Croque Madame -uunileivät

Perheemme juhlabrunssiklassikko on Croque Madame. Lämmin uunileipä, jonka täytteenä on kinkkua ja juustoista valkokastiketta ja joka tarjoillaan paistetun kananmunan kanssa.

Croque Madame

Huomasin äitienpäivänä, etten ole julkaissut Croque Madamen tämän version reseptiä blogissa lainkaan, joten korjataan tilanne.

Käytimme leipiin tällä kertaa Rouvan itse leipomaa juurileipää. Leivät voisi paahtaa kevyesti ennen täyttämistä ja paistamista, mutta leivästä saattaa silloin tulla pieniin suihin hieman liian kovaa, joten päätin, että leivät täytetään ilman paahtamista ja laitetaan vasta täytteiden kanssa uuniin.

Croque Madame

Levitimme pohjalle kahdenlaista dijonsinappia: sileää ja rouheaa. Kinkku oli kevyesti savuista palvikinkkua kauppahallin tiskistä. Juusto oli tällä kertaa italialaista provolone piccantea, mutta mikä tahansa maukas ja raastettava juusto kuten cheddar käy leipiin hyvin.

Croque Madame

Leipien seuraksi paahdoin vielä parsat, jotka tulivat samalla, kun uuni oli joka tapauksessa lämmin.

Herkullisia brunssihetkiä!

Croque Madame

Ainekset (4 annosta)

Valkokastike
1 rkl
voita
2 rkl
vehnäjauhoja
2 1/2 dl
maitoa
100 g
juustoa (esim. cheddar tai emmental)
ripaus
suolaa
ripaus
mustapippuria
Leivät
8 viipaletta
leipää
dijonsinappia
palvikinkkua
100 g
juustoraastetta
Pinnalle
4
kananmunaa

Tee näin:

  1. Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen
  2. Raasta juusto raasteeksi
  3. Valmista valkokastike: Kuumenna voi kattilassa ja sekoita vehnäjauhot sulaan voihin. Lisää maito vähitellen vispaten samalla. Jatka vispaamista ja annan kastikkeen kiehahtaa. Lisää puolet juustoraasteesta kastikkeeseen. Mausta suolalla ja mustapippurilla
  4. Leikkaa leipä kahdeksaksi ohueksi viipaleeksi
  5. Voitele puolet leipäviipaleista ohuelti sinapilla ja asettele kerros kinkkusiivuja sinapin päälle
  6. Kaada kinkkusiivujen päälle valkokastiketta ja ripottele puolet jäljellä olevasta juustorasteesta valkokastikkeen päälle
  7. Laita leipien kannet paikoilleen, kaada päälle valkokastiketta ja ripottele loput juustoraasteesta leipien pinnalle
  8. Paista leipiä uunissa, kunnes ne alkavat saada tummia pilkkuja
  9. Leipien paistuessa paista pannulla neljä kananmunaa
  10. Nosta valmiit leivät lautasille ja kananmunat leipien päälle.

Tarjoile esimerkiksi paahdetun parsan kanssa!

Koti Ruoka ja juoma