OLISIKO MUN TYYLI ALL BLACK?

Olen luomassa nahkaani uudestaan.

Kuorimassa pois vanhaa, kuin aloittaen kaiken alusta.

Haluaisinkin aloittaa kaiken alusta. Viskata kaiken vanhan pois ja olla ihan uusi.

Täysin uusi.

Minä.

Tuo muutos ilmeni mussa ensin sisäisesti. Ajatuksen muutoksena. Käytöksen muutoksena. Olemisen muutoksena. Nyt se haluaa näyttäytyä myös ulkoisesti.

Onko se turhaa vai osa tätä uusiutumisen prosessia?

Saako elämänsä yksinkertaistaja ylipäätänsä toteuttaa jotakin tyyliä vai pitääkö vaatteen olla vain vaate?

Heti alkuun pitäisikin pyyhkiä tuo pitäisi pois. Ei ole mitään tässä maailmassa mitä minun tulisi seurata, muuta kuin sisäistä ääntäni. Ei minkään lahkon, ideologian tai mallin luetteloa, jonka mukaan edetä. Silti tuo pitäisi yrittää naksuttaa korvaan, ohjata, syyttää, syyllistää.

Mutta mun mielestä vaatteen ei tarvitse olla vain vaate. Enkä usko että kovinkaan moni muukaan  voi väittää näin, vaikka koittaisikin väittää. Harva kokee olonsa hyväksi pukeutuessaan ihan mihin tahansa. Vaatteenkin tehtävä on miellyttää sekä rakentaa omaa identiteettiä, vaikka sen merkitystä haluaakin vähentää. Mutta vaikka sen merkitys onkin vähäpätöisempi, ei se silti ole mitätön. Ja vaikka se ei ole mitätön, se ei silti ole merkittävä. On aika harmaata aluetta seilailla tuollaisen välillä.

Mulla on jotenkin ollut jo pitkään jakso, että haluan pukeutua mustaan. Ehkä se yksinkertaisuudessaan jotenkin puhuttelee sitä mun ulkokuorta siinä samassa, missä sisintä. Ehkä jopa vieden sitä huomiota enemmän sinne sisimpään, kuin ulkoiseen. Pyyhkien pois monimutkaisuutta, koukeroita, merkityksiä.

Selkeälinjaiset, pelkistetyt, koruttomat, usein mustat vaatteet. Olen jotenkin ymmärtänyt, että noiden perään vaatekaappi yleensä on järkevää rakentaa, sillä ne kestävät aikaa. Ne eivät kadota merkitystään seuraavalle vuodelle päästyään.

Ja siihen on helppo yhdistää, kun siltä tuntuu, vaikka se pinkki bleiseri

tai punaiset huulet.

Kun katson takaisin syksyyn ja talveen, lähes aina, vähintäänkin 90% tapauksissa, joissa poistuin kotoa muualle kuin töihin tai kauppaan, pidin päällä kuvanmukaista asua. Tää asu vois olla mun kylmän ajan outfit, ihan jokaiselle päivälle. Niinkuin Steve Jobsille musta poolo ja levikset tai Mark Zuckerbergille harmaa t-paita ja farkut. Voisitko sä pukeutua joka päivä samaan asuun?

Kesällä tosin tuskin pukeudun tähän kertaakaan. Mutta ehkä sinnekin löytyy se oma kaavansa, joka toistuu. Samalla jään mietteissäni niihin mustiin kangashousuihin, jotka päätin viime kesänä jättää ostamatta houkutuksesta huolimatta. Eikö ne ja sään mukainen musta yläosa olisi vastaavuus talviseen versioon?

Viimeksi:

HYVÄ, PAHA, SOME

Lue myös:

MITÄ LÖYTYY 44 KAPPALEEN VAATEKAAPISTA?

OMA HIUSVÄRI JA MUUT HIUSTENHOITORUTIININI

MINKÄLAISIA KORUJA KÄYTÄN?

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *