Luukku 8: Syyspiirakasta joulumuffineiksi

kuva1.jpg

Ihastuin tämän omppupiirakan pohjaan niin ikihyviksi, että jalostin sitä myös muffineiksi. Joulun hengessä oman säväyksensä kauraherkkutaikinaan loi piparkakku.

Tein muffineita vain pikkusatsin, joten puolitin alkuperäisen piirakkataikinan.

Piparkakkumuffinit

  • 3 dl kaurahiutaleita
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl ruokasoodaa
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 1,5 dl sokeria
  • 2 munaa
  • 1,5 dl maustamatonta jogurttia
  • 75 g margariinia sulatettuna
  • piparkakkuja maun mukaan

Kuivat aineet sekoitetaan keskenään, sitten lisätään kananmunat, jogurtti, rasva ja murskatut piparkakut. Taikina annostellaan muffinivuokiin ja ripotellaan piparkakun paloja vielä muffinien pinnallekin.

Muffineita paistellaan 200 asteessa noin 15 minuuttia. (Tämä on kyllä ihan veikkaus, koska en katsonut tarkkaa aikaa;).)

Myös näiden muffineiden, kuten niiden esi-isä omppupiirakankin, kaveriksi sopii mainiosti vaniljajäätelö.

-innaS

Suhteet Ruoka ja juoma Oma elämä DIY