoiduista tytöistä(näitä en kyllä itse ole, mutta exät olleet, yksi existä oli korkkareissa pidempi kun hän eikä haitannu). Vissiin hyvä itsetunto mieheksi:D mä olen myös sitä parempi judossa ja hyväksyy tämän asian;)

Mulla myös aina ollu kaverijätkiä, jotka arvostanu urheilevia ja vahvoja tyttöjä. Sillon ku mulla näky lihakset, miehet vaa tykkäs(varsinki pakara ahahah:D) poikaystävä pikemminki surkuttelee peban ja hauisten pienenemistä, mutta ei tosissaan:D.

Mutta tuli mieleen, että miehet on oikeasti enemmän kilpailuhenkisiä kun naiset, eli kokeeks ne jotenkin uhkana naisen paremman menestyksen oli kyse urasta tai sitten urheilusta? Miehet kilpailee keskenäänki paljon enemmän eli ehkä jotku kokee kilpa-asetelman myös naisensa kanssa ja karsastaa sitä? En tiedä:D

Kommentoi