YKSINKERTAISTA KODINHUOLTOA – SIIVOUSKAAPPI

Mulla ei oo tällä hetkellä enää normaalia imuria. Sen sijaan käytän langatonta varsi-imuria, joka tönöttää keittiössä, jossa se parhaiten palvelee tarkoitustaan: jatkuvien ruokamurujen poistamista. Sen lisäksi luutuan lattian säännöllisesti. Tähän tarkoitukseen löytyy moppi ja mikrokuituliina. Tasojen pyyhintään käytän itsetehtyjä ja virkattuja kestoluutuja. Vettä varten en omista kuitenkaan ämpäriä, kaksiossa ilman sitä pärjää varsin hyvin.

Siivousaineena käytän valmiina kaupasta ostettavaa siivoussaippuaa. Se soveltuu yleispuhdistusaineeksi kaikille pinnoille vessasta keittiöön, peileistä tasoihin. Ennen tein etikan ja veden sekoitusta, mutta pidän siitä, että tää siivoussaippua on hiukan tehokkaampaa. Pesen sillä muuten nykyään myös astiani. Sitä voi raastaa veden sekaan suihkepulloon tai käyttää sellaisenaan, jos tarvitsee enempi tehoa.

Siivoussaippuan lisäksi käytän sitruunahappoa, joka on parempi puhdistamaan kahvin- ja teenkeittimet sekä silloin tällöin myös pyykinpesukoneen – sekä tietysti ihan pyykinpesuainetta mutta myös valkaisevaa tahranpoistoainetta. Vanishia tulee käytettyä, sillä taloudestamme löytyy useampi pari valkoisia kenkiä. Kokeilin kerran pestä ruokasoodalla, mutta ainakaan omalla kohdallani en saanut sitä toimimaan. Viimeisimpänä  on vielä jäänyt sanomatta wc hajuste.

Pidän siivouskaapissa yhdellä hyllyllä lääkkeet, toisella ostoskassit sekä kolmannella täyttötavaroita. Tykkään käyttää vanhan ensin loppuun, enkä laita uutta odottelemaan hollille, vaan sen sijaan tänne kaappiin. Näin tavaramäärä pysyy kaikkialla lähes vakiona.

Jäikö jotain kaapista mainitsematta? No nukkarulla (todella tarpeellinen lähinnä mustia vaatteita käyttäessä), pyöränpumppu sekä hankausharja vessan kaakeleille.

Viimeksi:

MIKSI EMME RIITÄ?

Lue myös:

YKSINKERTAISTA KODINHOITOA SIIVOUSSAIPPUALLA

VOIKO KOTI NÄYTTÄÄ ARJESSA SISUSTUSLEHDELTÄ?

12 SYYTÄ VAATTEILLE, JOTKA JÄTÄT KÄYTTÄMÄTTÄ – JA KEINOT IRTIPÄÄSTÄMISEEN

koti oma-elama
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *