TALOSUUNNITELMIEN SYKSY

Tänään töihin kävellessä tuntui ensimmäistä kertaa syksyltä – ilmassa oli sellaista tietynlaista raikkautta. Tuntui jopa niin viileältä, että teki mieli vetää hanskat käteen.

Kirjoitin viime vuonna blogiin siitä, minkälainen muutosten syksy meillä on edessä. Ja samalla linjalla jatketaan tänäkin vuonna!

Tuntuu hassulta lukea tuota vuoden takaista kirjoitusta. Tuolloin olin vaihtanut työpaikkaa ja olimme muuttamassa Espoosta Helsinkiin. Olin haaveillut Helsinkiin muuttamisesta jo pitkän aikaa. Päädyimme muuttamaan vuokralle Lauttasaareen, sillä emme millään löytäneet ostettavaa asuntoa, joka olisi saanut molempien sydämen sykähtämään.

Vuosi on kulunut, ja olemme muuttamassa takaisin Espooseen. Mitä tapahtui?

Aika selkiytti ainakin jonkin verran omia ajatuksia. Ymmärsin, että vaikka rakastankin Helsinkiä, ei minun ole välttämättä pakko asua siellä – käynhän kuitenkin joka päivä keskustassa töissä. Tykkään myös toisaalta siitä, että koska työni on keskustassa, voin viettää vapaa-aikani muualla.

Perimmäinen syy oli kuitenkin Helsingin hintataso. Asunnot ovat sikamaisen kalliita, ja meidän oli vaikeaa löytää asuntoa, joka olisi täyttänyt toiveitamme ja kriteereitämme. Katselimme kyllä asuntoja monipuolisesti eri puolilta Helsinkiä (esimerkiksi Pohjois-Helsingissä on paljon mukavia alueita), mutta lopulta Espoo tuntui meistä kotoisammalta. Halusimme oman pihan ja luontoa ympärillemme, mutta emme halunneet muuttaa liian kauas Helsingistä. Kun sitten löysimme tontin Espoosta, tuntui kohtalomme sinetöidyltä. Mikä tärkeintä, tuntuu oikeasti hyvältä palata takaisin tuttuihin maisemiin.

Kolmas oivallukseni on se, että vaikka tavallaan tykkään kaupungin keskustassa asumisesta, vetää veri enemmän luonnon äärelle. Haluan, että kiviseinien sijaan ikkunastani näkyy vehreitä puita ja sinistä taivasta. Että minulla on tilaa hengittää.

panta & korvakorut Cailap (*saatu) // kauluspaita Zara // hame Zalando // kengät Massimo Dutti

 

Omaan kotiin muuttaminen siintää vielä ensi vuoden syksyssä, ja sitä ennen olisi edessä muutto jälleen yhteen vuokra-asuntoon Espooseen. Arki jatkuu samaa rataa kuin ennenkin, mutta puheenaiheet ovat vain aiempaa kauaskatseisempia – sanotaan vaikka näin, että tässä huushollissa ei ole päivää, jolloin ei puhuttaisi talonrakentamisesta!

Jos viime syksy oli muutosten syksy, niin tämä syksy on talosuunnitelmien syksy. Ja se kuulostaa parin vuoden odotuksen jälkeen omissa korvissa tosi ihanalta. <3

 

lue myös:

meistä tulee talonrakentajia!

ihana arki

miksi kaipaamme muutosta?

Kuvat: Saranda Dedolli / Tyhjä ajatus

FOLLOW ME ON FACEBOOK / INSTAGRAM / PINTEREST

Kommentit (2)
  1. Oon niin innoissani teidän puolesta! Mikä suunnittelun vuosi teillä onkaan edessä. Ja teidät tuntien teidän kodista tulee niin uskomattoman upea! <3

    1. Kiitos ihana <3 On tämä kyllä kiinnostava vuosi! Saapa nähdä, minkälainen lopputuloksesta sitten tulee – mutta uskon kyllä, että saadaan meidän näköinen koti! :–)

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *