COOKIE DOUGH RAAKAPALLOT
Olen laittanut ruokaa ja leiponut koronan aikaan enemmän kuin koskaan ennen. Enkä taida olla ainoa – tuntuu, että tuhannet suomalaiset ovat innostuneet valmistamaan niin perinteistä Suomi-ruokaa (korvapuusteja, makaronilaatikkoa, hernekeittoa) kuin testaamaan uusia makuelämyksiä kotikeittiössä.
Jossakin vaiheessa kotona oleskelua, aivan itsestään, aloimme keittää päiväkahvit ja -teet joka päivä. Toisinaan söimme leipomiani korvapuusteja, toisinaan nappasin pari palaa raakasuklaata. Päiväkahvihetkestä tuli yksi samanlaisina toistuvien päivien kohokohdista.
Uskon, että jos syö muuten terveellisesti ja liikkuu säännöllisesti, ei pieni pulla päivässä pahaa tee. Jossain vaiheessa pullansyönti alkoi kuitenkin tökkiä ja kaipasin terveellisempää iltapäiväkahviherkkua.
Niinpä pyöräytin lautasellisen näitä superhelppoja cookie dough raakapalloja! Rakastan suklaahippukeksejä ja makeaa keksitaikinaa. Kaurasta ja maapähkinävoista valmistetut cookie dough raakapallot ovat terveellisempi vaihtoehto tavallisille kekseille (ja pullalle). Nämä toimivat hyvänä välipalana tai energiaboostina ennen treeniä.
Makeaa maanantaita! ♡
COOKIE DOUGH RAAKAPALLOT (9–10kpl)
- 2,5 dl kaurahiutaleita
- 2 rkl maapähkinävoita
- 1 tl vaniljajauhetta
- 1 rkl kookosöljyä
- 2 rkl vaahterasiirappia
- 20–30 g tummaa raakasuklaata
Jauha kaurahiutaleet blenderissä tasaiseksi jauhoksi. Kaada kulhoon ja lisää joukkoon maapähkinävoi, vaniljajauhe, kookosöljy sekä vaahterasiirappi. Sekoita tasaiseksi massaksi.
Rouhi suklaa pieniksi paloiksi ja lisää ”taikinaseoksen”joukkoon. Pyörittele massasta pieniä palloja ja nosta jääkaappiin tekeytymään vähintään 15 minuutiksi. Nauti kahvin tai teen kanssa!
lue myös: