Täydellistä vaatekaappia metsästämässä, osa 5

 

Seuraava vaihe täydellisen vaatekaapin metsästyksessä on värimaailman ja kuosien pohdinta. Tätä voi lähestyä, joko yleisesti koko omaa pukeutumista ajatellen tai luoda erilliset värimaailmat eri vuodenajoille. Suomessa pukeutuminen vuodenajasta toiseen on hyvin vaihtelevaa, joten on halutessaan voi helposti muuttaa pukeutumisensa värimaailmaa vuodenajan mukaan.

Omaa värimaailmaansa voi lähteä rakentamaan omien mieltymystensä mukaan. Esimerkiksi silloin, jos huomaa vaatekaapin sisällöstä vain tietyn väristen vaatteiden tulevan käyttöön useimmiten. Tai sitten voi hakea inspiraatiota väriteorioista tai valmista värikartoista. Into Mind -blogista löytyy paljon apuja oman väripaletin määrittelemiseen sekä informatiivinen postaussarja oman värityypin määrittämiseen ja sen hyödyntämiseen omaa väripalettia kootessa. Joskus on parempi unohtaa hetkeksi vaatteet ja pukeutuminen ja pohtia vain sitä millaisista väriyhdistelmistä itse pitää. Tällä tavalla voi löytää uusia itselleen sopivia ja ilahduttavia väriyhdistelmiä ilman, että omat ennakko asenteet omaan pukeutumiseen tulevat luovuuden esteiksi. Valmiita ja inspiroivia väripaletteja kaikenlaiseen käyttöön löytyy mm. Design Seedsin sivuilta, jossa väripaletteja voi etsiä mm. värin tai inspiraation lähteiden perusteella.

 

Minulla on tummanruskeat hiukset, joissa on punaiseen tai kupariin vivahtavaa hohdetta. Ihoni on vaalea, mutta lämpimän sävyinen, ja rusketun helposti. Silmäni puolestaan ovat keskitummat ja valaistuksesta tai ympäröivistä värisävyistä riippuen joko siniset tai harmaat. Näillä perusteilla minun ”lokeroni” värianalysin mukaan olisi syksy. Kuten jo aiemmin olen kertonut lokeroinnit eivät oikein sovi minulle tai luonteelleni, sillä en koe oikein istuvani mihinkään lokeron ja toisaalta en haluakaan. Värimaailmassa suurpiirteisestä lokeroinnista voi kuitenkin olla hyötyä, jos ei muuten osaa valita itselle sopivia värejä. Toisaalta mitä tahansa väriä voi käyttää oli itse sitten mitä  väriä tahansa, mutta jos oma lempivärisi saa kasvosi näyttämään merisairailta, niin ehkä sitä kannattaa käyttää mielummin vaikka käsilaukuissa tai vaikka kengissä kuin aivan kasvojen lähellä.

 

Omalla kohdallani vaatetukseni perusväritys pysyy melko samanlaisena vuodenajasta toiseen, mutta lisäilen sitten väripilkahduksia eri vuodenaikoihin. Ajattelen vaatekaappini sisältöä ensisijaisesti syksy/talvi ja kevät/kesä -jaottelulla. Keväisin ja syksyisin sekoitan talvi- ja kesäpukimia keskenään sopiviksi yhdistelmiksi, mutta huomaan syksyisin suosivani yhdistelmissä enemmän talvisia vaikutteita ja keväisin taas kesäisiä. Ainoastaan selkeästi tiettyyn vuodenaikaan liittyvät vaatteet kuten sandaalit ja toppatakit ym. vien varastoon vuodenaikojen vaihtuessa, muuten peruspukemistoni pysyy jotakuinkin samana vuodenajasta toiseen. Omat perusvärini ovat hyvin neutraaleja ja sopivat  musta, valkoinen, harmaan eri sävyt, laivastonsininen ja vanha roosa. Kesä puvustoni väripilkkuina on korallin ja sinisen sävyjä. Talvipuvustoon väriä tuovat petrolinsininen, täyteläinen keltainen ja viininpunaisen sävyt. Pidän myös erityisen paljon konjakin värisestä nahasta, ja käytän konjakin värisiä käsilaukkujani sekä talvi että kesäpuvustoni kanssa.

 

Harva tuskin haluaa pukeutua aina vain yksivärisiin ja kuviottomiin vaatteisiin. Puvuston yhdisteltävyyden ja käytettävyyden kannalta on kutenkn hyvä pohtia myös millaisista kuvioista pitää. Oma ikisuosikkini on raidat! Rakastan raitoja etenkin yläosissa. Pidän kovasti myös pienen skaalan pilkuista ja kukkakuvioista. Myös etniset vivahteet kankaan kuvioinneissa viehättävät minua. Toisinaan myös suuret kuviot, jotka ikään kuin häviävät vaatteeseen suuren mittakaavansa vuoksi ovat kauniita. Kuviollisia vaatteita valitessani kiinnitän huomiota eniten kuvion yleisvääritykseen ja vaatteen yhdisteltävyyteen muun puvustoni kanssa.

 

Omilla värivalinnoillani haluan paitsi korostaa ulkonäköni parhaita puolia, esimerkiksi oikean sävyinen kaulahuivi saa silmäni hehkumaan syvän sinisinä, ja toisaalta pukeudun omiin lempiväreihini, joissa tunnen oloni kotoisaksi.

Aiemmat sarjan postaukset löytyy näiden linkkien takaa:

  1. Täydellistä vaatekaappia metsästämässä: sarjan aloitus ja taustoja sekä inspiroivia kirjoja ja sivustoja luettavaksi
  2. Täydellistä vaatekaappia metsästämässä, osa 2: oman tyylin määrittämisestä ja tyyli-ikoneista
  3. Täydellistä vaatekaappia metsästämässä, osa 3: leikkauksista ja silueteista
  4. Täydellistä vaatekaappia metsästämässä osa 4: omista ”uniformuista” ja tilanteista
muoti trendit
Kommentit (2)
  1. Huippu postaussarja tämä täydellistä vaatekaappia metsästämässä! Aika monessa kohtaa veit sanat suustani. Parasta on, kun kerrankin jossain blogissa osuu tyyli ja värimaailma hyvin lähelle omia mieltymyksiäni. Sain tästä itsekin vähän lisää ideoita, vaikka oma vaatekaappiprojetki on ollut käynnissä jo hyvän aikaa. Omien värien tunnistaminen on tosiaan ollut ratkaiseva askel. Itse olen todennut että ”soft summer” -värimaailma sopii minulle parhaiten, ja nyt kun olen kaikista vääränvärisistä päässyt eroon niin yllättäen kaapissa kaikki sopiikin yhteen keskenään. Siisti arkipukeutuminen on minulla ollut kaikkein haastavinta saada kuntoon, siinä on vieläkin hiukan tehtävää. Hitaasti mennään kuitenkin parempaan suuntaan 🙂

    1. Kiitos <3 Ihana kuulla, että tästä on ollut iloa ja vähän apuakin 🙂 On kyllä todella helppoa, kun kaikki käy vaatekaapissa yhteen toistensa kanssa 🙂 Mä oon huomannut, että tän projektin (yhä edelleen!) jatkuessa, mun vaatekaapissa yhä vaan vähemmän ja vähemmän vaatteita ja lähden kaupasta mielummin tyhjin käsin otiin kuin ostaisin, jotain mikä ei ole 100% sitä mitä haluan.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *