Matkalla yrittäjäksi: Viikot 11-13

Blogi on ollut viime aikoina vähän hiljainen ja se johtuu tän postauksen aiheesta. Siirryin yrittäjäksi loppuvuodesta 2020, kuten blogia aiemmin lukeneet jo tietävät. Nyt toiminnan käynnistyessä on paljon tehtävää, että saan hommat rullaamaan. Ja valitettavasti se on aina jostain pois – tällä kertaa rakkaasta harrastuksestani blogista. Mutta ei huolta! Tilanne ei ole pysyvä ja mulla on puhelimessa jo paljon ideoita tännekin.

Jos et ole lukenut yrittäjämatkastani aiemmin ja se kiinnostaa, katso myös nämä:

Matkalla yrittäjäksi: Viikot 1-3

Matkalla yrittäjäksi: Viikot 4-6

Matkalla yrittäjäksi: Viikot 7-10

Mitä sain aikaan

Kaikki Somesta Instagram-kanava on lähtenyt tosi kivasti liikkeelle! Oon saanut sinne jo melkein 200 seuraajaa kuukaudessa, joka on puolet tavoitettani enemmän. Mun strategia on purrut melko hyvin ja oon saanut vähitellen rakennettua yhteisöä tilin ympärille. Puhun kanavassa aina viikon kerrallaan yhden teeman aiheista ja teen videoklippejä Storiesiin 2-3 päivänä. Tuu seuraileen täältä!

Oon päässyt tekemään useita isompiakin tarjouksia yrityksille. Prosessit on näissä usein pitkiä ja venyviä, mutta ainakin tiedän tehneeni duunia tulevien eurojen eteen. Saan tällä hetkellä vielä ansiosidonnaista johtuen yrittäjyyden sivutoimisuudesta, mutta neljän kevytyrittäjäkuukauden jälkeen on edessä osakeyhtiön pystytys. Saa antaa vinkkejä siihen!

Mulla on nettisivut! Ne löytyvät osoitteesta kaikkisomesta.fi, tosin sivusto on tällä hetkellä vielä työmaa. Sain apua avomieheni frendiltä ja se oli korvaamatonta! Mulla on nyt tosi kiva pohja, jota työstää ja tarvittaessa koodariapua.

Mulla on ollut tosi kivoja #Vaikuttajatreenit-sparrauksia! Saan coachata mahtavia tyyppejä ja täytty sanoa, että tätä puolta mielelläni kasvattaisin jatkossa. Mutta en ole varma, voinko elää pelkästään sisällöntuottajia henk. koht. tai verkkovalmennuksella mentoroimalla. Mut se on tuntunut kutsumukselta ja tuntuu edelleen. Olen aina rakastanut vuorovaikutteista, eteenpäinvievää valmentamista. Se on mun vahvuus, jota haluan mahdollisimman paljon hyödyntää.

Oivallukset

  • En kestä vielä kasaantuvista hommista tulevaa painetta kovin hyvin. Töitä voi olla paljon, muttei rästissä. Rästikasa alkaa nopeasti ahdistaa ja sitä tulee purettua väärinä aikoina (lue: viikonloppuna).
  • Uupumuksesta ei ehkä toivu kunnolla koskaan. Täällä on siitä hyvä juttu. Olen ollut työuupunut elämässäni kaksi kertaa. Joudun nykyään annostelemaan hommia todella herkällä kädellä. Suosittelen muuten aiheesta Eeva Kolun Vain vähän väsynyt-kirjaa, joka antoi ekaa kertaa ikinä sanat monille tunnetiloilleni.
  • Ajatukset tarvivat tilaa, lepoa ja muuta tekemistä. Jos sillä hetkellä ei kulje, lopeta! Et tule pääsemään sillä istunnolla mihinkään. Olen oppinut kantapään kautta tauottamaan päiviäni paremmin. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.

Haluatteko vielä jatkossa juttusarjaa yrittämisestä? Mikä siinä erityisesti kiinnostaa?

Noora

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *