Paistamatta ihana – kaksi herkullista rahkakakkua
Sitruunaisen raikas rahkakakku
Pohja
- 250 g digestive-keksejä
- 100 g voisulaa
Keksit murustetaan ja sekoitetaan voisulan kanssa. Päällystä irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla ja painele keksimassa sitten vuoan pohjalle.
Rahkatäyte
- 2 dl vispikermaa
- reilusti eli noin 3 rkl vaniljasokeria
- 1 rkl sokeria
- 2 prk mietoa maitorahkaa
- 1 sitruunan raastettu kuori
- 0,5 sitruunan mehu
- 6 liivatelehteä
- tilkka vettä
Raasta aluksi sitruunan kuori ja purista mehu. Laita myös liivatteet likoamaan kylmään veteen.
Vatkaa kerma, lisää joukkoon sokerit, rahka, sitruunan kuori ja mehu. Vatkaa rahkaseos tasaiseksi.
Laita vettä kiehumaan. Kaada tilkka kiehuvan kuumaa vettä esim. pieneen kannuun, josta on helppo kaataa liivateseosta. Purista lionneista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja sekoita ne kuumaan vesitilkkaan.
Kaada seos ohuena nauhana rahkaseoksen joukkoon kokoajan vatkaten. Valmis seos kaadetaan vuokaan keksimurupohjan päälle. Nosta kakku hyytymään jääkaappiin ainakin neljäksi tunniksi, mieluusti ihan yön yli.
Sitruunakaakun kanssa voi tarjoilla esimerkiksi mansikkamelbaa. Jos kirpsakkuutta haluaa hieman pehmentää, voi kakun päälle ripottaa reilusti valkosuklaarouhetta (Pirkan valkosuklaa kokonaisilla hasselpähkinöillä on ihan huippua!) tai tehdä vaahdotetusta vaniljakastikkeesta ja liivatteesta ohuen päällyskerroksen.
Herkullinen variaatio rahkakakusta syntyy, kun korvaa sitruunamehun sekä -kuoren mustikoilla, valkosuklaarouheella ja limen kuorella. Pohjana toimii mainiosti dominokeksit rouhittuna.
Suklaiset koristukset saa aikaan, kun sulattaa tummaa suklaata ja pursottaa leivinpaperin päälle kukkamaisia kuvioita. Koristuksien päälle voi vielä ripotella nonparelleja, ennen kuin laittaa suklaakoristeet jääkaappiin jähmettymään.
Pikkuisia rahkakakkuleivoksia voi tehdä piparkakkumuottien avulla;)
-innaS