Kun bloggari lapsen adoptoi

 

elsie-nova.jpg

 

Olen lukenut sisarusten Elsien & Emman A Beautiful Mess -blogia vuosikausia. Jossain vaiheessa Elsie kertoi blogissaan adoptoivansa miehensä kanssa lapsen Kiinasta. Luin jutun, mutten kiinnittänyt siihen suurempaa huomiota. Kunnes Elsie alkoi julkaista instassaan ja perheblogissaan The Larson House paljon juttuja adoptiostaan ja pienestä tytöstään. 

Pakko myöntää: eka ajatukseni oli, että miksi bloggaaja kertoo ihan kaiken blogissaan. Mutta sitten taas, miksi ei? Nyt seuraan epäsäännöllisen säännöllisesti sitä, mitä ehkä maailman söpöimmälle lapselle kuuluukaan bloggarikodissa. Ja pakko myöntää myös että osittain ihan senkin takia, että bloggarin kuvat ja stailaustaidot ovat kyllä aika upeita. 

 

matching-outfits.jpg

 

Omassa ystäväpiirissäni lapsen omistavat jakautuvat kahteen leiriin: toisen puolen lapset ovat somessa jatkuvasti omilla naamoillaan, toisten lapset eivät siellä näy ehkä varpaita lukuunottamatta.

Entä sitten bloggari, jolla on jättiyleisö joka tietää lapsen tarinan jo ennen kuin lapsi itse sen tajuaa? Tietysti jos se edesauttaa erityislasten adoptointia (esimerkiksi juuri Kiinassa albiinolapset kuuluvat tähän ryhmään), eikö se ole kuitenkin hyvä asia?

 

Suloisen Nova Larsonin seuraaminen netissä saa lapsiarjen näyttämään ihan erilaiselta kuin vaikkapa juuri katsomani the Letdown -sarja. Totuus on kai jossain niiden välimaastossa. 

 

 

—-

 

 

 

 

This has been such a sweet story to follow. 

 

 

 

 

 

 

Kommentit (7)
  1. Mielestäni lapsen yksityisyydestä ja oikeudesta päättää omasta netti-identiteetistään ei saisi luopua vain luodakseen positiivisempia mielikuvia adoptiosta (saati edistääkseen omaa uraansa). Kasvojentunnistus kehittyy koko ajan ja netissä julkaistuja kuvia ja tekstejä ei niin vain poisteta, edes myöhemmin, jos lapsi näin toivoo. Lisäksi erityisesti adoptiolapsen tarinaa tulisi suojella ja antaa hänen itse päättää, mitä siitä kertoo ja kenelle, koska kiinnostuneita varmasti on. Toki kaikki vanhemmat tekevät suurempia ja pienempiä valintoja lapsensa puolesta ja omista lähtökohdistaan, ja yleensä seuraukset voivat olla sekä hyviä että huonoja.

  2. noinkin isolla blogi kun kyseessä, tulee pessimistisesti ensimmäisenä mieleen klikkien ja mainostajien kalastelut. Itse ehkä pitäisin lapsen erossa somejutuista

    1. Itse en oikeasti tiedä mitä tekisin. Onhan lapsi iso osa elämää, samoin työ somessa. Yrittäisin sovittaa ne yhteen jotenkin sopivasti 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *