PUOLITOISTAVUOTIAS

 Tänään meidän pikkuisella tulee mittariin puolitoista vuotta. Ei voi taas muuta kuin todeta miten nopeasti aika juoksee – ihan vastahan me juhlittiin hänen ensimmäistä syntymäpäivää!

Meillä oli maanantaina puolitoistavuotisneuvola jossa neidin pituudeksi mitattiin reilut 85 senttiä. Painoa oli tasan kymmenen kiloa. Pituutta on tullut ihan huimasti lisää, ja painoakin kerääntynyt tasaiseen tahtiin, vaikka melko maltillisesti. Hauskaa miten Lydia on perinyt ihan täysin isänsä kropan rakenteen – hänkin on hoikka ja pituuttakin löytyy melkein 195cm. Näyttää siltä että Lydiasta tulee tosi pitkä tyttö!

Sanoja ei vielä tule montaa (äiti, pappa, kiitti, kukkuu, oho, pupu), mutta hän ymmärtää hyvin puhetta, käskyjä ja kehotuksia kuten ”mennään yläkertaan” tai ”tule syömään”.

Lydia on luonteeltaan valtavan hyväntuulinen hassuttelija, vaikkakin pieniä uhman merkkejä on pikkuhiljaa alkanut olla havaittavissa. Dramaattisia lattialle heittäytymisiä ja tutin paiskomisia.

Tällä hetkellä me harjoitellaan lusikalla syömistä, joka alkaa sujua jo suhteellisen hyvin. Lydialle maistuu hyvin kalaruuat kuten kalakeitto, sekä ruisleipä, juusto, jugurtit, omena ja muut hedelmät, pasta, tofu ja puuro. Hän syö välillä kaupan purkkiruokia, mutta melko paljon myös samaa ruokaa mitä muu perhe.

Toinen asia joka meillä on juuri nyt harjoittelussa, on yksin omaan sänkyyn nukahtaminen. Muutamina öinä Lydia on nukahtanut tosi hyvin omaan sänkyyn sen jälkeen kun hyvät yöt on sanottu, mutta parina viime yönä hän on pyörinyt ja hölissyt sängyssään niin kauan, että jompi kumpi vanhemmista on ottanut syliin tai viereen. Tässä hommassa kyllä riittää vielä haastetta – täytyisi vaan itse pysyä tiukkana, ja se  tuntuu olevan helpommin sanottu kuin tehty 😀

Lue myös:

VINKKINI TULEVILLE VANHEMMILLE

LAPSIPERHEEN RAHAPOHDINTAA: SINUN, MINUN VAI MEIDÄN RAHAT?

TAAPEROELÄMÄN ILOT JA HAASTEET

RAKAS 1-VUOTIAS

SEURAA:

Instagram  //  Pinterest

perhe lapset vanhemmuus
Kommentit (2)
  1. Ihana Lydia, hän on niin suloinen lapsi! <3 Elastakin tulee ennusteiden mukaan tosi pitkä tyttö, vaikka me ollaan mun miehen kanssa tosi keskivertopituisia. 😀 Toivottavasti teidän uhma-ajat ei oo pahimmasta pääästä ja tsemppiä itsenäiseen nukahtamiseen! <3

    1. Hän on mitä ihanin tyyppi <3 Se on jännä miten nuo kasvuennusteet saattaa heitellä ja välillä sitten tulla kunnon kasvunpyrähdyksiä 😀 Kiitos tsempeistä, niitä tarvitaan varsinkin nukahtamisen kanssa!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *