Suosikkisarja just nyt: Netflixin koukuttava Young Royals

Suosikkisarja: Young Royals (Netflix)

Young Royals
Kuva: Young Royals / Netflix

Okei kuunnelkaa tätä: tunteellista teinidraamaa, luokkaeroja, kuninkaallisia (!), yleistä ruotsalaista loistavuutta, lahjakkaita nuoria näyttelijöitä ja sydäntä raastavaa rakkaustarinaa. Tietysti katsoin. Teinisarjat rocks, sitähän minä olen aina sanonut. Ja kun mukana on kuninkaallisia… count me in.

Netflixin ruotsalainen uutuussarja Young Royals on just mainio! Katsoin se yhdessä illassa. Siinä on vain kuusi jaksoa, joten ei vie ylettömästi aikaa kaikilta kesämeiningeiltä. Jos sellaisesta välittää. Tässä blogissahan ei sheimata, vaikka käyttäisi kaikki hiton hellepäivät Netflixin katsomiseen.

Eli Young Royalsista: Wilhelm (Edvin Ryding) on Ruotsin kuningashuoneen nuori teiniprinssi, joka joutuu skandaalin keskelle. Vanhemmat – kuningatar ja kuningas – päättävät lähettää angstailevan poikansa sisäoppilaitokseen. Koska luonnollisesti etuoikeutetut, vanhemmistaan erossa olevat siniveriset nuoret ovat hyvää ja vakaata seuraa tuossa tilanteessa. Mutta miten vaan. Seurauksena on tietysti draamaa ja rakkautta ja lisää teiniangstailua. Ja isoja valintoja velvollisuuden ja rakkauden välillä. Miten noista lähtökohdista voisikaan saada mitään muuta kuin täydellisen koukuttavaa draamaa?

Siis tietysti Young Royalsissa on stereotyyppistä teinisarjakamaa: itseään parempana pitävä kiusaava nirppanokka, joka heittelee ”sinuna minä varoisin, kenen kanssa vietän aikaani” -vuorosanoja. Me ja ne -asettelua, kaupungin väärältä puolelta lähtöisin olevia stipendioppilaita varakkaiden aatelisnuorten keskellä, normaalia rakkauskipuilua ja teinihuolia. Mutta on myös hyvin rakennettu rakkaustarina ja loistavia näyttelijäsuorituksia. Ja sanoinko jo, että kuninkaallisia!

Melkein paras asia koko sarjassa on se, että sen nuoret näyttelijät tuntuvat aidoilta teineiltä, ei miltään täydellisiltä teinikiiltokuvilta, joiden näyttelijät ovat oikeasti 25-vuotiaita. Pääosassa Edvin Ryding on esimerkiksi 18-vuotias, ja välittää hyvin teinin epävarmuutta ja kömpelöyttä. Normaaleja teinihuolia se kai on kuninkaallisellakin. Ja sitten vähän niitä ei niin normaaleja teinihuolia…

Mitään spoilaamatta sanottakoon, että haluan toisen kauden! Pieni monarkisti minussa fiilistelee aina kaikkea, mikä liittyy kuninkaallisiin. Olkoon sitten fiktiivisiin kuninkaallisiin. Sitä paitsi Pohjoismaiden kuningashuoneet best. Nuo Bernadottetkin (hyvä on, lähinnä Victoria ja Daniel) vaikuttavat niin leppoisilta, että heitä tuskin haittaa tulleensa fiktiivisessä Ruotsissa korvatuiksi prinssi Wilhelmillä ja kruununprinssi Erikillä.

Young Royals katsottavissa Netflixissä.

PS. Kun nyt pohjoismaalaisista sarjoista puhutaan, mainitaan islantilainen Katla. Myös Netflixin tuoreita tulokkaita. Aloitin sen joku tovi sitten ja… en tiedä, se on hyvin kiinnostava mysteereineen mutta en vain jaksaisi kahlata sen kaikkia kahdeksaa jaksoa saadakseni tietää mikä homma. Haluaisin vain tietää heti! Vaikuttaa siltä, että olen kovaa vauhtia päätymässä spoilaamaan sarjan. Toisaalta olen jo taistellut neljänteen jaksoon, joten ehkä vain taistelen loppuun. Ongelma on siinä, että koko sarjassa on melko ahdistava ja ankea sävy. Siinä ei periaatteessa ole tapahtunut mitään liian pelottavaa, mutta yliluonnollinen nordic noir meininki on silti vähän liikaa.

SEURAA BLOGIA:

Bloglovin // Instagram

LUE MYÖS:

kulttuuri leffat-ja-sarjat suosittelen
Kommentit (4)
 1. Katariina Kuronen
  19.7.2021, 14:57

  Hei miks en minä oo vielä törmännyt tähän ! Kiitti vinkistä:) ps. Löysin juuri blogisi ja tajusin että täähän on ihan mua varten.Rakastan kaikkia viimeaikojen suosikit ym postauksia ❤ sait siis juuri uuden lukijan

  1. Hei ja tervetuloa! Täällä on tarjolla Netflix-tärppejä ja huonoa läppää! Ja viime aikojen suosikkiasioita tietysti. 😀

   Ja siis Young Royals oli huippu. En ole ehkä päässyt siitä vielä yli.

 2. Lauralauralaura
  5.7.2021, 21:27

  Young royals oli kyllä hyvä. Toivottavasti myös jatkossa panostetaan pohjoismaiden omaan tuotantoon!

  Täällä olisi muuten sarjasuositus sulle eli HBO Maxin starstruck. Se oli Notting Hill mut hauskempi ja hyvät näyttelijät. Kausi oli aivan liian lyhyt ja loppui liian nopeasti mut muuten aika täydellinen kesäsarja!

  1. OMG miten hyvä sarjavinkki, kiitos! En ollut edes kuullut moisesta. Katsoin trailerin ja nyt rakastan sitä jo valmiiksi! Vaikuttaa niin mun sarjalta, tuollaiselta leppoiselta ja lämpimältä hassutelulta. Eikä haittaa yhtään tuo käänteinen Notting Hill -meininki 😀 …eikä pääosassa oleva Nikesh Patel.

   Lisään alati kasvavalle ”nämä HBO Maxin sarjat haluan nähdä” -listalleni.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *