Matkalla yrittäjäksi: Viikot 7-10

Kaikki Somesta
Joulun aikaan työt yhteydenottojen osalta hiljenivät hieman ja pääsin puuhastelemaan verkkosivujen pariin. Taisin löytää viimein yhteisen sävelen WordPressin kanssa, mutta helppoa se ei ollut. Vaikka palvelussa on monia maksuttomia pohjia, ei niistä mikään ole niin valmis kuin tämä, mille Lilyssa saamme kirjoittaa. Probsit niille, jotka duunaavat saitteja työkseen. Onneksi yksi heistä auttaa lopulta myös mua, niin saadaan jotain fiksua aikaiseksi. Tällä viikolla tuosta alun hiljaisuudesta ei ole enää merkkejä, vaan töitä saa tehdä ihan täydellä tohinalla.

Mitä sain aikaan viikoilla 7-10

Myin 8 uutta #Vaikuttajatreenit-sparrausta. Näistä 5 eilen. Palvelu on lähtenyt hyvin käyntiin ja sille on löytynyt asiakkaita yllättävistä paikoista. On vaikuttajia, jotka kuulivat mun yrittäjyyden aloittamisesta toisiltaan. Ja aloittelevia sisällöntuottajia, jotka on bonganneet mut somesta. Jos siis apu omien kanavien punaisen langan löytämiseksi, vinkit vikkelämpään sisällön luomiseen tai opit kaupallisten yhteistöiden myyntiin kiinnostavat niin laita viestiä kaikkisomesta@gmail.com.

Tein jo toisen kaupan edustamalleni vaikuttajalle. Kuten kerroin, mulla on pari vaikuttajaa myyntiedustuksessa, eli autan heitä konkreettisesti myynnissä, joka on paitsi aikaa vievää myös oma taitolajinsa. Vaikuttajamarkkinointi on mulle työuraltani tuttua sekä ostajan että myyjän puolelta, joten myyminen tuntuu luontevalta. Edustaminen ei ole kuitenkaan oman yritykseni ydinhommia ja jää todennäköisesti ensimmäisten joukossa pois muun busineksen vilkastuessa.

Avasin Kaikki Somesta Instagram-tilin! Ja hei, ellet vielä seuraa, mutta sisällöntuotanto ja vaikuttavuuden kasvattamisen vinkit kiinnostavat, hyppää linjoille täältä. Arvon 18.1. mennessä seuranneiden kesken yhden #Vaikuttajatreenit-sparrauksen. Facebook tai Instagram Lilysta puhumattakaan ei ole millään tavalla mukana arvonnassa tai vastuussa siitä.

Sain 5 uutta tapaamista, jotka johtavat potentiaalisesti myöhemmin kauppoihin! Tänään oli näistä yksi ja vieläpä yrityksen kanssa, jonka toiminnasta olen ollut kiinnostunut ihan sen alusta saakka. Tosi kiva, jos saisin heidät asiakkaakseni!

Sain ensimmäiset eurot tililleni Ukko.fi-palvelusta! Ekat ihan itse yrittäjänä tienatut rahat. Ihan huikee fiilis. Tällä viikolla pääsen laskuttamaan vähän lisää. Ihan entisissä palkkatuloissani ei vielä mennä, mutta tavoitteitani lähellä kyllä.

Aloitin neuvottelut kahdesta isommasta yritysdiilistä. Näissä toimisin strategina toisen toimiston tiimissä, joka vastaa projektista asiakkaalle. Laitoin omat ehdotukset sisään ja nyt odotellaan.

Sain kutsun puhujaksi kahteen eri paikkaan. Molemmat puheenvuorot toteutetaan etänä. Toinen on suunnattu pienyrittäjille ja toinen sosiaalista mediaa työkseen tekeville yhteisömanagereille ja muille aiheesta kiinnostuneille. Kerron lisää missä ja milloin Kaikki Somesta Instagramissa aikataulujen vahvistuessa.

Kaikki Somesta

Oivallukset

  1. Se ihan mitättömältä tuntuva mainostoimenpide voi tuoda merkittävän kaupan. Twiittasin lyhyen harkinnan jälkeen #Vaikuttajatreenit-sparrauksestani sekä vartin maksuttomasta konsultaatiosta yrityksille. Sain neljä minua itse lähestyvää liidiä yhdellä twiitillä alle puolessa tunnissa.
  2. Oman yrityksen nimissä esiintyminen voi jännittää yllättävän paljon. En muista, koska Instagram Stories-videon tekeminen olisi ollut näin kamalaa! Pitää palautella vähän aikaa rutiinia ihan vaan kameralle puhumalla.
  3. Koira ei ole toimiva assari, vaikka suloinen onkin. Sen sijaan puolisosta cheerleaderina on ollut merkittävä apu.
  4. Yllättävän monet asiat ovat nopeampia jo, kun ne tekee toisen kerran.
  5. Kaikki kannattaa tehdä aina mahdollisimman hyvin ja suoraselkäisesti. Suosituksen perusteella tuleva liidi on aina kylmää yhteydenottoa helpompi kotiuttaa kaupaksi.

Noora

Lue myös:

Matkalla yrittäjäksi: Viikot 1-3

Matkalla yrittäjäksi: Viikot 4-6

tyo-ja-raha tyo puhutaan-rahasta raha
Kommentit (2)
  1. Kiitos mielenkiintoisesta tekstistä. Itsellänikin on ollut pitkäaikainen haave ryhtyä yrittäjäksi täällä Kouvolassa. Olen jo alustavasti hieman vertaillut tilitoimistoja, ottanut selvää verotuksellisista asioista sekä katsonut liiketiloja. Tuo sometilien avaaminen on sellainen joka on itselleni ehkä suurin haaste, sillä en koskaan ole itse ollut missään somekanavilla. https://www.tilihelppi.fi/

    1. Hei Lea! Kiva, kun pääsit blogini pariin. Jos haluat, voit laittaa mulle viestiä kaikkisomesta@gmail.com, niin voisin varmasti auttaa sua alkuun somen kanssa!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *