Kananuudelicurry
Allekirjoittaneen keittiössä on pitkästä aikaa tuoksunut curry erittäin suurella frekvenssillä. Löysin hiljattain Kantapääopistossa-blogin Instagramin kautta ilmeisesti alunperin Tickle your Fancy -blogista lähteneen kananuudelikeiton reseptin, jota lähdin jatkokehittelemään omaan ruokavaliooni sopivaksi. Oma versioni on lähempänä pataa kuin keittoa, mutta lientä lisäämällä tästä saisi helposti myös keiton. Kasviksia voi käyttää oman maun mukaan ja mausteiden määrät ovat suuntaa-antavia. Mausteinen ruoka lämmittää mukavasti pakkasella!
Kana-riisinuudelicurry
kahdelle nälkäiselle
1 pkt (noin 250-300g) broilerin fileesuikaleita
oliiviöljyä
2-3 porkkanaa
pari kourallista lehtikaalia*
2 tl curryjauhetta (tai riippuen vahvuudesta)
2 tl tuoretta inkivääriä tai inkivääritahnaa
maun mukaan tuoretta chiliä tai chilitahnaa
suolaa
1 prk kookoskermaa
vettä
1 tl fariinisokeria tai siirappia
½ pkt (n. 100-150 g) riisinuudeleita
tuoretta korianteria tarjoiluun
Kuumenna tilkka öljyä korkealaitaisessa pannussa tai isossa kasarissa. Ruskista broilerisuikaleet kevyesti. Kuori ja raasta sillä välin porkkanat ja suikaloi lehtikaali. Lisää pannuun kasvikset ja mausteet ja paista edelleen muutama minuutti.
Lisää kookoskerma, vettä sen verran, että ainekset peittyvät, ja fariinisokeri tai siirappi. Kiehauta ja tarkista maku. Anna hautua, kunnes kasvikset ovat sopivasti kypsyneet (noin vartin verran). Lisää lopuksi riisinuudelit ja tarvittaessa lisää vettä. Kiehauta ja anna hautua vielä pari minuuttia, kunnes nuudelit ovat kypsät. Silppua halutessasi annosten päälle tuoretta korianteria.
*) Useat nettilähteet vahvistavat, että lehtikaali soveltuu nimestään huolimatta fodmap-ruokavalioon. Voit halutessasi vaihdella kasviksia oman makusi mukaan.