Audinainen

visual diary

 

 

Kannattaako firman ottaa kantaa ajankohtaisiin yhteiskunnallisiin asioihin? 

Oma mielipiteeni: kyllä vaan. Mutta kannattaa miettiä hyvin tarkasti sen tekeminen. Näin teki automerkki Audi, joka julkaisi juuri Super Bowl
-mainoksen. Mainos käsittelee miesten ja naisten välistä palkka-eroa. 

 

 

“I think anytime you touch on a topic that is part of our cultural conversation,” Angelo says, “you’re going to get many opinions associated with that. … We’re a brand that believes in progressive actions. Those progressive actions cause conversations and that’s good because it puts our brand at the center of that.”

Loren Angelo, vice president of marketing for Audi of America.

 

----

 Läheltä liippaavaa aihetta olen pohtinut jo vuonna 2015:

Voiko työelämässä elää omien periaatteidensa mukaisesti?

 

----

 

Feminist commercian from Audi. 

 

 

 

Kommentit

Vierailija (Ei varmistettu)

Saattaa olla että kuume ja väsymys vaikuttaa, mut toi mainos sai mut kyyneliin. Lisää tätä, kiitos Audi.

saarah
visual diary

Tää oli kyllä hieno pätkä!

Ja pikaista paranemista sinne :)

Vierailija (Ei varmistettu)

"Palkkaero" ei ole Suomessa todellinen. "Palkkaero" johtuu vain siitä, että naiset eivät hakeudu ammatteihin, joissa vaaditaan vaaran sietämistä, rankkaa fyysistä rasitusta, tai toimistotöiden puolella mieletöntä, lähes mielenterveyden päälle ottavaa harjoittelua. Mm. it-alan miespainotteisuus johtuu paljolti siitä, että naiset eivät halua tehdä sitä järkyttävää määrää taitojen harjoittelua ja opettelua, joka moniin it-ammatteihin vaaditaan.

Vierailija (Ei varmistettu)

Joooh ööö, koska esim sairaanhoitajan ammatissa ei tarvitse tehdä mitään fyysistä tai sietää vaaroja arvaamattomien potilaiden asettamia vaaroja? Ja ne harjoiteltavat taidot – kyllähän meistä kuka tahansa osaa katetroida, pistää neulalla turvallisesti, intuboida ja elvyttää ihan syntymästä lähtien.. Valoja tauluun nyt, arvon Vierailija!

T. Mukavassa mutta helvetin hektisessä toimistoduunissa oleva 12 tunnin työpäiviä tekevä nainen

saarah
visual diary

Hohhoijaa.

Hohhoijaa tuon vierailijan "perusteluja" :D

Ja samaiselle vierailijalle, joka ilmeisesti on "erittäin viisaana opetellut IT-taitojansa", että palkkaerossahan on kyse siitä, että samasta työstä, samalla koulutuksella ja kokemuksella pitäisi saada sama palkka riippumatta sukupuolesta. Ei siitä, että "naiset työskentelee matalapalkkaisella terveydenhoitoalalla ja miehet korkeapalkkaisella IT-alla". 

saarah
visual diary

Hohhoijaa siis tolle ylemmälle Vierailijalle. Alemmalle high five hyvästä ja järkevästä kommentista :)

Haha, munkin hohhoijaa tietysti tolle ylemmälle vierailijalle!

Palkkaero (Ei varmistettu)

Eri tutkimuksissa ja eri ammateissa selittämättömäksi palkkaeroksi samasta työstä miesten ja naisten välille jää keskimäärin noin 5-20 prosenttia , kun KAIKKI muut tekijät on vakioitu eli koulutus, kokemus jne. Eli samasta työstä.
Sitten on tietty erikseen vielä tuo eri ammattien erilainen arvostus palkan suhteen.

Täydennys (Ei varmistettu)

Siis eroksi tietenkin niinpäin, että miesten palkat ovat selittämättömästi korkeammat.

Jätän tän tähän

https://twitter.com/JuddLegum/status/828422741074255873

Täysin tekopyhä mainos firmalta, jonka johtajista alle 9% on naisia ja johtokunta koostuu 100% valkoisista miehistä. Actions, not words.

saarah
visual diary

Haluaisin kuitenkin uskoa et tää on silti hyvä juttu. Pienet purot jne :)

Ehkä tän jälkeen on helpompi esim. kyseisessä firmassakin puhua niistä palkoista ja perustella sitä, miksi samasta työstä pitäisi maksaa sama palkka sukupuoleen katsomatta, kun sitä on oikein mainostettukin. 

Toivon todella, että näin on. Niin usein firmat kuitenkin joko ajattelevat tämänkaltaisten tekojen jälkeen, että hehän ovat laittaneet kortensa jo kekoon ja onnittelevat itseään asioista, ennen kuin mitään on saavutettu. Pahoittelut kyynisyydestä, toivoisin vain, että firmat oikeasti maksaisivat tasa-arvoista palkkaa ensin ja sitten vasta yrittäisivät rahastaa asiakkaita sillä.

saarah
visual diary

Joo, tietenkään se ei saa mennä niin! Emmäkään oo niin sinisilmäinen, että kuvittelisin että yksi tällainen mainos muuttaa kaiken ko. firmassa, mutta onhan se jo hyvä askel.

Mainosalallahan homma menee niin, että yleensä johtoportaalle asti tietty esitellään se mainoksen konsepti, kuten tässäkin on varmasti tehty ja sitten päätetään millaisella idealla edetään. On varmaan ollut siellä miesvaltaisessa johdossa paljon mielipiteitä tästä, voisin kuvitella. Mut musta esim just tää Trumpin aikakauden alku on näyttänyt sen, et uusi hyvä trendi on sellainen, että firmojen täytyy ottaa kantaa aisoihin, ei vaan mainostaa niiden tuotetta. Siksi toivon että tääkin mainos ei jää vaan sanahelinäksi, vaan saa ehkä jopa muutosta aikaan :)

Ehdottomasti, mutta minusta parempia esimerkkejä ovat Lyft, joka lahjoitti miljoonan ACLU:lle, ja Starbucks, joka on sitoutunut palkkaamaan 10 000 maahanmuuttajaa. Toivottavasti Audi oikeasti tekee asian eteen jotain, mutta itse olisin toivonut, että mainos olisi julkaistu vasta, kun on jo konkreettisia saavutuksia asian saralla.

Kommentoi