Simppelit quesadillat

Koska tänään aamulla satoi lunta, ja vuodenaikakin sai Radio Helsingiltä uuden määritelmän – ei kesä eikä talvi vaan ”kalvi”, päädyin iltapalalla matkaamaan jonnekin lämpimään.

wp_20140617_19_23_48_pro.jpg

Ja vielä kun muistin alkuperäisen reseptin olleen vuosia sitten Trendi -lehdessä, oli resepti pakko jakaa tännekin!

Chili sin carne quesadillat

Chili sin carne:

muutama hyvin kypsynyt tomaatti

1 iso makea keltainen sipuli

purkillinen kidneypapuja (liemessä, huuhdetuna ja hyvin valutettuna, esim. Go Green)

purkillinen tomaattisalsaa (suosin Santa Marian Organic Taco Saucea tai itse tehtyä)

1 punainen chili 

3-4 valkosipulinkynttä

mustapippuria myllystä

ripaus juustokuminaa

limen mehua noin 1/2 lime tai maun mukaan

tuoretta korianteria maun mukaan

oliiviöljyä tai nokare luomuvoita paistamiseen

Lisäksi:

parillinen määrä gluteenittomia tortillalettuja syöjien määrän mukaan

raastettua cheddar -juustoa (tai vegaanista Cheezlyä)

raastettua emmentalia (tai vegaanista Cheezlyä)

Lisukkeeksi:

vihreä salaatti jääsalaatista, kurkusta, vihreästä paprikasta ja uusien sipulien varsista

tomaattisalsaa

ranskankermaa (tai maustamatonta soijajugurttia)

Ohje: huuhtele ja valuta pavut. Pilko muut ainekset pannulle, lisää joukkoon öljy tai voi ja kuumenna pannu. Lisää joukkoon mausteet, pavut ja tomaattisalsa, anna porista kannen alla miedolla lämmöllä noin vartin verran. Tarkista maku, mausta vielä limellä ja tuoreella korianterisilpulla. 

wp_20140617_18_52_53_pro.jpg

Jos käytät valmiita tortillalettuja, paista niitä hetki pannulla ennen täyttämistä. 

Levitä puolet tortillaletuista leivinpaperin päälle uunipellille. Raasta tortillaletuille cheddaria ja lisää päälle chili sin carnea ja päällimmäiseksi vielä cheddar -raastetta.

wp_20140617_19_10_01_pro.jpg

Laita loput tortillaletuista ”kansiksi” täytettyjen päälle. Ripottele vielä kannenkin päälle juustoa – cheddaria tai emmentalia tai vegaanista cheezlyä.

wp_20140617_19_11_47_pro.jpg

Paista 250°C uunissa keskitasolla kunnes juusto on sulanut ja hieman ruskistunut pinnalta. Tarjoa raikkaan salaatin ja kastikkeiden ja vaikkapa inkiväärioluen kera!

Muistinpa vielä, että ensimmäisen kerran näitä kokkailtiin marelynin kanssa silloinen Trendin tuorein numero paistinpannun vieressä. Vuotta en tosiaan muista, mutta aika pitkä aika siitä jo on. Kaupunki taisi olla Lappeenranta, ei vielä Helsinki eikä suinkaan Kuala Lumpur! Eikä reseptin nimikään tainnut viitata quesadillaan vaan ehkäpä tortillakolmiöihin tai muuhun helpommin lähestyttävään..

 

 

 

koti ruoka-ja-juoma
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.