Viime aikojen suosikkiasioita: mainio kirja, kammottava dokkari ja kesäinen teinisarja

Suosikkityypit: Suleika, Halsey ja kaikki hyvät ihmiset.

Keep Sweet Pray and Obey, The Summer I Turned Pretty, Between Two Kingdoms
Kuvat: Amazon Prime, Netflix, Spotify

Ensinnäkin: viitaten edelliseen postaukseen, olen nyt katsonut viisi kautta Justifiedia. Ja siis siitähän on kuudeskin kausi, mutta tätä ei jostain syystä löydy Suomen Amazon Primestä. Mitä hittoa? Mitä mun nyt kuuluu tehdä? Olen kaiken lisäksi kuullut huhua, että sarja päättyy täydellisesti. Että viimeinen kausi ja erityisesti viimeinen jakso — viimeiset vuorosanatkin — ovat loistavia. Joten toistan: mitä hittoa? Kuka on vastuussa tästä? I demand to see the manager! Hoi Jeff ja universumi, kaunis pyyntö: saisinko Justifiedin kuudennen kauden Suomen Amazon Primeen? Pliis.

Se siitä. Viime aikojen suosikkiasioita:

Between Two Kingdoms / Suleika Jaouad

Kirjoitin huhtikuisessa postauksessa Grammy-voittaja Jon Batistesta ja mainitsin, että hän on naimisissa kirjoittaja Suleika Jaouadin kanssa. Mainitsin myös Jaouadin muistelmateoksen Between Two Kingdoms, joka käsittelee hänen sairastumistaan leukemiaan. Ja nyt olen lukenut kyseisen kirjan! Ja se oli mainio! Suosittelen lämpimästi. Kirja on yhtä aikaa kaunis ja surullinen, sydäntäsärkevä ja inspiroiva — ja kaikkea siltä väliltä. Pidin kovasti Jaouadin äänestä, kirjoitustyylistä ja aitoudesta. Kirjoitin aiemmin, että Jon Batiste vaikuttaa ihmiseltä, jolla on hyvä sydän ja kaunis sielu. Between Two Kingdomsin perusteella sanon samaa Suleikasta. Miten ihastuttava — ja lahjakas — pariskunta! Toivon heille kaikkea hyvää.

Nightmare / Halsey

Meillä oli juhannusaattona pihaolympialaiset. Omaa vuoroani odotellessa vilkaisin puhelimeeni ja… noh, vaikka se tapahtui valtameren toisella puolella, iski se kuitenkin. Tietysti. Koska fuck that. Nyt kuuntelen Halseyn Nightmarea repeatillä. Jotenkin resonoi.

Kiltteyden kultti / Netflix

Koska Viime aikojen suosikkiasioita laahaa jäljessä aikataulusta — laitetaan kesän piikkiin — tämähän on jo ihan vanhentunut tärppi: katsoin Kiltteyden kultti -dokkarisarjan Netflixistä. Buu. Siis oikein hyvin tehty ja koukuttava dokkari, mutta buu. Mitä kaikkea ikävää ja ankeaa uskonnon varjolla onkaan tässä maailmassa tehty — ja tehdään (↑). Luulin että se meni tee muille kuten toivoisit itsellesi tehtävän. Buu, buu, buu ja buu (olisin kaivannut viimeiseen jaksoon vähän vahvempia sisältövaroituksia — löi aika lailla ilmat pihalle kammottavuudellaan).

Puppies!

Kyllä kiitos.

The Summer I Turned Pretty / Amazon Prime

Kun katsottavissa olevat Justifiedit loppui, luonnollisena Amazon Prime -siirtymänä aloin katsoa The Summer I Turned Prettyä. Kuvittelin että katsoin höttöistä teinisarjaa, mutta pinnan alla kuplii selkeesti jotain surullista. Saako tämä höttöinen teinisarja minut vielä itkemään? Hyvää kesäkatsottavaa joka tapauksessa. Minäkin voisin viettää kesäni Cousins Beachillä. Miinus draama. Ja ne mahdolliset tulossa olevat surulliset asiat.

PS. Olen kärsinyt pahaa sarja-fomoa liittyen Stranger Thingsiin. Haluan ymmärtää meemejä! Pitääkö mun alkaa katsoa sitä? Mutta neljä kautta… en jaksa sitoutua. Sanoo hän, joka juuri katsoi viisi kautta Justifiedia parissa viikossa.

PPS. Tämä kappale soi myös mun päässä vaikka en katsokaan Stranger Thingsiä.

LUE MYÖS:

SEURAA BLOGIA:

Bloglovin // Instagram

kulttuuri leffat-ja-sarjat musiikki kirjat
Kommentit (2)
  1. Tuo kiltteyden kultti oli kyllä hurja, yllättävä, kammottava, varoittava ja hyvin tehty dokumentti. Tuli ihan uuttakin – ahdistavaa – tietoa siitä, mitä kaikkea ahdistavaa henkistä ja fyysistä väkivaltaa ja aivopesua noissakin ympyröissä on oikein harjoitettu. Sisältövaroitukselle olisi kyllä voinut varmaan olla aihetta.

    1. Kammottavaa meininkiä tosiaan. On niin vaikea ymmärtää tuollaista pahuutta ja tarvetta kontrolloida toisia ihmisiä, vielä uskonnon varjolla. Kaikki kulttimeiningeistä tehdyt dokkarit ovat jänniä; samaan aikaan superkiinnostavia ja niin järkyttäviä, että tekee pahaa katsoa. Esim ne NXIVM-dokkarit aiheuttivat minussa saman reaktion kuin tämä: tosi koukuttavia mutta hirveää katsottavaa.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *