Vihdoinkin täydellinen omppupiirakka!

kuva9.jpg

Rakastan omena-kaurapaistosta, joten mikäs sen ihanampaa kuin rapea omppupaistos mehukkaan ja pullean kaurapohjan päällä. Jätskiä unohtamatta;)

Jottei piirakkavuoka ammottaisi tyhjyyttään samoin tein, kannattaa ihan reippaasti pyöräyttää omppuherkkua ihan pellillinen. (Seuraava ohje on siis pellilliseen.)

Pohjaan

  • 6 dl kaurahiutaleita
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl ruokasoodaa
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 3 dl sokeria
  • 4 munaa
  • 3 dl maustamatonta jogurttia
  • 150 g margariinia sulatettuna

Kuivat aineet sekoitetaan keskenään ja sitten lisätään muut ainekset. Taikina levitetään uunipellille leivinpaperin päälle.

  • Pohjan päälle reilusti kuutioituja omenoita

Pinnalle

  • 100 g voisulaa
  • 2 dl sokeria
  • 5 dl kaurahiutaleita

Aineet sekoitetaan keskenään ja ripotellaan piirakan päälle. Paisto 200 asteessa noin puolisen tuntia ja on muuten hyvee!

Alkuperäinen resepti löytyy täältä. Korvasin tuon piimän jogurtilla, koska sitä sattui löytymään jääkaapista.

 

P.s. Täällä alkoi jo joulutonttujen paja pyöriä niin hurjalla vauhdilla, että kirjoittelukin on meinannut jäädä sen jalkoihin. Tänä vuonna pyrin tekemään suurimman osan lahjoista itse ja käyttämään mahdollisimman paljon kierrätysmateriaaleja. Saas nähdä, mitä sitä saa aikaiseksi;)

-innaS

Suhteet Ruoka ja juoma Oma elämä
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.