Luukku 19: Valkosuklaata ja karpaloa

lomogram_2012-12-19_10-38-31-pm.jpg

Tee-se-itse -hengessä joulupaketteihin kietoutuu tänä vuonna konvehtien sijasta kotiuunissa paisteltuja keksejä. Olen aivan ihastunut kaupan valkosuklaa-karpalokekseihin, joten ajattelin testata onnistuuko sellaiset myös itsetehtyinä.

Keksipohjana toimi kauralastutaikina, johon lisäsin valkosuklaarouhetta ja kuivattuja karpaloita.

lomogram_2012-12-19_10-35-51-pm.jpg

Nauskun herkkunamukeksit

  • 3 dl kaurahiutaleita
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 1,5 tl vaniljasokeria
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 3 dl sokeria
  • 1,75 dl maitoa
  • 0,5 dl siirappia
  • 150 g sulatettua margariinia
  • 130 g rauhittua valkosuklaata
  • 50 g kuivattuja karpaloita (kokonaiset karpalot voi saksia puolikkaiksi)

Ensin sekoitetaan kuivat aineet keskenään, ja sitten lisätään maito, siirappi ja hieman jäähtynyt voisula. Tämän jälkeen taikinamassaan sekoitetaan vielä suklaa ja karpalot.

Taikinasta lusikoidaan leivinpaperin päälle noin 3-4 cm halkaisijaltaan olevia nokareita. Yhdelle pellille laitoin vain 9 taikinanokaretta, koska keksit leviävät hurjasti paistuessaan.

Keksejä paistellaan 175 asteessa 10-12 min, kunnes ne ovat nätin ruskeita.

-innaS

Koti Ruoka ja juoma DIY