Raikas ja kirpsakka tomaattisalsa
Eilen suunnittelin kokkailevani iltapalaksi Okinawa ricea, mutta kesälomalaiskotus meni ja iski ja päädyinkin sekoittelemaan ihan vaan tomaattisalsan ja napostelemaan iltapalaksi nachoja.
Tomaattia tomaattia enemmän tomaattia!
Tomaattisalsa
3-4 kypsää tomaattia
1 pieni vihreä paprika
pari pientä uutta keltaista sipulia
pari vartta kevätsipulia
2-3 valkosipulinkynttä (maun mukaan)
1 punainen chili
noin 1 dl paseerattua tomaattia
puolikkaan limen mehu
tuoretta korianteria silputtuna (maun mukaan)
mustapippuria myllystä
yrttisuolaa
(tippa juoksevaa hunajaa tai ripaus ruokosokeria)
Ohje: kuutioi tomaatit ja pilko paprika pieneksi, silppua sipuli ja valkosipuli ja sekoita kasvikset keskenään kulhossa. Kaada päälle pieni määrä paseerattua tomaattia (sen verran ettei salsasta tule vetelää) ja sekoita.
Poista chilistä siemenet ja viipaloi ohuiksi paloiksi. Silppua valkosipulit ja tuore korianteri, viipaloi kevätsipulit ja sekoita chilin viipaleiden kanssa salsan joukkoon. Lisää tarvittaessa paseerattua tomaattia.
Mausta limen mehulla, mustapippurilla ja yrttisuolalla. Maista ja lisää tippa hunajaa tai ripaus sokeria makua taittamaan, jos salsa tuntuu liian pistävältä. Tarjoa nachojen, Okinawa ricen tai vaikkapa tacojen kera.
P.s. Pilvisen ja sateisen päivän piristykseksi sain tädiltäni kesäisiä kuvia (kai kesä kuitenkin vielä jatkuu?)
Terveisin, maitovalas..