Kun kaikki mätsää

visual diary

 

 

Asioilla on kaksi puolta,

senhän nyt tietää jokainen. Kun näin tämän kuvasarjan, otin ruutukaappauksen ja ajattelin heti: ihana, laitan tän blogiin.

Samana iltana ystäväni luona hän kaivoi jääkaapista kaksi olutta, leväytti sovitukseen tulleen riemunkirjavan maton lattialle ja sanoi: Kun ei enää kiinnosta sellainen, että kaikki mätsää täydellisesti ja jokainen saakelin saippuakuppi ja muropakkaus on täydellisesti toisiinsa sointuva.

Sitten katsoimme värikartasta uuden värin, joka saisi edustaa hänen uutta elämää (ja olohuoneen seinää), olemmehan kuitenkin visuaalisia ihmisiä.

Mutta yhtä mieltä olimme siitä, että koko ajan vähemmän kiinnostaa mikään ns. täydellinen, mätsäävä ja liian stailattu. Samasta kirjoitti juuri Annakin. Minne katosi sellainen kiva pieni kotikutoisuus, joka oli blogeissa alkuaikoina? Ja varsinkin instagramissa?

Wardrobe snacks -sarja on kuitenkin hieno. Ihan siksikin, että se sai minut taas pohtimaan tätä asiaa.

 

----

 

Loving this Wardrobe snacks series by
photographer Kelsey McClellan and prop/set stylist Michelle Maguire.

 

Kommentit

Pieni elämä (Ei varmistettu)

Ymmärrän tämän pointin ja tykkäänkin kamalasti sun blogin kotikutoisuudesta, hieman tärähtäneistä ja vinoista kuvista, mutta eniten kyllä sun teksteistä, kirjoitat vangitsevasti! Jotenkin nään sut enemmän kirjoittajana, jännä.
Kuitenkin kauniit visuaaliset blogit, niitä seuraa vaikkei teksti välttämättä ole näin kiinnostavaa kuin sulla. Tai ehkä joku Stella H osaa molemmat jutut, hän esimerkiksi on tehnyt mahtavan uran bloggarina alkuun kotikutoisena ja nyt täydellisen kaupallisena, jota on kuitenkin ihana seurata. Koska ei kauniissa kuvissa ole mitään väärää, joku on tehnyt paljon työtä eteen niissä.

saarah
visual diary

Oi kiitos! Mä jossain vaiheessa päätin, et puhelimella kuvatut kuvat saa olla tarpeeks hyviä blogiin. Se on paljon nopeempaa ja enemmän sitä instant-maailmaa. Ja ei mua tietenkään häiritse blogeissa teknisesti hyvät kuvat, niitähän on aina kiva katsella, mua häiritsee just se lavastaminen :)

Stellan blogi on kyllä hieno, siellä on molemmat, teksti ja kuvat aina upeita.

vilhelmiinah
VILHELMIINA H.

oon vähän miettinyt.

Miettinyt sitä, että ehkä se kotikutoisuus mikä lieneekään katosi silloin kun älypuhelimien kameroiden laatu nousi, sillä nehän ovat jo ihan järjestelmäkameroiden tasoa. Tämä koskee nyt lähinnä instagramia, ja muita paikkoja mihin kuvia lataamme.

Itse otin ensimmäiset instakuvat ipadilla, jossa megapixeli on 8 ja etukamerassa taitaa olla 5. Nykyäänhän kännyköissä on vähintään se 13mp. Kai?

Liika mätsääminen vie kyllä maun. Jotenkin!

saarah
visual diary

Joo, liika mätsääminen ja lavastaminen tosiaan vie vähän maun. Mä kuvaan edelleen lähes kaiken mun vanhalla iphone vitosella :D

Pieni elämä taas (Ei varmistettu)

Nythän tietystä kotikutoisuudesta on tulossa (tai on jo) se muotijuttu nro01. Täydelliset valkoiset kodit ei ole enää kovinkaan kiinnostavia, sellainen ranskalainen rönsyily; isot kirjapinot, maalauksia seinän vieressä, kahvikuppi sivupöydällä, savuke palaa sen vieressä täydessä tuhkakupissa, kuivuneita tulppaaneja itse tehdyn näköisessä vaasissa, marokkolainen hieman kulunut matto, lautalattia näyttää kuluneelta sen alla.

Mansikkajauhis (Ei varmistettu)

Mutta onko tuokaan sitten enää kiinnostavaa, kun on rakennettua. Aina rakennetaan ja lavastetaan. mielestäni sellaiset näkymät eivät ole mielenkiintoisia. Kiinnostavinta olisi, jos kuvassa näkyy avattu sipsipussi, pölypalloja ja ihmisellä ryppyjä. Siis jos se on todellisuutta.

saarah
visual diary

Oon miettiny tätät samaa, et yhtäkkiä se kokovalkoinen ja siellä ripaus mustaa seassa ei näytä enää kivalta. Ja just tollanen rönsyily kiinnostaa enemmän :) Mut toisaalta se on kivakin, et trendit ja sitä myötä kai sit makukin muuttuu. Ja omalla kohdalla epätäydellisyys ja keskeneräisyys ja vähän sinnepäin sisustus on muutenkin ollut viime vuodet ajankohtainen juttu täällä ulkomailla asuessa, et ei enää oikein edes kaipaa sitä että oli viisitoista kaunista teekuppia hyllyllä esillä. Nyt on kaksi ja niilläkin pärjää :)

iidis
Varpain jaloin

Jos blogeissa olisi enemmmän myös niitä hieman rakeisia ja epätäydellisiä kuvia, uskaltaisin kai minäkin paremmin laitta kuvitukseksi niitä omalla puhelimella 8ei, en edes omista muuta kameraa) napsittuja räpsyjä.

Tässä postauksessa on varsin raadollisen rehellisiä kuvia vailla vähäisintäkään stailaamista pölypallobongareille ;D

 

saarah
visual diary

Hahaa, just hyviä kuvia :)

 

Tuulihattu

Kai siinä on vähän taustalla se että ollaan niin ammattibloggaajia eli lähes aikakauslehtiä joiden tarkoitus on tarjota ihanan inspiroiva visuaalinen pakopaikka maailmasta. Paitsi että kun haluan lukea niitä muotieditoriaaleja käsiteltyine kuvineen, meen mieluummin Sokkarille ja ostan Voguen. Joissain suomalaisissa blogeissa toi kuvankäsittely, lavastaminen ja yleinen posettaminen tämän visuaalisuuden varjolla on mennyt jo aivan överiksi, ja täysin muun sisällön sivuuttaen. Ainakin omalta lukulistalta nämä kaikki on pudonneet ihan luonnostaan pois. 

saarah
visual diary

Joo, oon samaa mieltä!

Tosi harvasta blogista mun mielestä voi sanoa että niissä ois kiinnostavia kuvia. Teknisesti hienoja ja hienosti stailattuja toki, mutta haluisin blogeilta jotain sellaista mitä en lehdistä saa.

Siiri / Pilkettä-blogi (Ei varmistettu) http://blogit.kauneusjaterveys.fi/pilketta/

Itse ainakin äänestän kotitekoisen ja itsetehdyn näköisen puolesta (ehkä siksi että en pysty itse parempaan :P) - silloin tulee aito fiilis.

saarah
visual diary

Aivan! Joo, aitous on just se jota haluaisin enemmän näkyviin :)

Kommentoi