Elämäni naisia

Pinkkiruusu-v2_edited-1.JPG

Toimitus pyysi naistenpäivän kunniaksi kertomaan, ketä naista arvostat. Tällaisissa jutuissa kai on tapana nostaa esille joitakin suuria poliittisia vaikuttajia, feminismin uranuurtajia, taiteilijoita ja muita merkkihenkilöitä. Minun elämääni eniten vaikuttaneet ja esikuvina toimineet naiset löytyvät kuitenkin paljon arkisemmista yhteyksistä, ja haluaisin nyt nostaa esille muutaman heistä.

Yläasteen äidinkielenopettajani. Minna (muistaakseni nimeltään, minulla on surkea nimimuisti) asteli luokkaan paksusankaiset silmälasit päässä, tukka siiliksi ajeltuna ja laittoi meidät kirjoittamaan fantasiakirjaa pilkkusääntöjen kertauksen sijaan. Hän vaikutti paitsi kiinnostukseeni kirjoittamista ja kirjallisuutta kohtaan, myös hyvin vahvasti käsitykseeni siitä, miten ja kuinka monella tavalla voi olla nainen.

Ensimmäinen joogaopettajani. On pitkälti Terhin ansiota, että yleensäkin innostuin koko lajista. Lisäksi opin häneltä tärkeitä asioita oman kehon kunnioittamisesta sekä kiitollisuudesta ja lempeydestä sitä kohtaan.

Kampaaja Maiju, joka leikkasi hiukseni lyhyiksi ja samalla tutustutti minut kokonaan uudenlaiseen lähestymistapaan (hius)tyyliä kohtaan. Lyhyet hiukset ovat vaikuttaneet identiteettiini niin paljon, etten todellakaan tiedä, mistä kaikesta ajattelisin eri tavalla, jos olisin vain jatkanut latvojen tasaamista lähikampaajalla.

Äiti. Klassikkovastaus, mutta veikkaan että lähestulkoon jokaiselle oma äiti on elämän tärkeimpiä, jollei tärkein nainen. Häneltä olen oppinut elämän perustaitojen, kuten makaronien keittämisen, ikkunoiden tiivistämisen ja käsien pesemisen lisäksi valtavasti muun muassa oikeudenmukaisesta ajattelusta, empatiasta, kommunikaation tärkeydestä ja tunteiden rakentavasta käsittelystä. 

Listaa voisi jatkaa lukuisalla joukolla muita opettajia, sukulaisia, ystäviä ja niin edelleen. ”Every moment is a lesson, every person you meet is a teacher”, totesi eräs uusi joogaopettajani viime viikolla tunnin lopuksi. Ruusuja teille kaikille!

Pinkitruusut-v1_edited-1.JPG

Kommentit (2)
  1. Suvi, oot ihan huippu! (Ja nuo mainitsemasi naiset kuulostavat ihan huipputyypeiltä myös.) 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *