Koivurannan Iglut

Yhteistyössä Koivurannan Saunalautta ja Koivurannan Iglut 

Värtön rannassa liikkuneet oululaiset ovat varmaankin huomanneet, että Koivurannan Saunalautan laituriin on ilmestynyt pari iglun näköistä ”asuntoa”. Ne ovat Koivurannan Igluja, joita voi kuka tahansa vuokrata omaan käyttöön mikäli kaipaa uudenlaista elämystä ja hemmottelua Oulujoen syleilyssä.

Koivurannan Iglut ovat korkeatasoisesti varusteltuja pieniä veneitä, joilla voi seikkailla turvallisesti pitkin Oulujokea ja yöpyä joella ankkuroituna poijuun tai Koivurannan Saunalautalla. Poijut Saarelan ja Maikkulan kohdalla erottaa Koivurannan Iglujen lipuista. Igluissa on täysi varustus mm. parisänky, liinavaatteet, pyyhkeet, pieni jääkaappi, astiasto, pieni keittiö kaasuliesineen, sekä ulkokäyttöön Weberin kaasugrilli, ulkoterassi ja tietenkin wc. Iglut toimivat aurinkosähkön voimalla eli ne ovat myös ekologisia. Halutessaan iglun voi vuokrata myös vain yöpymiseen jolloin iglu pysyy kiinnitettynä koko ajan Koivurannan Saunalautan laituriin. Silloin pystyy helposti ruokailemaan saunalautalla, saunomaan ja käymään porealtaassa, mutta itse suosittelen kuitenkin vaihtoehtoa ajella iglulla pitkin Oulujokea, jolloin pääsee oikeasti näkemään ja kokemaan aivan uudella tavalla maisemat luonnossa veden äärellä. Retkeen Oulujoella voi yhdistää myös haluamiaan aktiviteetteja, kuten suppailun. Mikäli ei halua tehdä itse ruokaa voi ruoat  tilata myös valmiiksi Värtön K-kaupasta tai Woltista Koivurannan Saunalautan laiturille.

Pääsimme testaamaan viikonloppuna tätä aivan uutta elämystä Koivurannan Igluille ja olihan se kyllä kokemisen arvoinen. Iglun sai käyttöön lauantaina klo 14, jolloin käytiin perusteellisesti läpi turvaallisuus- ja käyttöohjeet. Tästä kiitos Koivurannan osaavalle henkilökunnalle. Iglu oli käytössä sunnuntaihin klo 12 saakka ja eihän sieltä olisi malttanut lähteä pois.

Ensin ajattelin, että kuluukohan iglussa aika koko päivää, yötä ja aamua, mutta kyllä vain kului. Iglun vauhti joella ei päätä huimannut ja matka Saarelan poijuun kesti lähes kaksi tuntia. Minun ei tarvinnut huolehtia iglun ohjaamisesta ja ehdin vetäistä kunnon päikkärit siinä välissä. Kerrankin sai vain olla tekemättä mitään ja nauttia. Ainoa asia mikä oli pakollista tehdä oli ruoanlaittoa, jonka senkin olisi voinut halutessaan jättää pois tilaamalla valmiita ruokia. Oli kuitenkin mukava tehdä ruokaa iglun ulkoterassilla kesäkeittiössä kun ei ollut kiire mihinkään. Parasta mielestäni oli istuskella terassilla, tuijotella vettä ja välillä pulahtaa jokeen uimaan. Uiminen iglujen terassilta onnistuu helposti, koska terassiin on kiinnitetty uimaportaat, jotka helpottavat joesta ylös noustessa.

Isommista veneistä tuli välillä niin isoja aaltoja, että iglu keikkui ihan kunnolla ja juomat ulkoterassin pöydällä olivat vähällä kaatua, mutta tämä toki kuuluu vesillä oloon. Yksi juomalasi kaatuikin ja meni rikki kun ei ehditty pelastaa sitä aalloilta.Yöllä joki ja liikenne rauhoittui, joten saimme nukkua oikein rauhassa. Säät suosivat ja ilma oli aurinkoinen ja lämmin. Igluissa on ilmanvaihto ja pieniä tuulettimia, joilla lämpötila pysyi jokseenkin kurissa. Palella ei tarvinnut, mutta ei ollut onneksi liian kuuma yölläkään, vaikka päivällä oli lähes helle. 

Yöpyminen lasikattoiglussa Oulujoella oli kyllä upea kokemus. Vesi on elementti joka itseäni rauhoittaa, joten mikä sen rentouttavampaa kuin nukahtaa ja herätä veden ääreltä. Voin kyllä lämpimästi suositella tätä mikäli kaipaa pientä irtiottoa ja rauhoittumista lomalle tai arjen keskelle. Etenkin pariskunnille tämä on vallan mainio hetki viettää yhteistä aikaa.Kiva kun ollaan saatu Ouluun näin spesiaalia aktiviteettia. Oma kokemus vesillä olosta on aika vähäistä, mutta pieni kipinä veneilyä kohtaan kyllä syttyi viimeistään nyt 😉 

Kiitokset Koivurannan Saunalautalle ja Koivurannan Igluille!

https://www.koivurannaniglut.fi/

V-

hyvinvointi suosittelen matkat ystavat-ja-perhe
Kommentit (9)
  1. Mitäs tytär tykkäsi? Sopiiko myös lapsille?

    1. Tytär ei ollut mukana. Mielestäni enemmän aikuisille tämä kohde, mutta toki isompien uimataitoisten lasten kanssa ok 🙂 Igluissa on parisänky eli millään isommalla porukalla niihin ei mahdu, mutta jos lapsen kanssa haluaa kahdestaan mennä niin mikä ettei.

      1. Eipä sitä yh:na oikein muuta voi, kuin mukkaan ottaa.

  2. Vau kiitos kun jaoit! Oon Oulusta kotoisin, mutta en ollut koskaan kuullut näistä. Pitää mennä testaamaan viimeistään ens kesänä. 🙂

    1. Kannattaa ehdottomasti! Uudenlainen kokemus tämä 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *