Kuukaudessa työmatkaliikkujaksi

Kuukauden ihmiskoe

Minua Instagramissa seuranneet tietävätkin, että aloitin neljä viikkoa sitten kokeilun kulkea työmatkani kävellen. Olen ollut suorastaan laiska työmatkaliikkuja varsinkin talvella. Kesällä pyöräily on jees, mutta talvella inhoan pyöräilyä. Itse en todellakaan edusta tätä oululaista ”pyöräillään joka paikkaan säällä kuin säällä ympärivuoden” ajatusta, vaan luvattoman usein olen hypännyt autoon ja huristellut sillä töihin. Yiritin miettiä miten saisin lisää askeleita arkipäiviini, josta keksinkin, että miksi en alkaisi kulkemaan työmatkojani kävelemällä. Tietenkään jos on kiire aikataulu suoraan töistä esim.tyttären vienti treeneihin on silloin pakko mennä autolla, mutta pääasiassa yritän järjestää nyt aikatauluni niin, että työmatkat kävellään. Minulla on töihin reilu 3km suuntaansa ja aikaa menee n. 30 min. Eli kun kävelen töihin ja takas saan hyötyliikuntaa yli tunnin päivässä, askeleita lisää  ja raikasta ilmaa! 

Ajattelin, että olisin väsynyt kun joudun heräämään aiemmin ja olen kotona vähän myöhemmin kuin ennen, mutta päinvastoin. Aivan loistava strartti päivään kun pääsee heti aamusta liikkumaan ennen töitä ja samoin iltapäivällä pääsee heti haukkaamaan happea ja tuulettamaan päätä, sekä unohtamaan työasiat ennen kuin menee kotiin. Muutin myös ruokarytmiäni niin, että syönkin aamupalan vasta töissä, eli aamukävelyn teen tyhjällä vatsalla. Halusin kokeilla onko ajatuksessa ”aamulenkki tyhjällä vatsalla polttaa rasvaa” mitään perää. Käytän liikkuessani Polar Ignite sykemittaria ja sykkeeni näissä kävelylenkeissä pyörivät 100-120 alueella eli peruskuntoa kehittävällä alueella.

Mitään muuta en oikestaan kokeilun aikana muuttanut. Huomasin, että välillä oli kova nälkä, koska nyt kulutinkin n. 400kcal päivässä enemmän kuin ennen. Söin normaalisti, herkuttelin myös ja tein muita treenejä niin kuin ennenkin. Herkkuja söin ehkä normaalia enemmänkin, koska kuukauteen mahtui parit illanvietot ja juhannus.

Mitä kokeilun aikana tapahtui vai tapahtuiko mitään? Mittasin vyötärönympärykseni kokeilun alussa ja lopussa. Kävin myös kuukauden aikana useamman kerran puntarilla nähdäkseni muutoksia kropassa. Paino minulla vaihtelee ihan päivien mukaan, kuukautiskierron, treenien ja sen mitä suuhuni laitan jopa useita kiloja. Jos on tehnyt rankan lihaskuntotreenin saattaa paino ”nousta” parikin kiloa tai jos syön pizzan ja muita herkkuja niin sen näkee heti myös puntarissa. Painossa en huomannut muutosta, mutta vyötärö kapeni kahdella sentillä! Nice!!

Vaikkei muutoksia vartalossa paljoa tapahtunutkaan niin olo on silti kevyempi ja mieli pirteämpi. Minusta tärkeämpää on voida hyvin kuin tuijottaa puntaria. Kun olo on hyvinvoiva niin jaksaa olla paljon iloisempi ja enrgisempi minä. Nyt aloitan 4.5 viikon kesäloman, mutta aion ehdottomasti jatkaa tätä kävelyprojektia kun palaan töihin. Säästyy bensaa kun ei kulje autolla, kroppa&mieli kiittää, saan kuunnella äänikirjoja, musiikkia tai käydä läpi omia ajatuksia, puhua ystävien kanssa puhelimessa ja liikkua! Ainoa miinuspuoli kokeilussa on ollut se, että niskat ja hartiat ovat jumiutuneet entisestään, koska olen kantanut repussa tavaroita. Aion kuitenkin hankkia kesän aikana paremman ja ergonomisemman repun, joten toivon, että siitä on apua myös tähän asiaan.

Kuljetko sinä työmatkasi autolla/julkisilla vai pyöräilemällä/kävelemällä?

Ihanaa ja energistä heinäkuuta kaikille! <3

hyvinvointi terveys suosittelen hyva-olo
Kommentit (1)
  1. Aamulenkki Tyhjällä Vatsalla | Yle Uutiset
    12.9.2020, 09:21

    […] Kuukaudessa työmatkaliikkujaksi – veeeraeveliiina | Lily – Halusin kokeilla onko ajatuksessa ”aamulenkki tyhjällä vatsalla polttaa rasvaa” mitään perää. Käytän liikkuessani Polar Ignite sykemittaria ja sykkeeni näissä kävelylenkeissä pyörivät 100-120 alueella eli peruskuntoa kehittävällä alueella. […]

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *