N niin kuin nakkisämpylä
Kyllä kalpenee ruottalaisen sisustusliikkeen hodarit näiden herkku-nakkikoirasien rinnalla.
Omatekoisen 3-viljan sämpylätaikinan sisällä Havarti-juuston kanssa kypsynyt nakki ompi kyllä maukas. Kääröjä kelpaa tarjoilla niin lastenkutsuilla kuin pakata hiihtoretkelle evääksikin.
Nakkisämpylät n. 10 kpl
Taikina
- 3 dl vettä
- 20 g hiivaa
- 0,5 tl suolaa
- ripaus sokeria
- 3 dl vehnäjauhoja
- loput 3-viljan sämpyläjauhoja
- 2 rkl öljyä
- Lisäksi 10 nakkia ja Havarti-juustosiivuja
Anna taikinan kohota kulhossa liinan alla ainakin puoli tuntia. Leikkaa kohonnut taikina 10 osaan ja pyörittele taikinapalat pötköiksi.
Leikkaa nakkien päät ristikolle ja kieräytä juustosiivu nakin ympärille. Tämän jälkeen kieritä taikinatanko nakki-juusto-yhdistelmän ympärille.
Nosta nakkikäärylät pellille ja anna niiden vielä kohota noin 20 min. Paista 200 asteessa 10-15 min.
-innaS