Skam loppui, mitä sitten?

 

liveternå2.jpg

Onkohan tämä ihan normaalia, että on näin tyhjä olo? Toissayönä valvoin myöhään ja katsoin sohvalla yksin vilttiin kääriytyneenä Skamin viimeisen jakson viimeisen klipin, ja eilen vielä koko viimeisen jakson Areenasta.

Tuntuu ihan hupsulta, miten surulliseksi sen loppumisesta voi tulla. Ja sekin tuntuu hupsulta, että miten tärkeä juttu Skamista minulle tuli. Välillä on jo nolottanut, miten täysiä aikuinen ihminen voi hurahtaa norjalaiseen tv-sarjaan. Tiedän että monille se oli sitä – hyvä sarja ja hauskaa katsottavaa, mutta minuun Skam jätti syvemmän jäljen. Siitä tuli minulle merkityksekäs asia, josta saatuja oppeja voi ammentaa kaikilla elämänalueilla. Skam opetti paljon elämästä, toisten ihmisten kohtaamisesta, itsensä löytämisestä, rakkaudesta, ystävyydestä ja onnellisen elämän avaimista, Niin ja toki siitä jäi käteen muutakin – soittolistalle paljon loistavaa musiikkia (erityisesti norjalaisia musiikkilöytöjä, joita ajattelin muuten esitellä blogissa myöhemmin), aivan hullu intohimo matkustaa Osloon sekä opiskella norjan kieltä.

Ja vastauksena otsikon kysymykseeen, en tosiaankaan tiedä. Ehkä jatkan hengailua Livet er nå-paita päällä ja pistän jaksot pyörimään vielä (ainakin) kerran.

 

PS. Jos kaipaat Skamin jälkeiseen ahdistukseen jotain hyvää katsottavaa, iso peukku myös minulta täällä Lilyssäkin moneen otteeseen hehkutetulle norjalaiselle Nuoret ja lupaavat-sarjalle (löytyy Yle Areenasta). Lisäksi olen alkanut katsomaan uudestaan Skinsiä, omien teiniaikojen lempparia. Ja se on muuten ihan loistava sarja!

 

Muita Skam-aiheisia juttujani:

Kiitos, Skam
Skam-paita, vihdoinkin!
Tyyli-inspiraatiota Skamista

 

SEURAA:
Bloglovin & Pinterest

 

 

Kommentit (4)
  1. sonjabetseda
    28.6.2017, 14:49

    Kiitos tästä postauksesta, komppaan myös vertaistukiryhmän perustamista! 8) Kuulun myös itse niihin, joihin Skam iski syvemmälle ja herätteli ajattelemaan elämää hiukan toisesta näkökulmasta. En ole sun blogissa aiemmin käynyt, mutta tykkään kovasti sun tyylistä 🙂

    1. Kiitos päivää piristäneestä kommentista! <3 Se on kyllä ihan huippua, että Skamin myötä on tosiaankin saanut elämään erilaista ajattelumallia ja itse ainakin lisää rohkeutta ja uskallusta tehdä monenlaisia juttuja. Du er ikke alene 😉 Ja kiitos, toivottavasti eksyt blogiini myös toiste 🙂

  2. I feel you ❤️ SKAM

    1. Sanos muuta <3 Pitäisi varmaan joku vertaistukiryhmä meille Skamista hullaantuneille tehdä 😀

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *