Viikko kanssani: Keskiviikko

Marraskuun alku on ollut superkiireinen. Olen tehnyt kahta teosta päällekkäin ja miehelläni on sama tilanne. Vaikka kirjasin ylös marraskuun ensimmäisen keskiviikon puuhat, en ole ennen tätä hetkeä ehtinyt istumaan alas niitä blogiin kirjottaakseni. Hieman myöhässä, mutta tässä kuitenkin. Tässä sarjassa jaan kanssanne seitsemän kuukauden ajan yhden päivän viikostani. Syyskuussa aloitin kuukauden ensimmäisestä maanantaista ja maaliskuussa lopetan kuukauden ensimmäiseen sunnuntaihin.

7:30 Herätyskello soi ja nousen ylös. Olin jo valmiiksi hereillä, koska olin aiemmin noussut auttamaan lasta enkä yrityksistä huolimatta saanut enää unta. Peseydyn ja pukeudun tanssituntia varten. Syön nopeasti satsuman ja juon vettä ennen kuin kiiruhdan tanssiopistolle.

8:30-9:45 Balettitunti. Olen ollut tunnilta muutaman kerran pois venäytettyä nilkkani, mutta nyt nilkka on taas kunnossa. On ihana palata taas tanssitunnille! En keksi mitään parempaa tapaa tyhjentää pää ja saada hyvää mieltä ja oloa kuin tanssiminen.

10:00 Tulen kotiin. Käyn nopeasti suihkussa, pukeudun, meikkaan, syön aamupuuron ja juon piparminttu-lakritsateetä.

11:10-17:10 Töissä. Tänään aloitan kunnolla työskentelyn Peppi-baletin parissa. Ensin käyn tarkistamassa osajaot ja viikon harjoitusaikataulut. Harjoitusaikataulujen perusteella suunnittelen loppuviikon työt. Tarkistan myös teoksen balettimestarit ja vierailevien harjoittajien nimet. Kirjoitan itselleni ylös myös keskeisten roolien tanssijoiden nimet osajaoittain. Merkitsen partituuriini lapuilla kaikki kohtaukset, jotta löydän jatkossa kirjasta nopeasti oikeat kohdat. Lounaaksi lämmitän eiliseltä päivälliseltä jääneet linssikeiton jämät. Ruokaillessa juttelen baletin harjoituspianistin kanssa. Iltapäivällä seuraan harjoituksia suuressa balettisalissa. Teen muistiinpanoja partituuriini näkemistäni kohtauksista. Tanssijat ovat työstäneet kohtauksia jo pidempään ja näen jo hyvin hamottuvia kokonaisuuksia. Ensi viikolla harjoittelemme jo näyttämöllä. Viimeisen tunnin ajan palaan työskentelemään työhuoneeseen. Syön muutaman pähkinän välipalaksi ja juttelen kollegan kanssa. Tarkistan huomisen aiktaulut sekä päivän harjoitusten että illan esityksen osalta. Toinen kollegani saapuu töihin illan CircOperan esitystä varten. Puhumme läpi muutamat iskutukset ja muutokset, jotka kollegani tarkistaa vielä tänään valosuunnittelijalta. Sovimme, että käymme muutokset läpi huomenna iltapäivällä ennen kuin on taas minun vuoroni ”olla puikoissa” illan CircOperassa.

17:45 Saavun kotiin käytyäni ensin ruokakaupassa. Perusostoksia: leipää ja vihanneksia. Vaihdan vaatteet ja syön kevyen päivällisen, muut ovat ehtineet jo syödä. Teen lonkan aukikiertoharjoituksia ja venyttelen lattialla samalla kun mies katsoo kuopuksen kanssa MasterChefiä. Kuopus tosin enemmänkin leikkii, juttelee ja halailee meitä kuin katsoo ohjelmaa. Esikoinen saapuu kotiin. Olemme pitkästä aikaa kerrankin kaikki illan kotona.

19:00 Kuopus käy iltapalle isänsä kanssa. Minä kastelen pari viherkasvia, jotka näyttävät kaipaavan vettä. Vien kuopuksen iltapesulle ja vaihtamaan pyjaman. Mies lukee iltasadun ja minä istun esikoisen kanssa sohvalle neulomaan ja katsomaan Magicians-sarjaa, jota meillä on tapana katsoa kahdestaan. Esikoinen syö samalla iltapalaa ja napostelemme hieman lakuja.

21:00 Saan sukat valmiiksi. Esikoinen menee iltapesulle ja nukkumaan. Tajuan, etten ole muistanut ottaa kuvia koko päivänä, illan hämärässä ei kuvaaminen enää houkuta, joten annan asian olla. Pyydän makuuhuoneessa tekstiä opettelevan miehen kanssani iltateelle. Juomme kamomillateetä, syömme leipää ja juttelemme päivän tapahtumista.

22:30 Käymme nukkumaan.

Kuva: Ajankohtaisten kuvien puutteessa kuva elokuulta, kun ostin nykyiset balettitossuni tanssittuani edelliset loppuun.

Lue myös:

Viikko kanssani: Maanantai

Viikko kanssani: Tiistai

suhteet oma-elama ystavat-ja-perhe tyo
Kommentit (2)
  1. Tosi kiva postaus! Sun työ vaikuttaa kyllä NIIN mielenkiintoiselta!!!

    1. Kiitos <3
      Mä tykkään myös kuulla/lukea muiden ihmisten työstä!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *