KUN MAAILMA KÄÄNTYY ITSEÄÄN VASTAAN

Ei materia, kuluttaminen ja kulutusyhteiskunta itsessään ole pahasta, vaan ne mittasuhteet, mihin se on päästetty tänä päivänä leviämään.

Että se on kääntynyt itseään vastaan.

Että ihminen kääntyy itseään vastaan.

Sairastuu. Uupuu kaikkeen tähän mölyyn, riittämättömyyteen, ärsyketulvaan, kuormitukseen. Unohtaa oman ytimensä, itsensä, vain eläen automaattisten tapojen opitussa imussa, toisen määräämänä, kyseenalaistamatta itse mitään. Astuen aina vain kiihtyvään limboon, että jo oksettaa, kaikki menee sumeaksi, sekavaksi, eikä mitään enää näe.

Että on olemassa ruokaketjun ylin taso, joka hyötyy niin tavattoman paljon, mutta paha olo lisääntyy mitä alemmas päätyy. Kyse on kuitenkin niin minimaalisesta määrästä ihmisiä, että on hullua sallia paratiisi niin vähälle, kun niin moni kuitenkin kärsii.

Ja silti meidät onnistutaan niin taitavasti manipuloimaan, että haluamme jotakin ihan itse vaikka se onkin toisen määräämää, että vain tuonne ylimmälle tasolle pääsemällä se onni ja merkityksellisyys saavutetaan, sillä juuri siten alempi voi parhaiten tukea omalla käytöksellään tuon paratiisin pyörimistä – yrittäessään itse olla sellainen, yrittäessään itse päästä sinne. Että perustavanlaatuisimmat tunnetilat ulkoistetaan ja unohdamme etsiä niitä niiden oikeista lähteistä, vieden meitä aina vain kauemmaksi. Tehden meistä onnettomia. Jopa moraalittomia. Ei ole väliä, mitä tekee, mitä ostaa ja mistä, kunhan vain olo on hyvä.

Kuinka siltikään kaiken tämän näyttämön lieveilmiöitä ei oteta tosissaan, juurikaan edes myönnetä saatika ainakaan hoideta, anneta sen vaatimaa huomiota. Välillä hiukan puhutaan, sitten taas vaietaan ja tallataan eteenpäin. Että tällaiset elämäntotuudet sivuutetaan, niin kuin niitä ei huomaisi, valehdellen itselleen.

Todeten, että sellainenhan se maailma vain on ja sellainen sen täytyy olla, pyöriäkseen.

Seuraten taka-alalta, kuinka paha olo lisääntyy, vaikka meillä länsimaalaisilla pitäisi olla jo kaikki avaimet käsissä hyvään elämään.

Olisiko siis jo aika siirtyä eteenpäin?

Myöntää, että se toimi, aikansa, nosti meidät takapajulasta, mutta nyt se vie meidät kohti toista ääripäätä.

Ja sen jälkeen hiukan jopa peruttaa taaksepäin.

Hidastaa.

Viimeksi:

MUTTA MITÄ HAITTAA TAVARAPALJOUDESTA ON?

Lue myös:

MIKÄ ON ELÄMÄN TARKOITUS?

MIKSI MAAILMA ON NIIN MONIMUTKAINEN?

MITEN YKSINKERTAISTAMINEN ON PARANTANUT ELÄMÄNLAATUANI?

hyvinvointi mieli hyva-olo ajattelin-tanaan
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *