Mitä kuuluu siirtolapuutarhaan?

Kevät on vaihtumassa kesäksi, mutta puutarhakuulumiset loistavat poissaolollaan. Kevät on ollut niin kylmä, että kaikki istutushommat viivästyneet, mutta tästä se puutarha alkaa taas heräillä. Rouva keräsi jo ensimmäiset raparperinvarret, ja muutamat parsatkin olivat nousseet laatikostaan.

Tomaatit olisi voinut muuten jo istuttaa kasvihuoneeseen, mutta koska yölämpötilat olivat vain muutaman asteen verran, emme uskaltaneet tehdä sitä. Jotta kaikki taimet eivät kasvaisi sisätiloissa aivan ylipitkiksi, hajautimme riskiä, ja istutimme viime viikonloppuna puolet taimista kasvihuoneeseen, ja jätimme toisen puoliskon vielä odottamaan.

Olimme jo aikeissa istuttaa loput helatorstaina, mutta päivä oli niin sateinen, että jäimmekin tekemään aivan muita hommia kotiin. Ehkä nyt viikonloppuna.

Kompostimme ovat tuottaneet paljon iloa. Sen lisäksi, että isot puutarhakompostorimme tuottavat kivasti multaa perennojen varsista ja muusta puutarhajätteestä, lämpökompostorimme pääsi nyt parempaan paikkaan, jossa se on koko päivän auringossa.

Mökin varjoisalla puolella aiemmin sijannut kompostori oli jäässä vielä pitkään, mutta kun siirsin sen muutama viikko sitten puutarhakompostorien viereen, sekin lähti taas käyntiin, ja kompostorin sisälämpötila on mukavasti 50 asteen tuntumassa. Tämänkin kompostorin multaa päästiin jo levittelemään marjapensaille.

Kasvihuoneessa kasvaa tomaatintaimien lisäksi salaatin, varsiparsakaalin, salkopavun ja kesäkukkien taimia.

Salkopavusta tuli suuri suosikkimme, kun saimme kaksi vuotta sitten pavuntaimia. Papu osoittautui erittäin hyvin kasvavaksi, satoisaksi ja herkulliseksi, joten nyt se kuuluu vakiovihanneksiimme.

Kevään suurin urakka on kaniaidan rakentaminen. Ostin tarpeet jo viime kesänä, mutta en päässyt hommiin tarpeeksi ajoissa, ja maa muuttui liian kovaksi.

Nyt olen ehtinyt asentaa aidasta jo neljänneksen parissa päivässä, ja homma jatkuu, kunhan taas ehdin. Kaivan aidan maan sisään, ja käännän vielä aidan alareunaa ns. kanien tulosuuntaan, jotta ne eivät kaivautuisi sen ali.

Kuisti on täynnä kaikenlaisia kukkasia, joita Rouva istuttaa pihalle lähiviikkoina.

Niin, ja viikuna! Se talvehti mökin sisällä, jossa pidämme talvella noin 5 asteen lämpötilaa, ja iloksemme se heräsi keväällä. Näyttää siltä, että saamme tänäkin vuonna muutaman oman viikunan!

Jännä nähdä, millainen kesä tästä tulee. Takana on muutama aivan liian kuuma ja kuiva kesä, ja toiveissa olisi vähän viileämpi ja sopivan sateinen. Tällä hetkellä näyttää ihan lupaavalta sen suhteen.

koti piha-ja-puutarha
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *