Vegaaninen New Yorkin juustokakku
Blogissa on aiemmin nähty monia juustokakkuja, mutta kaikki hyydytettyjä. Agar agar -jauheen kanssa on muutamia jippoja, joita monet arastelevat ja siksi halusin nyt tehdä täysin jipottoman ja yksinkertaisen juustokakun.
Tämä onnistuu melkolailla takuuvarmasti eli rohkeasti vain leipomaan! Kakun raaka-aineet ovat sellaisia, että ne löytyvät monesti pienemmistäkin kaupoista ja kylistä.
Tarvitset:
POHJA
200 g Oreo Brownie -keksejä
100 g sulatettua margariinia
TÄYTE
300 g Oatly PåMackan -tuorejuustoa
400 g Alpro Go On! -soijarahkaa
1 dl tomusokeria
3 rkl perunajauhoja
140 g vegaanista valkosuklaata sulatettuna (halutessasi)
persimonin
1. Murskaa keksit. Kaada margariinisula keksimurun joukkoon ja sekoita. Kaada keksimuru leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan päälle ja painele muru tiiviisti pohjaa vasten. Vuoraa myös vuoan reunat leivinpaperilla.
2. Sekoita keskenään tuorejuusto, soijarahka, sula valkosuklaa sekä tomusokeri. Siivilöi perunajauhot massan joukkoon ja sekoita jälleen.
3. Halutessasi kuori ja soseuta persikka. Tiputtele sosetta seoksen päälle. Vetele veitsellä sosetta sinne tänne niin kauan, kunnes pinta on mielestäsi sopivan marmoroitunut.
4. Paista uunin keskitasolla, 180 asteessa 45 minuuttia. Anna kakun jäähtyä ja vetäytyä kunnolla ennen tarjoilua. Itseasiassa, tämä kakku on mielestäni parasta vasta seuraavana päivänä.
VILKAISE MYÖS:
Vadelma-valkosuklaajuustokakku