Ladataan...
Sunday Blondie

*Yhteistyössä Raflaamon kanssa

Lauantai on bilepäivä! Vai onko?

En muista, milloin viimeksi olisin humaltunut tai ollut darrassa. En juo humalahakuisesti, sillä en pidä siitä, millainen olo minulle tulee useamman juoman jälkeen – enkä etenkään perusta seuraavana päivänä vaivaavasta huonosta olosta.

90% Instagram Storyissani näkyvistä cocktaileista on mocktaileja. Minulla ei ole mitään alkoholijuomia vastaan – rakastan raikasta aperol spritziä kuumana kesäpäivänä, pirskahtelevaa rieslingiä ja mehevää punaviiniä risoton kera. Minulle riittää kuitenkin mainiosti yksi lasillinen ruoan kanssa kokonaisen pullon sijaan. Nykyisin valitsen yhä useammin alkoholittoman juoman, sillä en kaipaa alkoholia sen itsensä vuoksi ja tiedän, että yksikin alkoholiannos vaikuttaa unenlaatuun. Monesti mieleni tekee jopa enemmän mocktailia kuin cocktailia.

En ole koskaan pitänyt vahvojen alkoholijuomien mausta. Pidän kepeän sitruksista ja raikkaista cocktaileista, joissa alkoholi on vain sivujuonne. Siksi tykästyinkin nopeasti mocktaileihin: ne kun ovat täydellisiä sellaisenaan.

 

 

Mocktaileissakin on kuitenkin eroja. On väärä olettamus ajatella, että alkoholiton juoma olisi automaattisesti hyvänmakuinen. Liian monet kerrat olen hörppinyt sitruunalla ryyditettyä mocktailia, jossa ei ole makeudesta saatikka muista nyansseista tietoakaan. Toisinaan juoma on ollut vetistä litkua. Ja ei, se, että sekoittaa mehua ja vissyvettä ei yleensä riitä herkulliseen mocktail-elämykseen. Tylsimmillään mocktail tarkoittaa sitä, että saat alkoholittoman version mojitosta. Great imagination.

Onneksi ilmassa on muutoksen tuntua. Nuorten alkoholinkäyttö on vähentynyt ja terveysbuumin myötä mocktailien kysyntä on kasvanut, mikä on huomattu myös Helsingissä. Nykyisin asiansa osaavista baareista löytyy jo oma mocktail-listansa tai vähintään mocktail-versiot tarjolla olevista cocktaileista ovat mahdollisia.

Osallistuin viime viikolla American Barissa hauskaan mocktail-kouluun, jossa opettelimme mocktailien valmistamista. Workshop oli todella kiinnostava ja opettavainen: tähän asti olen juonut vain muiden valmistamia mocktaileja, mutta mocktail-koulun myötä ymmärsin, että tyylikkäistä ja hyvänmakuisia mocktaileja voi valmistaa helposti myös itse kotona. Baarimikko Villen johdolla pääsimme paitsi seuraamaan cocktailien tekoa ja maistamaan erilaisia cocktaileja myös itse valmistamaan omat juomamme.

Hyvän mocktailin matematiikka on lopulta yksinkertainen: onnistuneeseen juomaan tarvitaan...

...sopivasti makeutusta (sokeri / hunaja / siirappi)

...sopivasti hapokkuutta (esimerkiksi sitruuna / lime / greippi)

...maku, joka nostetaan esille (esimerkiksi marjat / mehu / yrtit)

Näiden lisäksi tulee panostaa tuoreisiin raaka-aineisiin, joka on kaiken A ja O. Tuoreet marjat ovat jo itsessään niin mahtavan makuisia, että on selvää, että niistä saa aikaan maukkaan drinkin oikeilla höysteillä! Makupareja voi lähteä yhdistelemään omien mieltymysten mukaan rohkeastikin ja kokeilla asioita, jotka eivät tulisi ensimmäisenä mieleen: esimerkiksi ripotella mustapippuria drinkin päälle.

Oma suosikkini maistelemistamme drinkeistä oli viehkeä Vogue, joka saa inspiraationsa Cosmopolitanista. Punaisia viinimarjoja sisältävä juoma on maultaan samaan aikaan suloisen täyteläinen ja raikas. Ja tämä mocktail oli myös äärettömän helppoa valmistaa kotona! En raaskisi hankkia ainakaan ensimmäisiin mocktail-kokeiluihini paljon kalliitta raaka-aineita, joten siksi drinkki oli mitä täydellisin aloittelijalle: juoma sisältää sokerisiirappia, tuoretta sitruunamehua, karpalomehua ja tuoreita punaherukoita. Voit napata Vogue-mocktailin reseptin talteen täältä.

Mocktail-koulu osoitti, ettei hyvään mocktailiin siis vaadita paljon! Mikäli mocktailit kiinnostavat ja haluat aloittaa mocktailien maistelun baarista, jossa drinkit valmistetaan pieteetillä, suosittelen suuntaamaan American Bariin tai johonkin toiseen Raflaamon ravintolaan – esimerkiksi Loisteessa voi nauttia kesäaikaan mocktailin lisäksi hienosta näköalasta Helsinkiin. Raflaamon ravintoloissa mocktailien hinnat ovat myös erittäin kohdillaan: mocktailit maksavat seitsemän euroa.

Kun on kerran hyvää mocktailia maistanut, ei tee mieli juoda yhtäkään väljähtänyttä mojito-mocktailia! Siksi aionkin ottaa itselleni mission: mikäli saan vielä ravintolassa tai baarissa eteeni vetisen juoman, annan palautetta, sillä sitä kautta me kaikki pääsemme nauttimaan maistuvista mocktaileista.

 

Kuvat minusta: Kathrin Deter / Luminoucity

 

lue myös:

helsingin bliniviikot alkoivat!

illallinen kasvissyöjän tapaan – ravintola kaarna

kesä terassilla – tapas barcelona

 

FOLLOW ME ON FACEBOOK / INSTAGRAM / PINTEREST

 

Ladataan...
Sunday Blondie

 
Rakastan kirpeitä tammi-helmikuun päiviä – en niinkään siksi, että talvi alkaa tuolloin vasta kunnolla, vaan siksi, että aurinkoisia päiviä tuntuu olevan enemmän kuin ennen joulua.
 
Vaikka vilukissa olenkin, on pakkasessa yksi hyvä puoli: ulkona tarpomisen jälkeen sisätiloissa oleskelu tuntuu entistäkin mukavammalta. Pakkaspäivät ja Helsingin ravintoloiden sekä kahviloiden lämmin hehku muodostavat ihanan kontrastin keskenään.
 

Yksi suosikkiravintoloistani juuri nyt on Kallion Harjutorilla sijaitseva Harju 8. Rennossa bistroravintolassa on kaikkea, mitä onnistuneelta kortteliolohuoneelta voi toivoa: edullista mutta herkullista ruokaa ja juomaa sekä kodikas tunnelma. Tänne on mukavaa tulla viettämään aikaa niin yksin kuin yhdessä, läppärin, perheen tai ystävien kanssa.

Tapasimme ravintolassa eräänä lauantaina ystävieni kanssa. Silloinkin oli kylmä, joten kaipasin lämmintä ruokaa. Valitsin listalta lehtikaalipestopastan, joka oli kuorrutettu paahdetuilla lehtikaalinlehdillä. Ja pelkkä ajatuskin tästä annoksesta saa veden herahtamaan kielelle – ja odotukset myös suureksi iloksi palkittiin, sillä pasta oli kertakaikkisen herkullista.

 

 

Olen italialaistyylisen, simppelin pastan ystävä: kaikki ainesosat pääsevät oikeuksiinsa, kun niitä on sopivassa suhteessa (eli vähän). Yksi suosikkipasta-annoksistani on napolilainen spaghetti aglio e olio, eli spagetti valkosipulilla ja oliiviöljyllä. Harju 8:n lehtikaalipestopasta toi mieleen tämän simppelin pasta-annoksen, joskin se oli kuorrutettu reilulla kerroksella rapeaa lehtikaalia, ah. Annos oli valtava, ja syömään ryhtyessäni ajattelin, etten varmasti jaksa syödä koko annosta loppuun – mutta kas kummaa, tunnin päästä lautaseni oli putipuhdas. Myös vierustovereiden vegaaninen lasagne ja päivän kala osuivat ja upposivat.

Harju 8:n ruokalista on hauska yhdistelmä perinteitä ja modernia keittiötä. Perinteisempää valikoimaa edustavat muun muassa lohi hollandaisekastikkeessa, kaalikääryleet, punajuuripihvit ja pannukakku, modernimpaa palsternakkaranet, zucchinipasta ja harissalammas. Tarjolla on siis vähän jokaiselle jotakin. Annokset ovat konstailettoman tavanomaisia, mikä tuntuu tänä ruokahifistelyaikana jotenkin raikkaalta.

Pluspisteet ravintola saa sympaattisesta kasvinurkkauksesta, josta voi ostaa persoonallisen viherkasvin kotiinviemisiksi. <3 

 

Harju 8

Harjutori 8

Auki joka päivä 11–02, keittiö 11–23 ja lounas 11–15

 

lue myös:

parasta helsingissä just nyt: way bakery and wine bar

parasta helsingissä just nyt: ravintola tanner

parasta helsingissä just nyt: ravintola yes yes yes 

 

 

FOLLOW ME ON FACEBOOK / INSTAGRAM / PINTEREST

 

Ladataan...
Sunday Blondie

 

Nämä kuvat ovat odotelleet koneellani julkaisua jo pitkään – on siis jo aikakin, että vinkkaan teille yhdestä Turun parhaimmista ravintoloista!

Vanhempani ja siskoni asuvat Turussa, ja toisinaan kylässä ollessamme käymme nauttimassa kaupungin loistavasta ravintolatarjonnasta. Turku on yksi Suomen parhaimmista kulinaristisista kaupungeista, jos minulta kysytään! Ravintolatarjonnasta löytyy monipuolisesti niin hinnaltaan kuin tunnelmaltaan erilaisia ravintoloita, joiden herkulliset annokset houkuttelevat palaamaan aina uudelleen.

Ihastuin pari vuotta sitten Tokiossa käydessäni japanilaiseen ruokakulttuuriin. Tuota matkaa ennen japanilainen ruoka merkitsi minulle lähinnä sushia – se kun nousee Helsingin katukuvassakin aina voimakkaimmin esille. Tokiossa söin kuitenkin kasvistempuraa, napostelin suolaisia edamamepapuja, ryystin paksuja soba-nuudeleita ja käristin lihaa teppanyaki-grillissä.

Turun keskustassa sijaitseva Karu Izakaya valmistaa moderneja japanilaisia herkkuja kauden parhaista raaka-aineista – niin sushia kuin nuudeleita, friteerattuja kasviksia, buneja ja mereneläviä. Izakayat ovat Japanissa rentoja syömä- ja juomapaikkoja, eräänlaisia pubeja, joihin paikalliset kokoontuvat yhteen ystävien kanssa ja pöytä katetaan täyteen jaettavia ruoka-annoksia, jotka nautitaan viinin tai oluen kera. Izakayjojen annoksissa yhdistyvät suositut herkut Japanista, Kiinasta ja Koreasta.

Myös Karun annokset on suunniteltu jaettaviksi: me valitsimme jaettavat alkuruoat ja omat pääruoat. Nautimme alkuun muun muassa sashimilajitelman sekä simpukoita, pääruoksi nautin erinomaista teriakitofua. Jälkiruokana oli kakkua matchamoussen ja marjahillokkeen kera.

Tunnelma ravintolassa on mutkattoman rento – kuten izakayassa kuuluukin. Palvelu ja tarjoilijoiden asiantuntemus on kuitenkin huippuluokkaa. Makuparit on hiottu viimeistä myöten ja ruokalajien kaveriksi löytyy kattava valikoima erinomaisia oluita sekä viinejä. Hintataso on varsin kohtuullinen, ja halutessaan voi heittäytyä myös laajemman (62€)  tai suppeamman (45€) maistelumenun vietäväksi. 

Voi vitsit, nyt tuli kyllä ikävä – ei niinkään Japaniin, vaan Turkuun. Tämän kevään todo-listalle pitää kyllä ottaa taas uusiin ravintoloihin tutustuminen niin Turussa kuin kotona Helsingissä!

 

 

Karu Izakaya

Aurakatu 3, Turku

Ti
to 1722, pe 1724, la 1424

 

FOLLOW ME ON FACEBOOK / INSTAGRAM / PINTEREST

Pages