Viiden T:n lelukoppa

kuva10.jpg

Törmäsin taannoin mahtavaan neuvokkivideoon, jossa opastetaan leikkaamaan vanhoista t-paidoista trikookudetta. Idea ilostutti kovin, sillä vaatteiden kierrätysmahdollisuudet ovat hyvin rajalliset, joko kirpparille tai uusiokäyttöön.

Trikookude on myös monessa käsityöpuodissa aika arvokasta, joten tässä saa ne kaksi kuuluisaa kärpästä yhdellä iskulla: hyvän mielen ekoilusta ja oivaa materiaalia askareisiin.

Saksikäsittelyn ja virkkuukoukun heiluttelun jälkeen vanhat ja käyttöpäivänsä nähneet t-paidat saivat uuden elämän lelukoppana. Idean lelukoppaan sain Helmiä & Vadelmia -blogista. (Kiitos tästä Adiinalle 🙂 Virkattu lelukoppa on paitsi nätti, myös turvallinen kömmähteleville taaperoille.)

Kartutin myös pukinkonttia erikokoisilla ja -värisillä koppasilla. (Niiden kuvat pysyy salaisessa arkistossa ainakin jouluun saakka, ettei lahjojen saajien jännitys lässähdä.)

kuva9_0.jpg

Videoklipin opeilla neljästä paidasta syntyi läjä kudetta. Leikkelin myös paitojen hihat ja yläosan käyttöön, vaikkei video siihen opastanut. Hihat leikkasin spiraalina ja yläosat eessun taassun, vähän kuin siksakkia.

Näiden neljän värillisen paidan lisäksi käytin koriin noin puolikkaan valkoisen paidan ja pohjan virkkasin tilkkukorista löytämästäni trikookankaasta, jonka leikkelin samaan tapaan kuin paitojen yläosat.

kuva12.jpg

Pohjaksi virkkasin pyörylän. Tämän jälkeen ”loin silmukat” korin tuleville reunoille. Näihin silmukoihin aloin virkkaamaan ihan perinteisillä silmukoilla niin kauan, kunnes koppa oli sopivan korkuinen.

kuva11.jpg

Nyt on oman kodin vanhojen paitojen varastot muuttaneet olomuotonsa virkkuutekeleiksi, joten jään odottamaan paitalahjoituksia ystäviltä ja sukulaisilta 😉 Ilokseni moni on luvannut siivota vaatekaappinsa lähipäivinä!

-innaS

Koti Sisustus DIY

Paistamatta ihana – kaksi herkullista rahkakakkua

kuva7.jpg

Sitruunaisen raikas rahkakakku

Pohja

  • 250 g digestive-keksejä
  • 100 g voisulaa

Keksit murustetaan ja sekoitetaan voisulan kanssa. Päällystä irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla ja painele keksimassa sitten vuoan pohjalle.

Rahkatäyte

  • 2 dl vispikermaa
  • reilusti eli noin 3 rkl vaniljasokeria
  • 1 rkl sokeria
  • 2 prk mietoa maitorahkaa
  • 1 sitruunan raastettu kuori
  • 0,5 sitruunan mehu
  • 6 liivatelehteä
  • tilkka vettä

Raasta aluksi sitruunan kuori ja purista mehu. Laita myös liivatteet likoamaan kylmään veteen.

Vatkaa kerma, lisää joukkoon sokerit, rahka, sitruunan kuori ja mehu. Vatkaa rahkaseos tasaiseksi.

Laita vettä kiehumaan. Kaada tilkka kiehuvan kuumaa vettä esim. pieneen kannuun, josta on helppo kaataa liivateseosta. Purista lionneista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja sekoita ne kuumaan vesitilkkaan.

Kaada seos ohuena nauhana rahkaseoksen joukkoon kokoajan vatkaten. Valmis seos kaadetaan vuokaan keksimurupohjan päälle. Nosta kakku hyytymään jääkaappiin ainakin neljäksi tunniksi, mieluusti ihan yön yli.

Sitruunakaakun kanssa voi tarjoilla esimerkiksi mansikkamelbaa. Jos kirpsakkuutta haluaa hieman pehmentää, voi kakun päälle ripottaa reilusti valkosuklaarouhetta (Pirkan valkosuklaa kokonaisilla hasselpähkinöillä on ihan huippua!) tai tehdä vaahdotetusta vaniljakastikkeesta ja liivatteesta ohuen päällyskerroksen.

kuva5.jpg

Herkullinen variaatio rahkakakusta syntyy, kun korvaa sitruunamehun sekä -kuoren mustikoilla, valkosuklaarouheella ja limen kuorella. Pohjana toimii mainiosti dominokeksit rouhittuna.

Suklaiset koristukset saa aikaan, kun sulattaa tummaa suklaata ja pursottaa leivinpaperin päälle kukkamaisia kuvioita. Koristuksien päälle voi vielä ripotella nonparelleja, ennen kuin laittaa suklaakoristeet jääkaappiin jähmettymään.

kuva2.jpg

Pikkuisia rahkakakkuleivoksia voi tehdä piparkakkumuottien avulla;)

-innaS

Koti Ruoka ja juoma DIY