PARASTA HELSINGISSÄ JUST NYT: HARJU 8

harju8-kallio-sundayblondie-1.jpg

 

Rakastan kirpeitä tammi-helmikuun päiviä – en niinkään siksi, että talvi alkaa tuolloin vasta kunnolla, vaan siksi, että aurinkoisia päiviä tuntuu olevan enemmän kuin ennen joulua.

Vaikka vilukissa olenkin, on pakkasessa yksi hyvä puoli: ulkona tarpomisen jälkeen sisätiloissa oleskelu tuntuu entistäkin mukavammalta. Pakkaspäivät ja Helsingin ravintoloiden sekä kahviloiden lämmin hehku muodostavat ihanan kontrastin keskenään.

Yksi suosikkiravintoloistani juuri nyt on Kallion Harjutorilla sijaitseva Harju 8. Rennossa bistroravintolassa on kaikkea, mitä onnistuneelta kortteliolohuoneelta voi toivoa: edullista mutta herkullista ruokaa ja juomaa sekä kodikas tunnelma. Tänne on mukavaa tulla viettämään aikaa niin yksin kuin yhdessä, läppärin, perheen tai ystävien kanssa.

Tapasimme ravintolassa eräänä lauantaina ystävieni kanssa. Silloinkin oli kylmä, joten kaipasin lämmintä ruokaa. Valitsin listalta lehtikaalipestopastan, joka oli kuorrutettu paahdetuilla lehtikaalinlehdillä. Ja pelkkä ajatuskin tästä annoksesta saa veden herahtamaan kielelle – ja odotukset myös suureksi iloksi palkittiin, sillä pasta oli kertakaikkisen herkullista.

 

harju8-kallio-sundayblondie-2.jpgharju8-kallio-sundayblondie-3.jpgharju8-kallio-sundayblondie-4.jpgharju8-kallio-sundayblondie-5.jpgharju8-kallio-sundayblondie-6.jpg

 

Olen italialaistyylisen, simppelin pastan ystävä: kaikki ainesosat pääsevät oikeuksiinsa, kun niitä on sopivassa suhteessa (eli vähän). Yksi suosikkipasta-annoksistani on napolilainen spaghetti aglio e olio, eli spagetti valkosipulilla ja oliiviöljyllä. Harju 8:n lehtikaalipestopasta toi mieleen tämän simppelin pasta-annoksen, joskin se oli kuorrutettu reilulla kerroksella rapeaa lehtikaalia, ah. Annos oli valtava, ja syömään ryhtyessäni ajattelin, etten varmasti jaksa syödä koko annosta loppuun – mutta kas kummaa, tunnin päästä lautaseni oli putipuhdas. Myös vierustovereiden vegaaninen lasagne ja päivän kala osuivat ja upposivat.

Harju 8:n ruokalista on hauska yhdistelmä perinteitä ja modernia keittiötä. Perinteisempää valikoimaa edustavat muun muassa lohi hollandaisekastikkeessa, kaalikääryleet, punajuuripihvit ja pannukakku, modernimpaa palsternakkaranet, zucchinipasta ja harissalammas. Tarjolla on siis vähän jokaiselle jotakin. Annokset ovat konstailettoman tavanomaisia, mikä tuntuu tänä ruokahifistelyaikana jotenkin raikkaalta.

Plussaa ravintola saa sympaattisesta kasvinurkkauksesta, josta voi ostaa persoonallisen viherkasvin kotiinviemisiksi. <3

Harju 8
Harjutori 8
Auki joka päivä 11–02, keittiö 11–23 ja lounas 11–15

 

lue myös:

parasta helsingissä just nyt: way bakery and wine bar

parasta helsingissä just nyt: ravintola tanner

parasta helsingissä just nyt: ravintola yes yes yes

FOLLOW ME ON FACEBOOK / INSTAGRAM / PINTEREST

hyvinvointi mieli ajattelin-tanaan ruoka-ja-juoma

PIENI PALA JAPANIA TURUSSA – KARU IZAKAYA

karuizakaya-turku-japanilainen-ravintola-sundayblondie-1.jpg

Nämä kuvat ovat odotelleet koneellani julkaisua jo pitkään – on siis jo aikakin, että vinkkaan teille yhdestä Turun parhaimmista ravintoloista!

Vanhempani ja siskoni asuvat Turussa, ja toisinaan kylässä ollessamme käymme nauttimassa kaupungin loistavasta ravintolatarjonnasta. Turku on yksi Suomen parhaimmista kulinaristisista kaupungeista, jos minulta kysytään! Ravintolatarjonnasta löytyy monipuolisesti niin hinnaltaan kuin tunnelmaltaan erilaisia ravintoloita, joiden herkulliset annokset houkuttelevat palaamaan aina uudelleen.

Ihastuin pari vuotta sitten Tokiossa käydessäni japanilaiseen ruokakulttuuriin. Tuota matkaa ennen japanilainen ruoka merkitsi minulle lähinnä sushia – se kun nousee Helsingin katukuvassakin aina voimakkaimmin esille. Tokiossa söin kuitenkin kasvistempuraa, napostelin suolaisia edamamepapuja, ryystin paksuja soba-nuudeleita ja käristin lihaa teppanyaki-grillissä.

Turun keskustassa sijaitseva Karu Izakaya valmistaa moderneja japanilaisia herkkuja kauden parhaista raaka-aineista – niin sushia kuin nuudeleita, friteerattuja kasviksia, buneja ja mereneläviä. Izakayat ovat Japanissa rentoja syömä- ja juomapaikkoja, eräänlaisia pubeja, joihin paikalliset kokoontuvat yhteen ystävien kanssa ja pöytä katetaan täyteen jaettavia ruoka-annoksia, jotka nautitaan viinin tai oluen kera. Izakayjojen annoksissa yhdistyvät suositut herkut Japanista, Kiinasta ja Koreasta.

Myös Karun annokset on suunniteltu jaettaviksi: me valitsimme jaettavat alkuruoat ja omat pääruoat. Nautimme alkuun muun muassa sashimilajitelman sekä simpukoita, pääruoksi nautin erinomaista teriakitofua. Jälkiruokana oli kakkua matchamoussen ja marjahillokkeen kera.

Tunnelma ravintolassa on mutkattoman rento – kuten izakayassa kuuluukin. Palvelu ja tarjoilijoiden asiantuntemus on kuitenkin huippuluokkaa. Makuparit on hiottu viimeistä myöten ja ruokalajien kaveriksi löytyy kattava valikoima erinomaisia oluita sekä viinejä. Hintataso on varsin kohtuullinen, ja halutessaan voi heittäytyä myös laajemman (62€)  tai suppeamman (45€) maistelumenun vietäväksi.

Voi vitsit, nyt tuli kyllä ikävä – ei niinkään Japaniin, vaan Turkuun. Tämän kevään todo-listalle pitää kyllä ottaa taas uusiin ravintoloihin tutustuminen niin Turussa kuin kotona Helsingissä!

karuizakaya-turku-japanilainen-ravintola-sundayblondie-2.jpgkaruizakaya-turku-japanilainen-ravintola-sundayblondie-3.jpgkaruizakaya-turku-japanilainen-ravintola-sundayblondie-5.jpgkaruizakaya-turku-japanilainen-ravintola-sundayblondie-6.jpgkaruizakaya-turku-japanilainen-ravintola-sundayblondie-4.jpgKaru Izakaya
Aurakatu 3, Turku
Ti
to 1722, pe 1724, la 1424

FOLLOW ME ON FACEBOOK / INSTAGRAM / PINTEREST

hyvinvointi mieli ajattelin-tanaan ruoka-ja-juoma