Elämäni paras kasvohoito Ekopharman eettisillä tuotteilla + ARVONTA

Ekopharma

*Kaupallinen yhteistyö: Kauneushoitola Hilla

 

Arvojen mukaisia valintoja?

 

Raha on valtaa.

Yritykset tuottavat lisää sitä, mille on menekkiä.

Minulla puolestaan on pitkälti valta päättää, mihin tuotteisiin ja palveluihin pistän rahani. Siksi pyrin siihen, että kulutusvalintani heijastavat mahdollisimman pitkälti arvomaailmaani.

En esimerkiksi halua tukea taloudellisesti lihatuotantoa: Ostan kotiin vain vegaanisafkaa, mutta saatan kohteliaisuus- ja uteliaisuussyistä maistaa jotakin epävegaanista, jos olen mummulassa kylässä tai vaikkapa vaihtokavereiden vanhempien luona raclette-juusto-illallisella.  Jos joku olisi heittämässä kassillisen ehtaa Camembert-juustoa roskiin, ryntäisin väliin ja järkkäisin ystävilleni Ranska-teemaiset bileet patongin, juuston ja viinin merkeissä.

Huomaatko eron? Jos eettisesti arveluttava kulutusvalintani kartuttaa suoraan yrityksen kassaa, skippaan. Jos vaikutus on vain välillinen, esimerkiksi maistan synttäreillä kakkua, joka ei ole vegaaninen tai ostan UFF:lta käytetyn nahkatakin, en näe ongelmaa.

Tärkeitä arvoja minulle ovat kuluttamieni tuotteiden ekologisuus, vegaanisuus, kotimaisuus ja turvallisuus. Ruokapuolen suhteen olen ollut vegaani viisi vuotta, ostan suomalaista tai luomua, suosin vintage- ja kirppisvaatteita, kulutusta kestäviä materiaaleja, sekä sisustan kotini suvussamme kulkeneilla ajan patinaa huokuvilla huonekaluilla. Kauneudenhoidon osalta olen tehnyt arvojeni mukaisia valintoja vain osittain, koska kriteerini täyttäviä tuotteita on hankalaa löytää eivätkä ne ole aina sieltä halvimmasta päästä. En ole siis omien arvojeni mittapuullakaan täydellinen kuluttaja, mutta parhaani yritän ;).

 

Sopiva kauneushoitola vegaanille – onko niitä?

 

Lopetettuani hormonaalisen ehkäisyn viime jouluna, minulle puhkesi jäätävä akne, jota en ole saanut millään keinolla asettumaan. Olen pari kertaa elämässäni syönyt vahvan Roaccuttan / Isotretinoin –kuurin eikä siihen huvittaisi palata (rasittaa maksaa jne.). Niinpä aloin haeskella, löytyisikö kauneushoitolaa ja tuotesarjaa, jotka täyttäisivät tiukat kriteerini ekologisuudesta, vegaanisuudesta, kotimaisuudesta ja turvallisuudesta, ja jotka auttaisivat ihopulmiini.

Riemuni oli rajaton, kun löysin helsinkiläisen Kauneushoitola Hillan, jonka palvelut ja tuotteet edustavat täsmälleen arvomaailmaani! Jo Hillan nettisivut huokuivat aitoa kiinnostusta, asiantuntemusta ja perehtyneisyyttä asiakasta ja ihonhoitoa kohtaan, joten olin todella innoissani, kun minulle tarjoutui tilaisuus tehdä yhteistyötä heidän kanssaan.

Seuraavaksi kerron tarkemmin testaamastani kasvohoidosta ja Ekopharma-tuotesarjasta, jaan Minnalta saamani ihonhoitovinkit sekä kerron tepsikö hoito akneen. Postauksen lopussa on myös ohjeet, kuinka pääset osallistumaan huikeaan arvontaan! Voittajalle on luvassa joko Hillan Kasvohoito à 60 min (arvo 79 €) tai 80 € arvoinen lahjakortti Kauneushoitola Hillan verkkokauppaan!

 

Ekopharma

 

Ekopharma

 

Täydellinen kasvohoito Ekopharman tuotteilla

 

Olen käynyt nuoreen ikääni nähden paljon kasvohoidoissa, joista parhaimmat ovat olleet ihan hyviä, mutta aina jokin on mättänyt. Toisaalta ymmärrän hyvin, että kosmetologeille tuottaa päänvaivaa akneihoni, joka on todella pintakuiva. Aiemmin saamani kasvohoidot ovat painottuneet ihon puhdistukseen. Hoitovoiteeksi olen saanut aina jonkin geelimäisen nopeasti imeytyvän tuotteen, joka on jättänyt naaman kireäksi ja kaikkea muuta kuin kosteutetun tuntuiseksi.

Viime viikolla kävin ensimmäisessä kasvohoidossa SKY-kosmetologi ja lähihoitaja Minna Monthanilla Kauneushoitola Hillassa. Olimme heti samalla aallonpituudella Minnan kanssa, sillä hänkin on vegaani ja kärsinyt itsekin aikanaan hormonaalisesta aknesta. Tunsin oloni heti lämpimän tervetulleeksi ja luottavaiseksi. Lisäksi Minna osoitti heti ensimmäisillä ihonhoitotottumuksiani koskevilla kysymyksillään ja kommenteillaan olevansa rautainen ja kriittinen kauneusalan ammattilainen.

Käynnin aluksi kävimme läpi ihonhoitorutiinejani. Nolottaa myöntää, mutta viime kuukausien aikana olen käyttänyt kasvojen ihon kosteutukseen vartalovoiteiden rippeitä, argan-öljyä, aurinkovoidetta (ja juu..) sekä ilmaisnäytteitä. Tarkoituksenani on ollut kuluttaa vanhat tuotteet loppuun ja löytää tilalle jokin laadukas luonnonkosmetiikkasarja. Eli etenkin ihon kosteutus on ollut todella pahasti retuperällä, minkä Minna huomasikin heti.

Kasvohoidossani päätettiin yhdistää tehokosteutus ja tulehduksen hillitseminen. Ihon kosteustasapainon palauttamiseksi Minna käytti Ekopharman pintakuivalle sekaiholle soveltuvia Vadelma-sarjan tuotteita, ja rasvoittuvalle iholle passelia Karpalo-sarjaa. Tuotteissa oli raikas ja aito marjojen tuoksu, ja ne jättivät ihon jotenkin ihanan luonnollisen ja hengittävän tuntuiseksi.

Koitin kovasti painaa mieleen, mitä kaikkia jippoja ja tuotteita Minna käytti kasvohoidossa, mutta en varmana muista niistä puoliakaan 😀 Ainakin mekaaninen puhdistus, hedelmähappokuorinta, ihana rentouttava kasvohieronta ja naamio tuli testattua. Välittömästi hoidon jälkeen ihon kunto oli selkeästi parempi ja freesimpi, vaikka naama punoittikin puhdistuksen jäljiltä. Ja ensimmäistä kertaa kasvohoidon jälkeen iho tuntui kunnolla kosteutetulta! Sain myös kotona ja kavereilta kommentteja, että mulla ”on vähemmän finnejä” ja näytän jotenkin ”tosi raikkaalta”, hehe.

Suurimman vaikutuksen minuun teki kuitenkin Minnan aidosti kiinnostunut, lämmin ja asiakaslähtöinen lähestymistapa: Minna käytti paljon aikaa perehtyäkseen ihoni yksilöllisiin taipumuksiin ja tarpeisiin. Ei todellakaan ollut mistään liukuhihnakasvohoidosta kyse!

Olin Minnan tekemän kasvohoidon jälkeen aivan hämmentynyt, että onko tällaisiakin kasvohoitoja oikeasti olemassa?!

 

Ekopharma

 

Mikä Ekopharma?

 

Kiinnostuneille lyhyesti tiedoksi, että EKOPHARMA Helsinki on ammattilaistasoinen luonnonkosmetiikkasarja, jonka tuotteiden perustana ovat kotimaiset marjat. Kaikki Ekopharman tuotteet sopivat herkkäihoisille, raskaana oleville, hajusteallergioille ja vegaaneille. Ekopharmalla on kotimainen Fi-Natura -ekosertifikaatti, avainlippu -tunnus korkeasta kotimaisuusasteesta sekä Leaping Bunny -tunnus merkkinä sitoutumisesta eläinkokeettomuuteen.

En nyt tiedä kuinka teille sen parhaiten välittäisin, mutta olen ihan ilosta kiemurassa, että olen löytänyt tällaisen tuotesarjan (ja kauneushoitolan)! Musta on myös ihan huikeeta, että kaikki sarjan tuotteet valmistetaan Helsingin Herttoniemessä, melkein naapurissa. Lisäksi erittäin kiva plussa opiskelijan kukkarolle on se, että Ekopharman tuotteet ovat varsin kohtuuhintaisia!

 

Kosmetologin ihonhoitovinkit

 

Sain Minnalta korvaamattomia ihonhoitovinkkejä, jotka haluan jakaa myös teille:

  • Hyviä tuotteita ei kannata pestä pois vedellä vaan esimerkiksi hieroa tuotteet ihoon, kunnes ne imeytyvät. Olenkin ihmetellyt aiemmissa kasvohoidoissani, miksi kalliit ja ravitsevat kasvonaamiot pestään pois viimeistä piirtoa myöten, ja lopuksi iholle levitetään vain köykäinen kosteusvoide :D.
  • Esimerkkisi kerran viikossa kasvovoidetta tai –naamiota kannattaa hieroa ihoon niin kauan, kunnes iho ei ota enempää kosteutusta vastaan. Joskus voi olla, että ihon luontainen vastustuskyky ei anna helpolla periksi tai iho on niin pintakuiva, että saattaa kestää jopa 5-10 minuuttia ennen kuin voide imeytyy. Eli kärsivällisyyttä. Jos tuntuu, että naamio vain ”pyörii” iholla, niin käytä jatkossa enemmän kasvovettä – siitä saat ihon vastaanottavaisuutta parantavaa kosteutta.
  • Levitä aina ensin kosteuttava, ihoon imeytyvä voide ja sitten halutessasi öljy, joka lukitsee kosteuden iholle. Ehkä tämä vinkki oli osalle (kaikille?) ihan tuttua huttua, mutta ajattelin kuitenkin jakaa, koska kas kummaa, olin itse levittänyt tökötit juuri toisin päin :D.
  • Tykkään simppeliydestä ihonhoidossa, joten olin todella tyytyväinen kuullessani, että silmänympärysihoon voi käyttää samoja Ekopharman voiteita kuin muualle kasvoille, ihanan helppoa!

 

Ekopharma

 

Olen nyt käyttänyt reilu viikon verran Ekopharman tuotteita, ja iho voi niin hyvin, että harkitsen tosissani, peruutanko ihotautilääkärille aknen hoitoa varten varatun ajan! Toki pitää katsoa vähän pitemmällä aikavälillä, auttavatko tuotteet pysyvästi akneen. Hormonaaliselle aknelle on tyypillistä oireilla kuukautiskierron mukaan, eli välillä iho on rauhallisempi ja joskus taas ihan räjähdyspisteessä. Sovimmekin Minnan kanssa, että tsekataan ihoni kunto uudestaan noin kuukauden kuluttua, ja katsotaan sitten, miten edetään. Eli jatkoa seuraa, stay tuned täällä blogin puolella!

 

Oispa tosi kiva kuulla vuorostaan teidän mielipiteitä tässä postauksessa käsitellyistä aihepiireistä :)! Minkä pohjalta mietit kulutusvalintojasi: eettisyyden, arvojen, tuotteiden hinnan vai jonkun muun kautta? Onko sinulla kokemusta luonnonkosmetiikasta ihonhoidossa? Entä millaisia kokemuksia sinulla on kosmetologilla käymisestä? Oletko saanut kasvohoidoista tai oikeanlaisista tuotteista helpotusta iho-ongelmiin? Onko täällä muilla veemäistä hormonaalista aknea, ja mikä siihen on tehonnut :D?!

 

Sitten arvontaan! 

Voit osallistua arvontaan blogissa ja/tai Instagramissa. Näin osallistut arvontaan:

1. Kommentoi tähän postaukseen kumman palkinnon valitset itsellesi: Hillan Kasvohoidon à 60 min (arvo 79 €) vai 80 € arvoisen lahjakortin Kauneushoitola Hillan verkkokauppaan. Laita mukaan toimiva sähköpostiosoite!

2. Seuraa Instagramissa @unepetitelife ja @kauneushilla tägää kilpailukuvaan 2 kaveria, jotka saattaisivat olla kiinnostuneita arvonnasta.

3. Tuplaa mahdollisuutesi voittaa eli tee kohdat 1 ja 2!

Voit osallistua arvontaan 23.9.2017 klo 23.59 saakka. Kerro kommentissasi, osallistutko yhdellä vai kahdella tavalla 🙂 Olen voittajaan yhteydessä henkilökohtaisesti.

 

Onnea arvontaan ja ihanaa viikonloppua jokaiselle <3!

Bisous, Niina

 

P.S. Kauneushoitola Hilla avaa syyskuussa uuden hoitolan Helsingin Hietaniemeen! Avajaiset pidetään perjantaina 29.9!

P.P.S. Hillan verkkokaupassa on nyt meneillään muuttomyynti ja kaikki tuotteet ovat -15%!

 

Lue myös:

Lähde mieleesi – psykologi tavattavissa  ∞ Rivieran reissu ja ensi syksyn (vaihto)suunnitelmia
Vegaanin ruokapäiväkirja
∞ 8 + 1 Luonnon hyvinvointivaikutusta ∞ Kootut psykologia postaukset ∞ Ikäkriisi + voimalause ∞ Proteiinirikas vegearrabbiata (ve) ∞ Voiko psykologi pitää blogia? ∞ Mitä, jos yksisarvishoito tai enkeliterapia ei autakkaan? ∞ Miksi hain opiskelemaan psykologiaa? ∞ Huvittavinta, mitä olen hetkeen kuullut x 6Puolukkakinuski-raakakku: Näillä vinkeillä onnistut varmasti

 

Ota yhteyttä: unepetitelife@gmail.com | Seuraa une petite lifea Facebookissa | Seuraa une petite lifea Instassa @unepetitelife

Kommentit (97)
  1. Annuli4578854367
    31.10.2017, 15:56

    Lahjakortti verkkokauppaan ja yksi arpa

  2. Lahjakortti tulisi tarpeeseen!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *