keittiön kuivakaappi järjestykseen

Kaupallinen yhteistyö: GastroMax

 

Uuden kotimme myötä olen tullut ajatelleeksi paljon tavaroiden järjestystä. Aikaisemmissa asunnoissa en ole kiinnittänyt sen suurempaa huomiota asiaan, sillä olen tiennyt kotien olevan väliaikaisia. Oman kotimme kohdalla haluan kuitenkin toimia toisin ja löytää järkevät, arkea helpottavat ratkaisut kodin eri tiloihin.

Olen luonteeltani siisti ja järjestelmällinen. Vaikka pystyn hyvin elämään epäjärjestyksenkin keskellä (kirjoitan tätä tekstiä työhuoneessamme, jota ovat koristaneet isot kirppislaatikot jo pari kuukautta), väijyy epäjärjestyksen aiheuttama epämukava tunne taka-alalla ajatuksissani. Tavoitteeni on, että jokaiselle tavaralle löytyisi kodista oma paikkansa. Kun tavarat ovat siististi omilla paikoillaan, on järjestelmällisyyttäkin helpompi pitää yllä.

Tämä saattaa kuulostaa hassulta, mutta yksi uuteen kotiin liittyvistä haaveistani jo ennen muuttoa oli siistit keittiön kaapit. Halusin eroon epämääräisistä pussukoista ja nyssäköistä, kuivakaappimme sisällön järjestykseen ja ruoka-aineet selkeästi näkyville.

Otin selvää kuiva-aineiden säilyttämiseen soveltuvista säilytysrasioista, ja parhaimmiksi valikoituivat Orthexin GastroMax-säilytysrasiat. BPA-vapaat, Suomessa valmistettavat GastroMax-rasiat tarjoavat ilmatiiviin säilytysratkaisun kuiva-aineille kuten pähkinöille, kaurahiutaleille, pastalle ja jauhoille. Helposti avattavat ja suljettavat rasiat suojaavat kuivatuotteita tehokkaasti hajulta ja kosteudelta.

Säilytysrasioita löytyy useassa eri koossa: 0,8 L, 1,6 L, 2,25 L ja 3,5 L. Meidän kuivakaappiimme valikoituivat matalammat koot 0,8 L, 1,6 L  ja 3,5 L. Tasakantiset rasiat ovat myös siitä käteviä, että ne pinoutuvat päällekkäin, joten pystyin asettelemaan pienempiä 0,8 L rasioita päällekkäin.

 

 

 

Parasta GastroMaxin rasioissa on läpinäkyvä kansi – monissa muissa säilytysrasioissa kun kansi on umpinainen. Koska kuivakaappimme on vetolaatikko, oli käytännön kannalta olennaista, että kannet olisivat läpinäkyvät ja niistä näkisi heti, mitä mikäkin rasia pitää sisällään. Teippasin kansien pohjaan kunkin ruoka-aineen parasta ennen päiväyksen sekä joistakin tuotteista myös käyttöohjeet.

Muutos vanhan ja nykyisen välillä on selkeä. Miten sotkuiselta aiempi kuivakaappimme näyttikään! Nyt kaikilla kuiva-aineilla on oma paikkansa. Päivittäin käytössä olevat tuotteet kuten kaurahiutaleet, pähkinät ja siemenet asetin vetolaatikon etuosaan, harvemmin käytössä olevat tuotteet kuten jauhot ja leivontatarpeet vetolaatikon takaosaan.

Siististi järjestyksessä olevat kuivatuotteet olivat tietysti tärkein päämäärä, mutta saan myös mielihyvää kauniista, sisustukseen sopivista rasioista. GastroMaxin säilytysrasiat ovatkin niin hyvännäköisiä, että niitä voi huoletta pitää myös avohyllyillä. Kuivatuotteiden säilytyksen lisäksi säilytysrasiat soveltuvat myös jääkaappiin tai eväsrasioiksi.

Tuntuu, että vaikka kotona vielä moni asia kesken onkin (meiltä esimerkiksi puuttuvat matot…) sain jälleen pienen palasen mielenrauhaa. On ihanaa avata aamulla vetolaatikko, kun kaikki tavarat ovat siististi omilla paikoillaan.

 

 

lue myös:

keittiösuunnitelmia

uuden kodin kylpyhuone

kodin pintamateriaalit

Kommentit (2)
  1. Snowflake81
    10.2.2021, 08:50

    Ahh, ihanan siistiä ja simppeliä!😊 Pakko hommata itsellekin tuollaiset, jotta saa kaappien sekasotkut järjestykseen.🙏

    1. No eikö! <3 Samanlaiset säilytysrasiat luovat rauhallista tunnelmaa keittiön kaappeihin. Näillä pysyvät kuivatuotteet hienosti järjestyksessä 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *