Pikkupannarit rapakon takaa
Saanko esitellä, uusi ihastuttava aamiaisherkkututtavuutemme amerikkalaiset pannukakut.
Nuita pikkuisia Teletappien tappileipiä muistuttavia herkkuja mutustamalla päivästä tulee varmasti mukava. Syksy vielä tarjoilee herkullisia lisukkeita kakkusille, kuten omenasurvosta, mustikoita, hilloja, nam!
Taikina on perinteistä lettu-/pannaritaikinaa paksumpi, joten kaakkuja saa paistettua pannulla useamman kerrallaan. Pannukakut myös kohoavat leivinjauheen ansiosta hieman.
Paistossa kannattaa pitää sähkölieden lämpöä nelosella, ettei herkut kärähdä ennen kuin ennättävät paistua kunnolla. (Kuvan kakkuset eivät muuten olleet luonnossa noin mustia, vaan sävytys johtuu taidokkaasta kuvankäsittelystä, heh;D)
Aamuiset herkkukakut Ameriikasta
- 4 dl jauhoja
- 3 rkl sokeria
- 0,5 rkl leivinjauhetta
- 0,5 tl suolaa
- 2 tl vaniljasokeria
- 3 dl maitoa
- 2 munaa
- 1 rkl voisulaa
- 2 rkl öljyä
Ensin sekoitetaan kuivat aineet, jotka sekoitetaan maito-muna-rasva-seokseen. Paistossa käytin voita. (Alunperin törmäsin ohjeeseen Kaunis pieni elämä -blogissa, joten kiitos herkuista sinne!)
-innaS