Kuuntele Drakea (ja muita keinoja treenata muistia)

Olen aina ollut ihminen, jolla on hyvä muisti.

Kirjoitin jo aiemmin hajumuistista, joka on omalla kohdallani tosi vahva. Myös visuaalinen muistini on hyvä: kun joku puhuu vaikka firmasta tai merkistä, jonka nimeä ei muista, alan ekana muistella: niin onko se sellainen jolla on musta ympyrän muotoinen logo? Kun eksyn vieraassa kaupungissa, kävelen takaisinpäin ja katselen liikkeiden ikkunateippauksia ja katujen numeroita. Niihin olen kuitenkin kiinnittänyt huomioni.

muista.jpg

Mutta kuten kaikkia muitakin taitoja, myös muistia pitäisi treenata. Tämä on asia joka menee varmasti mappi Ö:hön muillakin, sinne samaan missä on pakastimen sulatus, yläkaappien järjestäminen ja silkkivaatteiden vienti pesulaan. Joo, kesälomalla sitten.

Olen opiskellut portugalia sattuneesta syystä alkuvuodesta asti. Uuden kielen opiskelu taitaa olla parasta aivojumppaa ikinä. Sen aloittaminen vaatii tosin yleensä jonkun  suuremman suunnitelman, harva sitä vaan ihan omaksi huviksen menee opiskelemaan kieltä kalliille kurssille. Mutta on appsit! Käytän esimerkiksi hyvää Duolingo –appsia portugalin treenaamiseen. Parasta appsissa on se, että joka ilta sieltä tulee muistutusviesti siitä että pitäisi taas treenata. Ja se viesti alkaa näin: Coach here. Tietysti mietin aina että se on New Girlin pelottava sivuhahmo, Coach ja alan heti paniikissa hommiin.

tumblr_lrfy93VQhR1r31ngfo1_500.gif
Appsissa on myös hyödyllisiä harjoituslauseita: O cavalo come o abacaxi.

Hevonen syö ananasta. Odotan hetkeä, jolloin pääsen käyttämään tätä oikeassa elämässä.

—–

Aivojen treenaamisasiaa pohtineena tajusin myös käyttäväni näitä pieniä päivittäisiä kikkoja muistin ylläpitämiseen:

Muistutusten muistaminen:
Käytän puhelinta tosi paljon muistutuksiin. Joka kerta kun puhelin piippaa muistutusäänen,  yritän katsomatta puhelinta muistaa, mikä muistutus on kyseessä. Yleensä aina muistan. Samoin usein iltaisin, juuri ennen nukahtamista, tulee mieleen joku tärkeä asia. Teen näin: mietin tiukasti, että aamulla kun herään ja näen yöpöydän ekana, muistan tämän asian. Yleensä toimii.

Räpin kuuntelu:
What? Treenaan aivoja usein sillä, että kuuntelen mahdollisimman nopeatempoista englanninkielistä räppiä tai hiphoppia ja OIKEASTI kuuntelen mitä siellä sanotaan, ihan lauserakenteita myöten. Joo, välillä vähän ihmeellisiä solvauksia ties ketä kohtaan ja outoja sanoituksia:

Naked women swimming, that´s just how I´m living

Kivat sulle, Drake, mutta huomaan, että se kehittää oikeasti niin kielitaitoa kuin aivojakin.

Kauppalista numeroina:

Teen kauppalistan puhelimeen ja lasken: eli siis 7 asiaa. Sitten menen kauppaan enkä katso listaa kun vasta kassalla. Yleensä olen muistanut kaiken.

Ja tietysti ravinto:
Syön avokadoja, siemeniä, pähkinöitä, täysjyvää ja mustikoita jatkuvasti, kuten useat ravintosuositukset ohjeistavat.

—–

Onko muita hyviä vinkkejä?

—–

Tricks I use to train my memory and brain:

– Learning a new language (especially like this Duolingo -app for that)

– Putting up reminders to my iPhone BUT not checking them when I hear the sound. Just try to remember them first, then check.

– Listening to rap music in a foreign language and really trying to keep up with what they´re saying.

– Eating lots of avocados, seeds, nuts, whole grain and blueberries etc.

 

Kommentit (9)
  1. Hehee abacaxi taisi olla aikanaan ensimmäinen sana minkä opin portugaliksi 😀 Duolingo on kyllä tosi hyvä appsi, tuli itsekin opiskeltua sen kanssa ennen Brasiliaan muuttoa. Brassipoikaystävää vaan nauratti noi nimenomaiset erittäin hyödylliset lauseet kuten ”O mosquito bebe leite”.

    Anyways tsemppiä kielen opiskeluun, kyllä se siitä! Ja onnea muutenkin matkallesi Portugaliin, rohkea veto mutta et takuulla tule katumaan 🙂

  2. Oon kans Duolingofani, opiskelen vaan espanjaa. Osaan sujuvasti jo kertoa, että elefantit syö riisiä ja että hiiri nukkuu apinan päällä. Mahtava sovellus! 🙂

    1. Ihan tosi hyödyllisiä lauseita nuokin 😀 😀 Tsemppiä opiskeluun!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *