Viikko kanssani: Perjantai

Viikko kanssani sarja on jo edennyt perjantaihin. Tässä sarjassa jaan kanssanne kokonaisen viikon elämästäni jaettuna seitsemälle kuukaudelle. Aloitin syyskuun ensimmäisellä maanantailla, sitten lokakuun ensimmäisellä tiistailla jatkoin marraskuun ensimmäiseen keskiviikkoon ja niin edelleen.

Perjantai 3.1.2020

8:30 Herään ja tajuan nukkuneeni tunnin pidempään kuin oli tarkoitus. Ehkä minulla on vielä univelkaa uuden vuoden juhlimisesta Nousen ylös ja menen keittämään riisipuuroa aamiaiseksi.

9:30 Aamiaista koko perheen kesken. Jokaisella on hieman oma versionsa puurosta lisukkeineen. Minun puuroni päällä on kanelia ja sokeria ja puuron kaveriksi keitin teetä.

10:00 Tutkin kevään teatteritarjontaa. Muut ovat nousseet jo pöydästä ja jään selailemaan teattereiden ohjelmistoja ja esityskalentereita. En vielä osta lippuja, mutta merkitsen ylös sopivia esitysaikoja ja kiinnostavia esityksiä.

11:00 Ateneumiin puolison kanssa. Lapset lähtevät leikkipuistoon kahdestaan, koska kuopus ei halua museoon. Esikoinen on käynyt katsomassa Schjerfbeckin näyttelyn jo aiemmin koulun kanssa, joten hän lähtee mielellään ulkoilemaan ja potkimaan palloa pikkuveljen kanssa. Museossa on paaaljon muitakin ihmisiä. Silti on ihana katsella tauluja ja keskustella niistä rauhassa oman rakkaan kanssa.

13:00 Lounas kaupungilla. Lapset on saapuneet kotiin ja esikoinen lämimttää eilistä makaronolaatikkoa lounaaksi. Kaikki on hyvin ja me saamme jäädä kaupungille nauttimaan lounaasta. On hurjan kätevää, kun isoveli on jo pätevässä lastenhoitoiässä ja hoitaa toisinaan mielellään pikkuveljeään.

14:00 Kotona. Lapsen kertovat leikeistään ulkona ja syövät karkkipäiväkarkit. Minä hoidan pankkiasioita ja ilmoittaudun avoimeen yliopistoon kursseille. tarkoitukseni on opiskella kevään aikana viestintää perusopintojen verran. Harmillisesti monet luentoihin liittyvät opinnot valuvat pidemmälle kevääseen, koska lähiopetuspäivä on päällekkäin mieheni ensi-illan kanssa. Onneksi voin kuitenkin tarttua itsenäisesti opiskeltaviin kursseihin jo heti nyt tammikuussa.

16:00 Syön välipalaa. Juttelen miehen ja lasten kanssa  ja valmistaudun lähtemään illan balettitunnille.

17:30-18:45 Balettitunti. Rakastan näitä tunteja! Tänään on tiiviskurssin toiseksi viimeinen kerta ja viikkotuntini jatkuvat tavalliseen tapan taas ensi viikolla. Tunnin jälkeen jään hetkeksi juttelemaan tanssikavereiden kanssa. Sovimme, että käyn kotimatkalla hakemassa kukkia tanssinopettajan kiitoskimppuun huomista varten.

19:40 Saavun kotiin. Pusuttelen hyvät yöt jo vuoteessa olevalle kuopukselle. Käyn suihkussa ja pesen treenikamat pikaohjelmalla. Syön päivälliseksi makaronilaatikon viimeiset jämät. Sen jälkeen sidon kukkakimpun huomista varten tanssinopettajalle.

21:25 Katson sarjaa mieheni kanssa. Esikoinen käy nukkumaan ja me aloitamme katsomaan The Morning Show -sarjaa. Sarja vaikuttaa mielenkiintoiselta, se on hieman erilainen tarina vallasta ja kulkee vahvasti #metoon jäkeisessä ajassa.

22:45 Pesemme hampaat ja käymme nukkumaan.

Lue myös:

Viikko kanssani: Maanantai

Viikko kanssani: Tiistai

Viikko kanssani: Keskiviikko

Viikko kanssani: Torstai

puheenaiheet museot-ja-nayttelyt opiskelu oma-elama
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *