Näin saat blogillesi lisää lukijoita x 8

Näin saat blogillesi lisää lukijoita

Picture: Sara Vanninen

Olin keskiviikkona Lily Talksissa puhumassa ja myös itse innokkaana oppimassa tapoja, joilla blogille voi saada lisää lukijoita. Lupailinkin jo etukäteen tehdä illasta jonkinlaista summausta myös täällä blogin puolella, sillä kaikki eivät päässeet paikalle. Puhumassa oli minun lisäkseni tuottajamme Anna Karhunen, sekä analyytikkomme Mika Oksanen. 

Listailin hiukan muutamia vinkkejä, joista voi olla apua oman blogin kanssa.

1. Aikatauluttaminen. Millaiset jutut toimivat aamulla, mitkä viikonloppuna? Voiko vuodelle tehdä jonkinlaista julkaisuaikataulua? Ehkä tammikuussa voisi toimia terveelliset reseptit, ennen kesää lomavinkit ja syksyllä listaus parhoista kirjoista. Onko mediassa lähiaikoina ollut joku ajankohtainen aihe, josta sinulla löytyisi sanottavaa? 

2. Listaukset. Silloin kun inspiraatio on kateissa, mieti olisiko mahdollista listata vaikka 10 parasta lounasravintolaa Helsingissä, 7 parasta kirpputoria, 5 lempi kasvisruokareseptiä tai kertoa 8 hauskinta lapsuusmuistoa.

3. Postaussarjat. Sarjoista saa kivaa jatkuvuutta. Itselläni on muun muassa Uranaiset-postaussarja ja maanantaisin ilmestyvä Mental Health Monday. Onko joku tietty postaus menestynyt hyvin blogissasi? Saisiko sen ympärille juttusarjan? Voisiko esimerkiksi matkavinkit jakaa useampaan postaukseen ja linkittää loppuun aina edelliset kirjoitukset aiheesta.

4. Google ideoinnin tueksi. Onko sinulla aihe mielessä, mutta et tiedä mitä siitä kirjoittaisit? Kirjoita googlen hakuun pääsana, ja katso mitä ihmiset ovat hakeneet siihen liittyen. Ehkä sen perusteella keksit myös juttuusi idean. 

5. Nimeä myös blogin kuvat, etteivät ne ole DSC_9876-nimisiä, vaan kertovat mistä postauksessa on kyse. Silloin ne löytyvät myös kuvahaulla. Nimeäminen onnistuu silloin, kun kuvan lisää pienestä kuvakkeesta

6. Hakukoneoptimoi. Kirjoita postauksen alle aina hakukoneoptimoitu otsikko, ja sisällön kuvaukseen pieni ingressi siitä, mistä postauksessa on kyse. Se on se teksti, joka näkyy google-haussa otsikon alla. 

7. Älä pelaa pelkällä otsikolla. Provosoivasta klikkiotsikosta on helppo saada kävijäpiikkejä blogiin, mutta niistä harvoin jää jatkuvaa liikennettä. Muista siis, että kaikki lähtee hyvästä sisällöstä. Hyvä juttu saa myös muut jakamaan sitä omissa kanavissaan, jolloin saat paljon enemmän näkyvyyttä jutullesi. 

8. Kiinnitä silti otsikkoon huomiota. Mieti, millainen teksti saisi sinut klikkaamaan juttuun. Toimiiko postaukseen parhaiten informatiivinen ja selkeä otsikko vai voisiko mielenkiintoa herätellä jollain muulla tavalla? Jos käsiteltävä aihe on mielenkiinnon herättävä, pidä huolta että se tulee ilmi jo otsikosta. 

Tuntuu, että sain ainakin itse hurjan paljon inspiraatiota oman blogin suhteen. Tällaisia iltoja lisää!

Kommentit (6)
 1. Kiitos Elisa hurjasti vinkeistä!

  Olenkin etsinyt netistä vinkkejä postausaiheisiin – välillä inspiraatio on kateissa jopa näin blogin alkumetreillä, hah hah. 😀

  Tällä hetkellä kirjoitankin ja harjoittelen blogin tekoa yksityisessä tilassa ja vain itselleni ja itseäni varten. Kun olen saanut tietynlaisesta rytmistä ja varmuudesta kiinni niin ajattelin avata blogin kaikkien näkyville uudestaan. Onpahan ainakin lukijoille enemmän sisältöä ja luettavaa!

  Tänä päivänä on niin hienoja blogeja, että valitettavan helposti sitä sortuu vertaamaan tuotoksiaan muiden blogeihin. Vaikka pitäisi olla ylpeä omista raapustuksistaan ja mennä vain täysillä eteenpäin. 🙂

  1. Ehdottomasti avaat muillekin blogin! 🙂 Ei kannata vertailla muihin, jokaisella on aina jotain erilaista annettavaa! Ja siinä sitä vasta kehityykin kun saa lukijoilta palautetta. Just niin – täysillä eteenpäin!

 2. Alexander trivedi
  27.1.2017, 06:02

  Loistava teksti ja hyvät vinkit, ehkä tästä viisastun.

  1. Kiva jos oli apua! 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *