Lähimatkailua: Yado Oikawa

Aina viimevuotisesta Japanin-matkasta lähtien olen säännöllisesti kärsinyt jonkinlaisesta Japani-ikävästä, jota on puolison kanssa hoidettu Terrace Housea katsomalla ja japanilaista ruokaa kokkaamalla. Jouluna tämän nostalgisoinnin toinen osapuoli kuitenkin yllätti tarjoamalla reissun Pukkilassa sijaitsevaan Yado Oikawaan.

Kodinomainen Yado Oikawa on japanilaisittain sisustettu, vanhaan meijerirakennukseen rakennettu majatalo Porvoonjoen rannassa Pukkilassa, lähellä Mäntsälää. Kuin ilmetty japanilainen ryokan! Yhden yön majoitukseen kuuluu teehetki, itse valmistettava sukiyaki-illallinen (ruokaa on muuten PALJON) ja aamupala. Illan kohokohta oli kylpy perinteisessä puisessa hinoki-ammeessa. Hinoki eli japaninsypressi tuoksuu erittäin hyvältä ja ulkona kävelyn jälkeen kylpy tuntui täydelliseltä. Unet nautittiin tietysti perinteisellä futonilla.

Yado Oikawassa on tilaa vain yhdelle seurueelle, joten vierailun aikana saa nauttia kauniista paikasta  kaikessa rauhassa. Pukkilan kylä on varsin hurmaava ja kirppari-intoilijan kannattaa piipahtaa esimerkiksi kreisissä Wanhassa Iitassa. Jos on liikkeellä harvoin käytössä olevalla laina-autolla, samalla reissulla voi poiketa esimerkiksi Tuusulanjärven museoihin (me kävimme Pekka Halosen kotitalossa, kreisi hirsilinna!) tai Porvoossa. Täydellisen viikonloppureissun ainekset!

Usein huomaan, että rentoutuakseen täysin kannattaa lähteä pois kotoa. Kauas ei kuitenkaan tarvitse lähteä. Hyvin syöneenä ja ruokittuna tuntui siltä kuin olisin ollut pidemmälläkin lomalla. Aamulla oli ihana herätä auringon paisteeseen ja lähteä kävelylle maalaismaisemiin. Onneksi Japani-ikävää ei aina tarvitse hoitaa lähtemällä paikan päälle! Olen muutenkin yrittänyt totutella ajatukseen, ettei kaikkialle tarvitse koko ajan päästä heti tai nopeasti. Pelkkä tunnelmoitikin riittää.

Tätä juttua kirjoitan hotellihuoneesta Kööpenhaminassa, jonne tulin junalla Tukholmasta. Tunnelmia ja vinkkejä Euroopan-junareissulta jaan ehtiessäni Instan puolella!

*

FACEBOOK / BLOGLOVIN / INSTAGRAM

hyvinvointi matkat
Kommentit (2)
  1. Ihana lahja! Haikailen itsekin takaisin Japaniin, joten tää kohde päätyy haavelistalle. Myös Minna Eväsojan Melkein Geisha ja Mia Kankimäen Asioita jotka saavat sydämen lyömään nopeammin auttavat mulla akuuttiin Japani-fiilistelytarpeeseen.a

    1. Nuo kirjat on kyllä loistavaa lääkettä nekin! 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *