Lähimatkailua: Pyhtään Kaunissaari

Olen kirjoittanut blogissa aikaisemminkin rakkaudestani saaristoon. Tänä vuonna kesäloma Suomessa jäi lyhyeksi, mutta merelle oli silti päästävä. Niinpä Kymenlaaksosta kotoisin oleva mielitiettyni ehdotti, että lähtisimme yöksi Kotkan edustalla olevaan Kaunissaareen. 

Kaunissaari osoittautuikin varsin hurmaavaksi paikaksi! Suurehkolla saarella on pituutta reilut kolme kilometriä ja nähtävää riittää helposti päiväksi. Saaren eteläkärjessä on pieni kalastajakylä, jossa on kauppa, kahvila, ravintola ja pieni saaristolaismuseo. Kaunissaarella on edelleen kalastajia, jotka asuvat saarella ympärivuotisesti.

Yhden yön reissulla ehdimme syödä hyvin, saunoa ja tehdä kävelyretken saaren ympäri. Kauan laukussa pyörinyt romaanikin edistyi kiitettävästi. Täydellinen rentouttava miniloma siis! Lämpimämmällä kelillä olisi ehdottomasti kannattanut testata myös saaren itäpuolen hiekkaiset uimarannat.

Saaristomatkailusta taitaa olla hyvää vauhtia tulossa jonkinlainen kesäperinne. Suunnitelmissa on palata Saaristomerelle, testata Espoon saariston kohteet ja vierailla Bengtskärin majakalla. 

Vinkkejä Kaunissaareen matkaaville:

  • Yhden yön reissulla ehdimme syödä mainiota kiviarinapizzaa sataman kahvila Merituulessa, todella hyvää marjapiirakkaa kahvila Mustikassa saaren pohjoispäässä ja kalakeittoa ravintola Majassa. Kaikki olivat hyviä!
  • Kaunissaarella on telttailupaikkoja ja useita vuokramökkejä. Yövyimme yhden yön Ravintola Majan pihapiirissä olevassa mökissä ja tunnelmoimme tuvan pöydän ääressä myöhään yöhön vanhaa Suomi-iskelmää kuunnellen. Saareen voi lautta-aikataulun salliessa lähteä myös päiväreissulle.

  • Kaunissaareen pääsee Kotkan Kuusisesta ilmaisella yhteysaluksella kesäaikaan päivittäin. Lauttamatka kestää noin puolitoista tuntia. 

Kiinnostaako saaristo? Tsekkaa blogin aikaisemmat vinkit:

Ahvenanmaa

Jurmo

*

FACEBOOK / BLOGLOVIN / INSTAGRAM

hyvinvointi matkat vastuullisuus
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *