Älä pukeudu vartalotyyppisi mukaan

Kirjoitin jonkin aikaa sitten siitä, kuinka haluaisin erilaisten vartaloiden olevan yhtä hyväksyttyjä. Postaus aiheutti paljon keskustelua ja siitä toivottiin myös puhuttavan useammin. Oli myös puhetta siitä, kuinka usein ohjeistetaan pukeutumaan oman vartalonmallin mukaan. Siis niin, että vaatteilla luotaisiin illuusio siitä, että muistuttaisimme kaikki mahdollisimman paljon toisiamme. Kerroinkin jo kommenteissa, kuinka olen aina vihannut näitä sääntöjä. En ole kurvikas, enkä halua myöskään niitä kurveja keinotekoisesti asuilla luoda. Haluan olla sitä mitä olen ja kantaa varteni ylpeänä. 

Kuinkakohan monta kertaa olen lukenut artikkelin siitä, miten erimallinen vartalo tulisi vaatettaa? Kun lähdin opiskelemaan, oli suunnittelutehtävässä myös kyse siitä, kuinka eri vartalotyypit tulee ottaa huomioon sommitellessa vaatteita. Piirustustunnilla kuulin, että piirtämäni naisvartalo ei näytä naiselta, sillä naisella ei koskaan ole hartialinja leveämpi kuin lantio. Muistan, kuinka sen jälkeen vasta tajusin, että oma kroppani on tosiaan poikkeuksellinen mittasuhteiltaan. Kuulemma sitä, että se hartialinja tosiaan on leveämpi kuin lantio, tulisi mahdollisimman taidokkaasti peittää eri konstein. 

Vartalolleni suositellaan peplum-vyötäröitä, kellohameita, röyhelöitä ja kehoitetaan välttämään tyköistuvia alaosia ja suuria laatikkomallisia yläosia. Miksi meidän pitäisi piilottaa juuri ne osat itsestämme, jotka tekevät meistä ainutlaatuisen? Miksi kurvikkaan pitäisi peitellä kurvejaan ja kurvittoman yrittää luoda niitä tyhjästä? Eihän tässä ole mitään järkeä! Meidät on luotu erilaisiksi ja se on vain rikkaus. 

Sen takia minusta onkin välilä hauska oikein korostaa vartaloni erikoisia mittasuhteita. Niin tein nytkin, pukiessani korkeavyötäröiset mustat pillifarkut, korkokengät ja laatikkomaisen yläosan. Kaikki näistä vaatekappaleista löytyy oman vartalomallini "kieltolistalta", mutta omasta mielestä look toimii oikein hyvin. Voisimmeko siis vihdoin unohtaa pukeutumissäännöt ja vaatettaa itsemme juuri niin, kuin itse haluamme, eikä niin että muistuttaisimme mahdollisimman paljon toisiamme. 

Kurveja saa korostaa, pitkä nainen voi pukeutua vaikka 15 centin korkokenkiin ja kantaa upean vartensa ylepydellä, lyhyt saa käyttää maksimekkoa, eikä mikään hartialinja ole väärä yhdellekkään ihmiselle, jos se tuntuu oikealta. 

I've always hated these articles about "how to dress you body type". Like it would be somehow better, if we would look as similar to each other as we could. I think we should embrace our body types no matter what they are. If you're tall, you can wear as high heels as you like, if you're curvy you definitely can show it! These things makes us unique, so we might as well show them to the world. I have tiny hips and wide shoulders, and I've heard numerous times that I shouldn't wear tight jeans that shows off my narrow pelvis. instead I should use ruffles, skirts that creates an illusion of a wider hips and so on. I've never been a fan of those things, so I might as well show my imperfections and be proud of them. 

Pictures: Sara/ Tickle Your Fancy

Kommentit

EricaK
EricaK

Onneksi ei olla kaikki samasta muotista tehtyjä <3

Elisa Lepistö

Just niim! <3 ois tosi tylsää jos kaikki näyttäisivät samalta!

maitokahvi
Päivän ajatus

Voi Aamen! Ihan loistava postaus, oon täysin samaa mieltä. Ja kuinka siisti Iron Maiden -toppi!! :)

Elisa Lepistö

Kiitos! Kiva kun tykkäsit <3 paita on Uff- löytö monen vuoden takaa, js yksi eniten käyttämistänk paidoista! :D suosittelen tsekkaamaan bändipaitaosaston! Leikkasin tuon topiksi t-paidasta. 

Oranssinen

Täällä yksi rock-puritaani toivoo, että sit ihan oikeesti pidätkin IronMaidenista - "en-mä-tunne-tätä-bändiä-mut-hieno-logo" ideologia nostaa ihokarvat pystyyn!

 

Elisa Lepistö

Hahah todellakin! Oon ihan samanlainen rock-puritaani, enkä siedä sitä että esim. H&M myy "bändipaitoja" ja niitä ostaa ihmiset jotka ei edes tiedä minkä genren bändi kyseessä. 

Oranssinen

No just näin!

tarupee (Ei varmistettu)

Voisitko kertoa tarkemmin, että miten tuunasit tuon T-paidan? Kiinnostaisi vaikka ihan oma postaus aiheesta :)

Elisa Lepistö

Heips, ihan vaan leikkaamalla kauluksen resorin pois ja samoin hihat. Suurensin vielä vähän hiha-aukkoja ottamalla kaistaleen sivusta pois. Voisin yrittää tehdä tästä postauksen :)

Vierailija (Ei varmistettu) http://islakahdenkesken.blogspot.fi/2016/03/you-are-perfect.html

Niin ihana kokonaisuus! Ja tuo huulipuna ja aurinkolasit, bueno! Niin kiva fiilis jää aina näistä kuvistasi, awws.

Kaikkea ihanaa ja positiivista päivääsi!

-Isla
http://islakahdenkesken.blogspot.fi/2016/03/you-are-perfect.html
(uusi blogi, tervetuloa kurkkailemaan!)

Elisa Lepistö

Kiitos Isla! Ja samoin sulle! :)

Heinienne (Ei varmistettu) http://myclothingandsomethings.blogspot.fi/

Ihana postaus jälleen Elisa! En voisi olla enempää samaa mieltä kanssasi.

Olen itsekin muutama vuosi sitten opiskellut erikoisammattitutkinnon ja valmistunut pukeutumisneuvojaksi. Jo opintojeni alussa minulle oli selvää, että tulen jatkossakin rikkomaan näitä ohjenuoria. Tyylin voi rakentaa selkeiden ohjeiden mukaisesti. Tietyn tyyppiselle vartalolle sopivat tietyn malliset vaatteet, kuviot ja värit. Kaikkeen on olemassa kaava, jota voi kuitenkin halutessaan soveltaa.

Mielestäni ihmisillä ei yleensä ole yhtä tiettyä tyyliä. Monelle sopii esimerkiksi luonnollisen ja klassisen ohella myös dramaattinen tyyli. Ratkaisevaa on se, miten niitä yhdistellään. Tässä työssä, jos missä on hyvä kuunnella omaa tai asiakkaan mieltymyksiä ja toiveita. Tätä voisi verrata ruuanlaittoon. Erilaisilla mausteilla ruuasta tulee aivan erilaista. Joskus huonosti yhdistetyt vaatteet tai huonosti maustettu ruoka ovat vain kamalia, vaikka ne eri tavoin yhdisteltynä olisivatkin erinomaisia.

Eri vartalotyyppien pukeutumisohjeet antavat hyvän suunnan oman tyylin löytymiselle ja ongelmakohtien peittämiselle, mutta sääntöjä ei mielestäni ole tarkoitus noudattaa kirjaimellisesti. Sehän tässä pukeutumisessa ja laittautumisessa on viime kädessä ihaninta, kun välillä voi repäistä ja pukea päällensä jonkin yllättävän kuosin tai mallin. Suosittelen kaikille rohkeutta ja uskallusta kokeilla jotain omasta tyylistä poikkeavaa!

Elisa Lepistö

Joo oon samaa mieltä tuossa, että ihmisellä harvoin on yhtä selkeää tyyliä! Ja se on kivakin :) Voi aamulla pukeutuessa miettiä, millä päällä tänään sattuisi olemaan? Ja ihan mieletön toi ruoanlaitto esimerkki, just noin se nimittäin on! :D 

Taru Mari
Stuff About

Mäkin oon joskus ihmetellyt noita pukeutumisneuvoja! Joskus kokeilin noudattaa ohjeita ja tunsin itseni ihan vieraaksi ja oudon näköiseksi :D.

Elisa Lepistö

Itsevarmuus loistaa pitkälle, ja sen takia onkin paras oukeutua sen tyyppisiin vaatteisiin, jotka tuntuvat eniten omalta. Olivat ne sitten mitä tahansa! :) 

MillaMarjaana (Ei varmistettu)

Voi kun ihana kirjoitus! Kuulun itse samaan kastiin, eli hartiat on huomattavasti lantiota leveämmät. Joskus teini-iässä yritin parhaani mukaan peitellä asiaa, ja nyt mietin, olenkohan seissyt jotenkin lysyssä kun ryhti ei ole parhaimmasta päästä hartiat kääntyy eteenpäin. :D Nykyään en useinkaan jaksa enää edes miettiä asiaa. Olkatopatut bleiserit ja hartioita korostavat paidat eivät ehkä koskaan tule kuulumaan mun vaatevarastoon (ja hyvä niin), mutta juurikin tuollaiset laatikkomaiset yläosat miellyttävät mun silmää.

Samalla mietin, että mistä löytäisi istuvia t-paitoja. Muuten paidoissa menisi koko 34, mutta hartioille joskus koko 36 saattaa olla liian pieni. Voisiko joku vaatesuunnittelija suunnitella malliston, jonka vaatteisiin vähän leveämmätkin hartiat mahtuu? Täytynee ruveta tuunaamaan miesten paidoista itselle sopivia.

Elisa Lepistö

Miesten paidat on parhaita!! :D Tän takia käytän itse tosi harvoin tyköistuvia paitoja, vaan valitsen koon hartioiden mukaan, jolloin se jää löysäksi muuten. Muistan kun joskus joku ihmetteli, miten voin ostaa L-kokoisia paitoja, että eikö mulla tule huono mieli siitä?:D En ole kuitenkaan koskaan ajatellut asiaa, sillä en näe leveitä hartioita mitenkään huonona asiana. Ja tykkään että ylöosa onkin löysä. 

AnotherTaru (Ei varmistettu) http://blog.anotherstory.fi/

Mä olen taas juuri ymmärtänyt tän niin päin, että korostetaan niitä omia parhaita puolia pukeutumalla "niin kuin pitää". Kampaajani on myös stylisti ja häneltä sain ihania neuvoja peittämään mahaani, mutta korostamaan parempia puoliani ja tämä lähti siitä, että hän kysyi mihin itse olen tyytyväinen ja mihin en. Sen jälkeen hän vasta mittasi mittasuhteeni ja sen perusteella alkoi luomaan "sääntöjä". Tosin, en mä niitä sääntöjä ole täysin noudattanut, koska mä nyt vaan satun tykkäämään raidasta (muka leventää mua) ja varsinkin kesällä tykkään pukeutua väreihin (kolme väriä muka maksimi, hei kamoon). Että näissäkin on puolensa. Mutta itse todistit hartiakkaamman naisen pukeutumisen säännön olevan persiistä, nimittäin näytät näissä kuvissa todella hyvältä etkä ollenkaan liian hartiakkaalta :) Ja kyllä, Iron Maiden paita on törkeen hyvä UFF-löytö! (Huomenna alkaa muuten tasarahapäivät!)

Elisa Lepistö

Joo ymmärränhän mäkin ton logiikan. Ja jos haluaa jotain puolta piilotella, on se ihan fine! Silloin onkin ihan hyvä, että on jotain "sääntöjä" miten se tehdään. Jotenkin ne vain aina esitetään niin että "O-vartaloinen: pukeudu näin" joka viestii mun mielestä sellaista, ettei kelpaa sellaisena kuin on. Ikäänkuin kaikkien pitäisi vähän juksata olevansa jotain mitä eivät ole. Mutta juuri näin, sääntöjä on hyvä rikkoa, jos siltä tuntuu :) 

Ja siis UNIVERSUMI taas näytti voimansa :D Sillä googlasin tänään aamulla sitä, että milloin tasarahapäivät alkavat!!!! Ja ihmettelimme, miksei siitä näy olevan netissä missään ilmoitusta. Joten KIITOS! Ihan hullua, miten tää toimii:D 

AnotherTaru (Ei varmistettu) http://blog.anotherstory.fi/

EIHÄN! :D Uskomaton yhteensattuma! Ei muuta ku hyviä löytöjä tekemään :)

biibii (Ei varmistettu)

Moikka! Oon monta kertaa bongannu täältä sun blogista kokeilemisen arvoisia reseptejä, mutta näin jälkeenpäin niitä on vaikea löytää kaikkien postauksien uumenista. Sulla ei vissiin ole blogikohtaisia tägejä käytössä, jotka helpottaisi reseptien löytämistä? Vai enkö vaan osaa etsiä? :D

Elisa Lepistö

Hei, hyvä kun mainitsit!! Aloin selvittää asiaa, ja olen näköjäään käyttänyt noita tägejä ihan väärin :D Jatkossa alan merkkaamaan niitä vähän paremmin! Joten kiitos palautteesta <3

Aditu
MILF journal

Jännä tapa ajatella tätä asiaa. Itse kuulun työni puolesta näihin jotka neuvovat ihmisiä pukeutumaan vartalotyyppinsä mukaan ja eihän siinä missään nimessä ole ideana se että meidän pitäisi muistuttaa toisiamme, vaan se että korostetaan jokaisen parhaita puolia. Ohjeissa on myös mielestäni paljon varsin päteviä vinkkejä, jotka voivat auttaa silloin jos on oikeasti oma tyyli ja hyvin istuvat vaatteet hakusessa. Ainakin omalla kohdalla "vältä näitä" listalta löytyy vaatteita, joita en oikeasti voi käyttää kun näyttävät niin hirveiltä päälläni. :) Toki jokainen asiakas on uniikki ja heidän toiveensa huomioidaan, ei ketään pakoteta esimerkiksi kurvejaan peittämään, jos on niihin tyytyväinen. Mielestäni ohjeita ei pitäisi ajatella niin että "peitetään vartalon virheet", vaan juurikin niin että korostetaan parhaita puolia.

Elisa Lepistö

Toki ymmärrän tuon logiikan, mutta oma ongelmani on se, että joku ulkopuolinen taho päättelee sen, mitkä ovat kunkin vartalon parhaat puolet. Kaikkia niitä uniikkeja puolia koitetaan peitellä näillä pukeutumissäännöillä. Ehkä minua tympii myös sellainen käskevä tapa, joilla näitä juttuja tehdään "älä pukeudu näin, vältä tätä, suosi tätä". Mutta kuten aiemminkin tuolla sanoin, toki tällaisille "säännöille" on oma paikkansakin. Jos haluaa tuoda tietyt puolet vartalostaan esiin, mutta ei tiedä siihen keinoa, niin tällaisiin vinkkeihin on hyvä turvautua. 

spl (Ei varmistettu)

Itselläni on pituutta huikeat 152 cm, ja rinnatkin on kokoa AA, ja voin sanoa että ärsyttää suunnattomasti nämä "näin huijaat itsellesi pituutta ja suuremmat rinnat" -pukeutumissäännöt. Ei kiitos, olen tyytyväinen pituuteeni ja kuppikokooni juuri näin!

Elisa Lepistö

SIIIS JUURI NOIN! <3 

Kiti

Ihan mahtava postaus!

Itse olen lyhyt ja persjalkainen, ja yksi jos toinenkin on antanut vinkkejä, miten näyttää pidemmältä. Mutta miksi mun pitäisi näyttää pidemmältä? Olen lyhyt. Olen tappijalkainen. Ei se ole huono asia. Pukeudun siten, että tunnen itseni söpöksi,"säännöistä" viis. :)

Elisa Lepistö

Siiiis just noin! Mun pointti tiivistettynä <3 tuntuu jännältä kuunnella vinkkejä, miten jonkun puolen saisi peitettyä. Koska miksi? :D ihana kommentti!

eevaelina (Ei varmistettu)

Varsinaiset pukeutumissäännöt on minusta välillä huvittavia enkä ole onnistunut löytämään esimerkiksi omaa vartalotyyppiäni mistään tyypittelyistä. Luontaisesti tulee kuitenkin korostettua ennemmin niitä puolia vartalossa jotka itsestäni ovat parhaita ja häivytettyä niitä mitkä eivät ole niin mieluisia. Kun tiedän että telttamalliset mekot ja polvipituiset kynähameet saavat minut näyttämään omissa silmissäni vähemmän kivalta kuin vyötäröä korostavat mekot tai a-linjaiset minarit niin ajattelen että minun on parempi satsata jälkimmäisiin. Joskus harmittaa että ihalla kuosilla varustettu vaate on minulle ihan väärän mallinen, jotta voisin tuntea oloni siinä kotoisaksi. Ehkä ihannetila olisi, jos näyttäisin mielestäni kaikissa vaatteissa yhtä kivalta. Näin ei kuitenkaan (ainakaan toistaiseksi) ole ja kun rahaa on käytössä rajallisesti, pyrin hankkimaan sellaista missä minulla on kiva olla ja mukava katsoa peiliin.

Jäin miettimän sitä, millaisia rajoja erilaisten vartalonmuotojen esiin tuomiseen liittyy. Perinteisesti pukeutumisohjeet ovat varmaan neuvoneet piilottamaan ison takapuolen ja ehkä myös häivyttämään runsaampaa rintavarustusta. Nyt kun nämä ovat populaarikulttuurissa hot niin niiden korostaminen on enemmän kuin suotavaa. Mutta entäs lattapylly ja iso maha: milloin on ok kulkea ilman paheksuvia katseita napapaidassa jos on maha mallia pallo tai korostaa selluliittipitoisia reisiä ja toimistotyön surkastamaa peppua?

Elisa Lepistö

Todella hyvää pohdintaa! Ja nyt kun sanoit, huomaan että olen itsekin syyllistynyt sanomaan esimerkiksi vanhemmalle naishenkilölle, hänen epäillessä polvipituista hametta liian lyhyeksi hänelle, että "kyllähän sä voit tuota pitää, kun sun jalat on niin hyvässä kunnossa". Ikään kuin jos ne eivät olisi niin timmit, olisi se jotenkin vähemmän sallittua. Kamalaa kun saa itsensä kiinni tällaisista puheista. Enkä oikeasti edes ajattele, että jonkinlainen ihminen ei saisi pukeutua tietyllä tavalla, jotenkin tällainen puhe on vain niin yleistä, että sitä alkaa itsekin toistelemaan.

MillaMarjaana (Ei varmistettu)

Mä taas kuulin tossa sun kommentissa hyväkuntoisista jaloista enemmän vaan kehun kuin minkään sen kummemman säännön. Asiakas varmasti rohkaistui ja hänelle tuli hyvä mieli, vaikka ei olisi hametta ostanutkaan. Asia olisi ihan eri, jos olisit jättänyt hameen esittelemättä tai laukonut jotain päinvastaista asiakkaalle, jonka jalat on vähän vähemmän timmit. Siinä kohtaa voisit huolestua. :D Jos sait ajatuksestani yhtään selvää. Ehkä tiivistetysti: aina ei tarvitse olla 100% korrekti joka tilanteessa.

Vierailija (Ei varmistettu)

Itselläni on kurvikas kroppa vaikka hoikka olenkin. Koen, että tämän hetken muoti on taas hyvin pitkälti suunnattu hoikalle ei-kurvikkaalle kropalle, ns. mallivartalolle kuten sinulla. Tästä johtuen vaikka kuinka haluaisin laittaa sen Cosin suoralinjaisen mekon päälle, se näyttää päälläni aivan kammottavalta. Tämmöinen leikkaus näyttää päälläni joka paikasta joko liian isolta tai liian pieneltä. Minun on ollut todella vaikea löytää sopivia vaatteita viime vuosina, sillä vyötärö ei ole muodissa.

Eli ensinnäkin, jossain määrin nämä pukeutumisohjeet pitävät paikkaansa. Toisaalta taas tämmöinen tulppaanihameella kurvien korostaminen ei nyt edes ole erityisen muodissa eli ihannoimme nimenomaan sitä mistä kirjoitat.

Elisa Lepistö

Jännä, että sulla on tuollainen kokemus, sillä itselläni on ihan päinvastainen. Tuntuu että Kardashianien, Beyoncen ja vastaavien myötävaikutuksesta on niitä kurveja nykyään oikein suotavaa korostaa. Ennen pystyin ostamaan farkut sovittamatta lähes miltä vain brändiltä, ja nykyään sarjonnat menevät niin, että vyötärö on liian pieni, eli käytännössä farkut on tarkoitettu kurvikkaammalle kropalle. Mutta toki, väljyys ja laatikkomaiset vaatteet, kuten sanoit, ovat täällä pohjoismaissa kuumaa kamaa olleet jo kauemmin. Siksi ne varmaan omaakin silmää miellyttävät, vaikkeivat olekaan omalle kropalle niitä "oikeita" malleja. Mutta toi on kyllä tylsää, että mallit menevät niin trendien mukaan, ettet löydä mitään itsellesi sopivaa :/ 

jieva (Ei varmistettu)

Kurveja joo suositaan ja ne on "in", mutta perus vaatebärndien, kuten H&amp;M, Gina, Zara jne. ,vaatteet on silti suunniteltu pääosin ns. suoralinjaisille vartaloille. T: Jos-se-on-lantiosta-sopiva-niin-sitten-se-on-vyötäröllä-kolme-kokoa-liian-iso-ja-toisinpäin-ja-tissien-kanssa-sama-homma.

ps. Mahtavaa pohdintaa!

MARI L
Rakkautta & Mamarkiaa

Juuri tämän takia en voi sietää television stailausohjelmia! Sen lisäksi, että niiden tarinattomat asukokonaisuudet ammutaan vanhanaikaisesti täyteen asusteita. Ei ole mitään syytä rajoittaa itseään vartalo- tai värianalyysien vuoksi. Miksi ihmeessä leveälanteisen tulisi pukeutua bootcut -farkkuihin silloinkin, kun kaikki kaupat vannovat pillifarkkujen nimeen. Etenkin, kun se pyöreä pylly näyttää niin super hyvältä, kun sitä ei ole väkisin yritetty tasapainottaa. 

Pukeutumisen ainoa sääntö on hyvä ja varma olotila vaatteiden alla. 

Elisa Lepistö

JUURI NÄIN! Toi viimeinen lause on ihan kultaa! :)

Torey
Näissä neliöissä

Olen 157cm ja käytän maksimekkoja ja legginsejä, koska tykkään niistä. Ihan sama vaikka niiden kanssa näytän just niin lyhyeltä mitä olen. :D

Elisa Lepistö

Se onkin ainoa, millä on väliä! Sitä päitsi se on tosi outoa, että lyhyyttäkin pidetään jotenkin huonona asiana?! :D

Torey
Näissä neliöissä

Jep! 

Mä olen mielelläni lyhyt. Oon aina ollu porukassa se pieni ja söpö. Ei hullumpi rooli. :P

Ja kun nukuin junassa kahdella penkillä kippurassa, se herätti kanssamatkustajissa kateutta. :D

Ja universumi nauraa

Mulle joku pukeutumisneuvojaksi itsensä mieltävä myyjä antoi joskus vinkkejä siitä, mitkä vaatteet saisivat minut näyttämään lyhyemmältä. Mä ihmettelin, että miksi haluaisin näyttää lyhyemmältä. Olisin ehkä nuorempana halunnut olla lyhyempi, mutta mitä järkeä on näyttää lyhyemmältä?? Samoin mulle on neuvottu usein, miten saan piilotettua hartioitani. Se on aika yllättävää, koska itse pidän leveistä hartioistani. Mutta mulle ei kuulemma sovi esim. halterneck. Kun omasta mielestäni just sopii kaikkein parhaiten.

Pitkien jalkojenikin piilottamista joku kehtasi ehdottaa. Mikä on aika outoa, koska eikö niitä nyt ainakin yleensä pidetä hyvänä asiana?!

Sen koommin en sit ole pukeutumisneuvojalle mennytkään. Enkä kuunnellut myyjien mielipiteitä.

Elisa Lepistö

Siiis ihan käsittämätöntä!!! :D Luen täällä suu auki tätä. Ja mulla on sama, tykkään hirmuisesti vaatteista, jotka oikein korostaa hartioita. Toi pituusjuttu menee kyllä niin yli hilseen :D Pukeutumisneuvot on kummallisia!

Suvi K.
Sisunainen

Tuli elävästi mieleen yksi kerta vaateompelun tunnilla monta vuotta sitten, kun piirrettiin housun kaavoja. Opettaja tuli kommentoimaan kaverini kaavaa jossa oli kuulemma lantion kohta piirretty väärin, koska siinä "pitäisi olla sellainen kaunis kaari". Kaveri: "Mutta kun ei mulla ole siinä mitään kaunista kaarta!"

innnnna (Ei varmistettu)

Mahtava kirjoitus! Itse omaan myös aika "poikamaisen" kropan. Vaikka välillä tykkäänkin taikoa itelleni vähän muotoja, oon viime aikoina tajunnut sen, että voin oikeesti pukea ihan mitä vaan kivoja vaatteita haluun pukea! Kamala ajatus, mikä mulla usein käy mielessä on esimerkiksi "En voi pitää näin avonaista paitaa, koska kaikki näkee miten lauta oon", rintavammat naiset taas tuppaa ajattelemaan just toisin päin, eli eivät voi pitää avonaisia paitoja koska rinnat näkyy liikaa. Tiukkoja mekkoja välttelin ennen ihan viimeseen asti, koska vatsa tuppaa vhän turpoamaan syödessä (ja juodessa...), nyt oon kuitenkin alkanut pitää myös tiukempia vaatteita! Ketään ei voi häiritä mun pieni pömppis ja A-kupin rinnat...!

Kommentoi