Vegaanin Suomi 100 -ateria
Yksikään suomalainen perinneruoka tai -herkku ei ole vegaaninen. Korjaa, jos olen väärässä! Onneksi lähes jokainen resepti taipuu hieman mielikuvitusta käyttämällä vegaaniseksi. Halusin alkuviikosta kokata jotakin perisuomalaista eli lihapullia ja perunamuusia, oikean Suomi 100 -aterian :D!
Vegaanin Suomi 100 -menu
Nyhtökaurapyöryköitä ruskeakastikkeessa
Perunamuusia kevätsipulilla
Tuoretta 100 % ruisleipää, jonka päällä Keiju 70 % margariinia ja Violifen pizzajuustoa
Jääsalaattia, kurkkua, tomaattia, kevätsipulia, viinirypäleitä
Kardemumma-banaaneja kauravaniljajäätelön kera
Alempana reseptit ja valmistusohjeet, bon appetit<3!
Lihapullien korvikkeena käytin nyhtökaurapyöryköitä, jotka osuivat kaupassa ihan sattumalta silmään. Suosittelen, paljon parempia kuin soijapyörykät, joiden resepti on mielestäni huonontunut. Pyöryköitä ei tarvitse erikseen kypsentää, kastikkeen sekaan heittäminen ja lämmittäminen riittävät.
Vegaaninen ruskeakastike (ohje Soppa365-blogista)
2 rkl (40 g) margariinia
½ dl vehnäjauhoja
3 dl vettä
2 dl kaurakermaa
1 tl sinappia
1 rkl soijakastiketta
½ tl suolaa
mustapippuria myllystä
Valmistus: Sulata margariini pannulla. Lisää jauhot ja sekoita. Anna jauhojen paahtua paistinpannulla kunnolla ruskeiksi sekoitellen välillä. Ruskistumiseen menee noin 7-10 minuuttia. Lisää vesi ja kaurakerma norona sekoittaen kierrevispilällä, jotta kastike ei paakkuunnu. Mausta sinapilla, soijalla, suolalla ja mustapippurilla. Anna kiehahtaa ja maista. Lisää tarvittaessa suolaa.
Neljän hengen vegaaninen perunamuusi (alkuperäinen ohje Keittiöseikkailuja-blogista)
n.1 kg jauhoisia perunoita
suolaa
Reilu nokare margariinia
3-4 dl kaurakermaa
Valmistus: Laita vettä kiehumaan isoon kattilaan, lisää reilusti suolaa keittoveteen. Kuori perunat. Keitä pehmeäksi! Kaada vesi pois, paloittele perunoita pienemmäksi ja muusaa perunat. Lisää margariini ja 3-4 dl kaurakermaa. Sekoita. HUOM: Huomattiin, että 1 kg perunoita on aika vähän neljälle astetta reilummin syövälle henkilölle, eli meille reseptin olisi voinut helposti tuplata :D
Kardemumma-banaanit (alkuperäinen resepti Me Naisten ruokablogista)
4 banaania
1-2 rkl kookosöljyä
1 tl kardemummaa jauhettuna
Valmistus: Kuori banaanit ja puolita keskeltä. Halkaise puolikkaat banaanit pituussuunnassa. Kuumenna pannu ja anna rasvan sulaa. Asettele banaanit leikkuupinta alaspäin vierekkäin pannulle. Jos paistinpannusi on pieni, paista kahdessa erässä. Anna banaanien pintojen ruskistua vähän, eli paista noin 5 minuuttia. Lisää lopuksi kardemumma. Tarjoile esim. kauravaniljajäätelön kanssa.
Mikä on mielestäsi paras suomalainen perinneruoka tai -herkku? Oletko onnistunut kokkaamaan näitä vegaanisesti?
BON APP’!
Bisous, Niina
Lue myös:
Puolukka-kinuskiraakakakku | Vegaaninruokapäiväkirja: Kaura-hummushampurilaiset ja täytetyt kesäkurpitsat | Vegaanin grilli kuumana ja elämää parvekkeella | Proteiinirikas vegearabbiatta (ve) | Viikonlopun vikkelä vegecarbonara (ve) | Kaura-banaanikeksit (ve) | 3 vinkkiä mauttoman ruuan pelastamiseksi | Bataattiburgeri (ve, g) | Vegaanin joulu
unepetitelife@gmail.com | IG: @unepetitelife | FB: Une petite life