Suomen ensimmäinen zero waste -kauppa Unit Markt

Helsinkiin on avautunut Suomen ensimmäinen zero waste -kauppa Unit Markt! Vallilassa sijaitseva liike aukesi jo joulukuussa, ja nyt pääsin vihdoin itsekin sinne asti. Paikka osoittautui ehdottomasti käymisen arvoiseksi, sillä entisessä valokuvausliikkeessä sijaitseva tila itsessäänkin on jo ihana: korkea ja valoisa, kauniisti sisustettu — ja lisäksi täynnä zero waste -tuotteita.

Unit Marktzero waste -ostoksetZero waste -kauppa Unit Marktzero waste kauppa HelsinkiUnit Markt

Suhteellisen pienestä tilasta huolimatta kaupassa on varsin laaja valikoima tuotteita, ja irtomyynnistä voikin ostaa kaikkea mausteista maapähkinävoihin, väkiviinaetikkaan ja vihanneksiin sekä tietysti erilaisiin pähkinöihin ja linsseihin.

Zero waste -myynti toimii niin, että oma astia taarataan kassalla, jonka jälkeen se täytetään tuoteilla ja punnitaan uudelleen. Ja jos omaa astiaa ei ole mukana, sellaisen saa Unit Marktista!

Siihen liittyen myös hyviä uutisia heille, joiden lasinkeräysastiat tapaavat täyttyä nopeasti: Unit Marktiin voi lahjoittaa kannellisia lasipurkkeja, ja ne hoidetaan eteenpäin purkkeja tarvitseville asiakkaille. Kassillisen purkkeja tuova saa samalla kerralla myös 5 prosenttia alennusta irtotuotteista.

Irtotuotteiden lisäksi Unit Markt myy myös kestävämpiä vaihtoehtoja niin kosmetiikkaan kuin kodinsiivoukseenkin. Itse ostin tiskaamiseen tarkoitetun palasaippuan, joka kuulemma käy hyvin myös esimerkiksi lattioiden ja ikkunoiden pesuun. (Ikkunanpesuraporttia seuraa siis myöhemmin, kun saan kevätvalon törkyisiksi paljastamat ikkunamme kuurattua!) Liikkeen yhteydessä on myös pieni kahvilatila.

Omat ostokseni jäivät tällä hetkellä pieniksi, sillä en oikeastaan tarvinnut mitään, mutta muistan varmasti paikan, kun seuraavaksi tahdon hankkia jonkin loppuun käyttämäni tuotteen tilalle ekologisemman version. Jos et ole vielä käynyt Unit Marktissa, kannattaa siellä ehdottomasti piipahtamassa — vaikkapa parhaillaan vietettävän muovittoman maaliskuun kunniaksi!

Unit Marktia voi myös seurata Facebookissa tai Instagramissa.

 

Jos jätteetön elämä kiinnostaa, lue myös nämä:

Zero wasten ei ole pakko olla kallista

Viisi tapaa, joilla vähensin roskaa

Zero waste -siivousaineet

*

FACEBOOK / BLOGLOVIN / INSTAGRAM

hyvinvointi vastuullisuus suosittelen
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *