Urasuunnittelukurssi ja kolme viisivuotissuunnitelmaa

Tein uramuotoilukurssin yhteydessä viisivuotissuunnitelman! Tai itseasiassa kolme erilaista. Kurssi, jonka kävin on kahden supernaisen perustaman Workday Designers-nimisen yrityksen muotoiluajatuksen pohjalle rakentama verkkokurssi, jonka ideana on yksinkertaisten tehtävien avulla selvittää omia arvoja ja intohimoja voidakseen selkeämmin kulkea niitä kohti. Vaikka mun on ollut viime aikoina vähän vaikea keskittyä kunnolla mihinkään, veivät tän kurssin lyhyet pohjustusvideot ja mielenkiintoiset välitehtävät mukanaan välittömästi.

Viisivuotissuunnitelma

Kurssin yhtenä tehtävänä on rakentaa viisivuotissuunnitelmia niin, että yksi on lähempänä nykyistä työtä, toinen jotain muuta ja kolmas jotain IHAN muuta, josta voi olla itsekin vähän yllättynyt. Suunnittelun pohjalla hyödynnetään muita aiemmin tehtyjä välitehtäviä. Suunnitelmassa huomioitiin elämän muutkin osa-alueet, kuten asuinpaikka, perhetilanne ja harrastukset.

Yrittäjäksi?

Olen toiminut asiantuntijatehtävissä nyt jo viitisen vuotta. Oma urahaasteeni on ollut etenemismahdollisuuksien hahmottaminen. En haaveile johtotehtävistä, sillä esimieshommat eivät ole koskaan tuntuneet omilta. Seuraava looginen steppi eteenpäin voisi kohdallani olla yrittäjyys, johon liittyviä ennakkoluulojani pohdin aiemmin täällä. Viiden vuoden aikana perustaisin yrityksen, saisin varmasti muotoilla sen palveluja kehittyvän asiantuntija-alueeni vuoksi moneen otteeseen ja ehkä hankkisin businesskumppanin. Asuinpaikan muutoksen, josta kirjoitin täällä, lisäsin niin ikään suunnitelmaan.

Uusi ura puhtaalta pöydältä

Toinen viisivuotispolkuni veisi ihan uudelle alalle. Kävin alkusyksystä mediakasvatuksen peruskurssin yliopistossa ja innostuin. Olen haaveillut varhaiskasvattajuudesta aiemminkin, mutta matkailu vei koulun jälkeen mukanaan. Ehkä musta voisi tulla lastentarhanope? Olen aina viihtynyt pienten kanssa ja nauttinut mahdollisuudesta oivalluttaa heitä uusilla jutuilla. Katselin puolitosissani myös Perhejoogan järjestämää joogaopettajakoulua, jossa voisin yhdistää kaksi intohimoani.

Yllättävä urakäänne

Kolmatta suunnitelmaa en meinannut keksiä millään, mutta tällä hetkellä se on tavallaan ainoa, mitä edellä mainituista aktiivisesti toteutan. Tai no… teen huvikseni. Pähkäillessäni suunnitelmia ääneen mieheni pamautti: ”Laita siihen, että bloggaaja!” Nauratti vähän, mutta tein suunnitelman lopulta näillä spekseillä. Kertoessani tätä naureskellen ystävilleni, yksi heistä tokaisi uskovan tähän suunnitelmaan eniten. ”Ei yllättänyt!”, hän sanoi ja yllätti mut kommentillaan.

Suunnitelmat toivat ihanaa uskoa omaan uramuotoiluun: mähän voin tehdä mitä vaan! Innostuneena perustin kurssin jälkeen tämän blogin Instagram-tilin ja jäin vähän koukkuun sen strategiseen suunnitteluun. Nyt tietokoneeni välilehdellä on auki viittä vaille valmis ilmottautuminen Perhejoogan kurssille. Uskaltaisinko? Ehkä. Ja ilmoittauduin jo viime kuussa varhaiskasvatuksen tutustumiskurssille avoimeen yliopistoon.

Suunnitteletko omaa uraasi aktiivisesti vai annatko mennä ja katsot mitä se tuo mukanaan?

Noora

Lisää työ- ja ura-aiheisia postauksia:

Tappaako työ nautinnon?

Tunnollinen etätöissä – vinkit turhan stressin purkamiseen

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *