Superfoodia(ko)?
Superia juu ja ruokaakin kyllä, mutta kyseessä ei nyt ole macajauheet ja kaakaopavut, vaan mieheni kanssa nälkäisiin iltoihin lanseeraamamme supermunakas.
Päivät hurahtelevat nykyään niin hurjaa kyytiä ohitse, että kahdeksalta illalla tajuaa kitanneensa pannullisen kahvia ja rouskuttaneensa pari keksiä. Sitten onkin sudennälkä, kiukku ja pyörryttää. Tähän paras lääke on jättiläisherkkumunakas.
Perusraaka-aineina kahdelle hengelle toimivat 4 kananmunaa ja kunnon loraus maitoa – sekoitetaan ja haudutellaan hissukseen pannulla, kunnes komeus on hyytynyt. Massaan kannattaa sekoittaa mauksi myös pinaattia. Täytteinä toimivat vaihtelevat jääkaapinantimet, oman maun mukaan. Minulle kelpaa yleensä tomaatti plus muut kasvikset, herra tahtoo lihaa.
Viimeksi oli tarjolla oikea gourmetversio: pinaattimunakas parmesan-korppujauhoseoksella kuorrutetuilla lohifileillä ja tomaatilla. Lohet oli ensin muhineet uunissa oikein rapsakoiksi. Masu täynnä elämä taas hymyilee, vaikka elo olisikin juuri tuntunut suht toivottomalta.
-innaS