9 faktaa minusta

Olen niin huono keksimään esimerkkejä asioista, että otin tämän blogeissa kiertävän faktalistauksen todellisena haasteena. Paljastin heti kärkeen ensimmäisen faktan, mutta ei oteta sitä laskuihin. Esimerkkien esittämisen puute on muuten erityisen ärsyttävää työhaastatteluissa, mutta toki myös muutenkin. Eilen Allu yritti yllyttää minua listaamaan kymmenen esimerkkiä suomalaisista ei-kaupallisista räppäreistä ja toistaiseksi olen päässyt viiteen. 

 

1. En juuri koskaan pese pyykkikoria tyhjäksi, vaan sen pohjalla odottaa ei-niin-kiireistä-pyykkiä. Harvinaisemmat värit ja materiaalit saavat odottaa pesuaan tärkeämpien alta. Yleensä ei-niin-kiireiset ovat pyyhkeitä tai vieraslakanoita. Tällä hetkellä siellä on esimerkiksi puhtaat, punaiset farkut, jotka odottavat värjäystä mustiksi. Ovat odottaneet jo kuukausia.

2. En tykkää koriste-esineistä, vaan pidän ennemmin pöytien, kaappien ja hyllyjen tasot tyhjinä muutamia tarkoin valittuja ja käytännöllisiä tavaroita lukuunottamatta. Mieluiten annan jokaiselle tavaralle oman säilytyspaikan. Tämä on yksi syy, miksi ahdistun keittiössämme, jonka koko on tarkoitettu lähinnä yksiön tarpeisiin. Joudun pitämään tavaroita liikaa näkyvillä.

3. Sekoitan silloin tällöin m- ja p-kirjaimen kirjoittaessani. En tiedä miksi, mutta aloitan kirjoittamaan esimerkiksi pääsen-sanaa m-kirjaimella, tai kirjoitan kuupe, kun pitäisi kirjoittaa kuume. Pätee niin tietokoneella, kuin käsin kirjoittaessa. Tietokoneella kirjoittaessa tosin huomaan virheen ajoissa, mutta käsin kirjoittaessa väärä kirjain ehtii yleensä ensin.

4. Minulla on huono ääreisverenkierto. Sormeni ja varpaani ovat yleensä kylmät ja joskus ne muuttuvat jopa valkoisiksi.

5. En osaa katsoa elokuvia tai sarjoja kotona yksin tekemättä jotain muuta samalla. Olen kyllä harjoitellut.

6. Ajattelin ennen, että saunasiideri tai viinilasillinen ruuan kanssa on pelkästään turhia kaloreita, joten niiden juominen on täysin turhaa. Nykyään olen jo löytänyt tissuttelun ilon. Suunnittelematon viinilasillinen on ihana nautinto. 

7. Ärsyynnyn pesemättömistä kattiloista, paistinpannuista ja muista keittiötarvikkeista, joita tarvitaan usein. Mielestäni ne pitää aina pestä käsin ja heti käytön jälkeen. Erityisen ärsyttävää toimintaa, jos keittiö jaetaan usean ihmisen kesken. Tästä huolimatta Allu ehtii silloin tällöin muistuttamaan minua pestävästä kattilasta juuri, kun olen tarttumassa siihen. En siis onneksi joudu ärsyyntymään asiasta ainakaan kotona.

8. En yleensä leivo reseptistä, vaan teen kaapin antimista tai halutuista aineksista tavoitellen oikeaa rakennetta ja sopivaa makua. Jauhot muokkaan aina gluteenittomiksi tai ravinteikkaimmiksi. Kuten joku on joskus sanonut, perustaidot hallittuna voi soveltaa.

9. Yskäni kuulostaa tekoyskältä. Kielsin Allun humoristiset väitteet asiasta, kunnes kuulin Zoolander-yskää muistuttavan yskäni videolta. Kiitos nykyteknologian. Pari viikkoa sitten sairastamani keuhkoja repivä yskä tosin sai jo Allultakin kiitosta suorituksestaan. 

 

faktat.png

 

 

Lue myös:

13 hämmentävää kuvaa puhelimesta

BAD MOM

Onnelliset ikkunat

Sääntöjä ja sanontoja perintönä

Kotiäitiyden jälkeen, osa 2/4: KOTIVAATTEET

 

INSTAGRAM / FACEBOOK / BLOGLOVIN

 

Kommentit (4)
  1. 4 ja 5 niin mua myös! Saattaa joskus olla valkoset sormet kesälläkin, jos vaan on tarpeeksi viileetä 😉 hehe. Ja toi leffat ja sarjat. Otan oikein mukavan asennon sohvalla ja ”nyt mä katson tän leffan”-ilmeen, kunnes….tulee jotain tekemistä, en kestä! 😉 

    1. Haha, joo kummasti sitä muka silti pysyy kärryillä vaikka vähän ohimennen seuraakin leffaa. 

  2. Täällä on kohtalotoveri kohdan 3 kanssa! Luulin ihan että oon ainoa 😀 Muistan että sekoilin m:n ja p:n kanssa jo joskus kouluaikoina esseitä käsin kirjottaessa, ja nykyäänkin tietokoneella kirjottaessa törmään usein samaan ongelmaan..

    1. Ah, ihanaa että kirjoitit! Luulin myös että oon ainoa outoilija! 😀

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *