Kysymyksiä lukutoukille

 1. Mikä on ensimmäinen kirja, jonka muistat lukeneesi? Opin lukemaan ekaluokalla jouluun mennessä v. 1984 ja muistankin lainanneeni kirjastosta tuolloin Pikku Kakkosen Nukkumatista kertovan kirjan. Toki olin lukenut ensin kotona olevia lastenkirjoja, mutta tuo on jäänyt jostain syystä mieleen.
 2. Mitä luet juuri nyt? Sain juuri äsken päätökseen Pascal Engmanin Rottakuninkaan. Kirja on Vanessa Frank sarjan osa 2. Kirja on voimakkaan yhteiskunnallinen jännitysromaani, joka pitää lukijaa otteessaan. Kirja ei ole oikeastaan millään lailla viihdettä minun mielestäni. Kuuntelin sen, koska en viitsinyt sitä keskenkään jättää.
 3. Minkä kirjan luet seuraavaksi? Seuraavana aloitan kuuntelemaan Tommi Saarelan Pave Maijanen-Elämän nälkä. Pave Maijasen tarina on mielenkiintoinen mielestäni. Kirjan luvataan olevan hänen tarinansa omin sanoin. Kirjassa käydään läpi ikonisen lauluntekijän elämäntyön summa ja samalla se on aikakauden värikäs kuvaus.
 4. Luetko yhtä kirjaa kerrallaan vai onko useampi teos kesken? Aina yksi kerrallaan.
 5. Pokkari vai kovakantinen? Kovakantiset ovat tietysti näyttävämpiä, mutta kyllä olen ostanut pokkareita enemmän viime vuosina, koska ovat edullisempia.
 6. Valitsetko kirjan kannen perusteella? Kyllä voin sanoa näin tehneeni joskus aiemmin. Kirjan kannella on ollut merkitystä minulle. Nykyisin ei enää, koska kuuntelen lähinnä suositeltuja kirjoja.
 7. Oletko koskaan kuulunut kirjakerhoon? Olen kuulunut. Siltä ajalta juuri on kertynyt kirjoja. Nykyään minulla on BookBeat enkä osta kirjoja.
 8. Huono tarina hyvin kirjoitettuna vai hyvä tarina huonosti kirjoitettuna? Ehkä kuitenkin hyvä tarina huonosti kirjoitettuna, vaikka minua häiritseekin lukiessa kielellisesti huono teksti.
 9. Oletko koskaan ollut ihastunut kirjan henkilöön? Keneen? Hmm…Varmastikin Hercule Poirotin älyyn.
 10. Onko lukukokemus pilalla, jos saat vahingossa tietää loppuratkaisun? Tavallaan on, mutta haluan silti lukea kirjan kokonaan, koska haluan tietää, mitä kaikkea tapahtui ensin. Lapsena en aina lukenut kirjasarjoja järjestyksessä niin olin saattanut lukea uusimman kirjan esim. ensin. Halusin silti lukea aina ne aiemmin ilmestyneetkin. Halusin tietää taustoja.

Tämän kivan kirjakyselyn bongasin Kotona kirjassa blogista!

Kuva on Pixabaysta!

Nähdään!

-Sanna-

Kommentit (2)
 1. Mulla on kumma muisto lukemaan oppimisesta. Opettelin itse kotona lukemaan. Ei äitini mua opettanut vaikka olikin kotona. Hän patisti minua ulos leikkimään. Kavereina oli jumalattoman isot kuuset pihapiirissä.
  Isosisko, joka oli 1,5 vuotta vanhempi, ei antanut mun katsoa omaa aapistaan. Opettelin jotenkin jonkun kirjan ja Akkarin kautta päättelemällä. Kotona ei ollut muutakaan tekemistä.
  Mut koulukypsyystestattiin ja pääsin ekaluokalle, vaikka täytin 7 vasta seuraavan vuoden maaliskuussa. Olin siis vuoden liian aikaisin menossa ja kova stressi niskassa jo 6-vuotiaana, koska piti näyttää että pärjään.
  Koulussa sitten paljastui, että osasin lukea, mutta en tavata.
  En ymmärtänyt miksi olisi pitänyt tavata tyyliin koo ii äs äs aa sa kissa. Nuhdeltiin. Häpesin. Olinkin tehnyt väärin. Opettelin sitten tavauksen.
  Vanhempani eivät päästäneet lukioon, koska se linja oli varattu ja annettu siskolleni. Aloitin työt 15-vuotiaana ja
  menin itse omalla kustannuksellani työn ohessa iltalukioon muutaman vuoden päästä. Ajattelin ensin mennä vain petraamaan englantia ja ruotsia, mutta ihana Olavi Junnila Kustaa Vaasasta Munkkiniemessä sanoi, että miksi en ota koko lystiä, kun muutkin numerot olivat hyvät. Rohkaisi minua, joka olin aina tekemässä jotain väärää ja väärällä tavalla. Kolme vuotta meni töissä ja koulussa.
  Ainoa puhdas L tuli äidinkielestä. Kumpikin eessee lähti L :nä yo-lautakuntaan. Yleisarvosana M.

 2. Olipa kiinnostavaa lukea sun ajatuksia! Ihanaa, kun vastailit.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *