AJATUKSIA ENSIMMÄISENÄ HÄÄPÄIVÄNÄ

Sunnuntaina 8. maaliskuuta me vietettiin ensimmäistä hääpäiväämme. Vuosi takaperin olimme sanoneet toisillemme tahdon Oulun maistraatissa. Oli luminen ilma, olin 29. viikolla raskaana ja meinattiin myöhästyä vihkimisestä koska hidastelin aamutoimissa ja jumituimme parkkihalliin miehen hakiessa kukkakaupasta kimppuani.

Mitä ajatuksia ensimmäinen hääpäivä herättää?

Ensimmäinen vuotemme naimisissa on ollut myös vauvavuosi esikoisen kanssa. Se on tottakai vaikuttanut suhteeseemme – koko perheen dynamiikka on muuttunut niin että tuo pikkuinen on kaiken keskipiste, ja kahdenkeskinen aika on ollut kortilla. Mutta samalla koen että vauvavuoden ansiosta olemme hitsautuneet yhteen entistä tiiviimmin. Olemme toistemme tuki ja turva.

Voi olla, että jos vauvaa ei olisi, niin emme olisi menneet vielä naimisiin. Meillä oli alunperin tarkoitus mennä naimisiin kesällä 2020, mutta raskaustestin näyttäessä kahta viivaa laitoimme uudestaan mietintään häiden ajankohdan.

Meille molemmille tuli sellainen fiilis että haluaisimme naimisiin ennen kuin vauva syntyy. Ajatus siitä että vauva olisi tavallaan mukana vihkimisessä mahassa ollessaan, tuntui jotenkin ihanalta. Samalla isyydentunnustamiset ja muut sujuisivat paljon helpommin. Ja lisäksi ihan realistisesti ajateltuna, olisiko meillä tulevaisuudessa edes rahaa isojen häiden järjestämiseen? Uskon kyllä että olisimme saaneet molempien perheiltä avustusta häämenoihin, mutta jokin siinä ajatuksessa kuitenkin mietitytti.

Viime elokuussa olimme vieraina ystäväni häissä, ja kieltämättä jäin niiden jälkeen pohdiskelemaan jäimmekö jostain paitsi kun emme järjestäneet isoja häitä. Mutta toisaalta – saimme kahdet häät. Maaliskuussa juhlimme maistraattivihkimistä ystävien kanssa, ja heinäkuussa juhlimme Lydian ristiäisten yhteydessä meidän avioliiton siunaamista ja kutsuttiin koolle vähän isompi porukka perhettä ja sukulaisia. Äitini on pappi ja hän kastoi Lydian ja siunasi meidän avioliiton samassa tilaisuudessa. Se oli aivan ihana ja mieleenpainuva hetki, joka oli mulle todella merkittävä.

Mulle on tärkeää että arki on tasapainoista ja onnellista. Se on yksi asia josta oon tosi kiitollinen meidän suhteessa. Me kinastellaan harvoin (paitsi joskus siitä kun oon laiska tekemään kotitöitä..), annetaan toiselle tilaa, ja arvostetaan ja kannustetaan toisiamme. Olen niin onnellinen siitä että saan olla naimisissa juuri tämän tyypin kanssa! <3

Lue myös:

NAIMISISSA

7 VUOTTA YHDESSÄ

YHDET HÄÄT JA YHDET RISTIÄISET

AVIOMIES VASTAA

ELÄMÄNI AAKKOSET

SEURAA:

Instagram  //  Pinterest

Kommentit (4)
  1. Kiitos! 🙂 Toivottavasti edessä on vielä monia monia onnellisia vuosia!

  2. Voi miten ihania kuvia ja lämpimät onnittelut!! <3

    1. Kiitos ja kiitos! 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *