Gastronaatti: Arjen ruokavinkit #44

Joko seuraat Rouvaani @satu_koivisto Instagramissa? Täysin subjektiivisesti arvioiden hänellä on maan kiinnostavin ruokafeedi, ja hän postaa tililleen jotain joka päivä. Kokoan kiinnostavimmat arkiruokavinkit (ja joskus vähän juhlaakin) blogiini noin kerran kuussa. Ja nyt on aika hehkuttaa mm. parsaa, tofu- ja queso fresco -curryja ja kaalilaatikkoa!

Ja huom! Yhteistä Gastronaatti II -kirjaamme saa nyt No Tofu Publishingin loppuunmynnistä hintaan 16,90€!

Gastronaatti - Parsarisotto

”Pääsiäisen ruokavinkit jatkuvat toivereseptillä: kas tässä parsarisotto. Meillä syödään risottoja tosi usein, mutta tämä on sellainen pyhäversio, sen verran ylenpalttisesti tässä on parmesaania.
Kuorin ja hienonnan kaksi tavallista sipulia, voisi hyvin käyttää myös salottisipuleita. Pesen 500 g vihreää parsaa, napsauttelen kuivat tyvet pois ja leikkaan parsat nuppujen alareunaan asti noin sentin lanteiksi. Parsoja ei tarvitse kuoria. Leikkaan nuput pitkittäin puoliksi, siten noita kaunokaisia riittää useammalle lautaselle. Kuivat tyvet sujautan pakastimeen ja keitän liemeksi, jahka niitä on enemmän.
Kiehautan litran kasvislientä. Yleensä varaan lähettyville vähän ylimääräistä vettä, sillä koskaan ei tiedä, kuinka janoinen risotto tällä kertaa on.
Kuullotan sipulia toisessa kattilassa parissa ruokalusikallisessa öljyä niin kauan, että se pehmenee. Sitten lisään parsat, paistan pari minuuttia ja kaadan seoksen kulhoon odottamaan. Lisään kattilaan pari ruokalusikallista öljyä ja kuullotan 4 dl Arborio-riisiä miedolla lämmöllä koko ajan sekoitellen niin, että riisi muuttuu läpikuultavaksi. Sitten lisään kasvislientä. En koko määrää, ehkä kolmanneksen, mutta lientä ei tarvitse lisätä kauhallinen kerrallaan kuten monesti neuvotaan. Sekoitan pari kertaa, lisään sitten seuraavan kolmanneksen liemestä ja 1/4 dl sitruunamehua ja sekoittelen. Sitten raastan valmiiksi 100 g parmesaanijuustoa. Kun riisi on melkein kypsää, komennan perheen pöytään, lisään kattilaan lopun liemen, parmesaaniraasteen, sipuli-parsaseoksen ja parsan nuput ja otan kattilan liedeltä. Jos risotto tuntuu jämäkältä, lisään vettä, risoton kuuluu olla valuvaa. Ihan lopuksi tarkistan suolan, sen tarve riippuu kasvisliemijauheen suolaisuudesta. Mielestäni lisäsuolaa ei tarvita.
Lautasille rouhaisen mustapippuria.
Toivottavasti teillekin maistuu 🌱
Onko parsarisotto tuttu juttu?
#keittiössänyt #parsarisotto #parsa#parsaa #parsaaa #parsahulluus#pääsiäinen #pääsiäinen2019

Gastronaatti - Munakoiso ja belugalinssit

”Pääsiäisen toiveruokavinkit jatkuvat ✨ Tai aivan tällaista ei toivottu, mutta toivottiin vinkkejä munakoison kesyttämiseen. Olette tulleet oikeaan osoitteeseen, munakoison kesyttäminen on erikoisosaamistani!
Munakoiso kannattaa paahtaa uunissa. Leikkaan munakoisot, yleensä kaksi keskikokoista, isohkoiksi kuutioiksi. Välillä itketän niitä ja laitan palat lävikköön ja ripottelen päälle suolaa, jolloin munakoisoista tihkuu nestettä pois. Usein en tee sitä, eikä lopputulos ole merkittävän erilainen.
Levitän munakoisopalat uunipellille, lisään päälle hövelisti oliiviöljyä ja suolaa myllystä, jos en sitä oli lisännyt jo aiemmin, ja työnnän munakoisopalat 175-asteiseen uuniin. Välillä pidän niitä 30 minuuttia, siihen asti kun ne ruskettuvat kevyesti, ja välillä taas paahdan tummemmaksi, noin 40 minuuttia, jolloin ne jopa vähän kuivahtavat ja maku tiivistyy entisestään. Munakoisopaloja voi sekoittaa muutaman kerran paistamisen aikana, itse en usein muista sitä tehdä.
Nuo uunissa paahdetut munakoisot ovat ihania ihan sellaisenaan tai pastassa, pizzan tai uunileipien päällä, mutta pääsiäiseen, lampaan kaveriksi, sopii hyvin tuollainen belugalinssisalaatti. Keitä pari desiä belugalinssejä väljässä suolalla maustetussa vedessä kypsiksi, noin 20 minuuttia, varo etteivät linssit mene muhjuksi. Sekoita linssien kiehuessa kulhossa kastike: sekoita 3 tl Dijon-sinappia, 1/4 dl sitruunamehua ja 1/2 dl oliiviöljyä kierrevatkaimella, mausta ripauksella suolaa. Nakkaa lämpimät linssit kastikekylpyyn, pyöräytä ja levitä tarjoiluvadille. Levitä lopuksi pinnalle uunissa paahdettuja munakoisokuutioita. Jos kotona on tuoretta lehtipersiljaa, ripottele ihmeessä sitä pinnalle.
Rentoa ja eritoten herkullista pääsiäistä 🐣
Mitä teillä syödään huomenna?
#keittiössänyt #munakoiso#munakoisohulluus #paahtajanainen#pääsiäinen #pääsiäinen2019

Gastronaatti - Perunamuusi ja ruskistettu voi

”Lisää ruokavinkkejä pääsiäiseksi meille perunaihmisille: pottumuusi ruskistetusta voista 🔥
Pottumuusia tulee syötyä aivan liian harvoin, ja siksi ilahduin valtavasti bongatessani sellaista viime viikolla Sikke’sin ruokalistalta. Kotona sitten lisäsin muusiin ylenpalttisesti ruskistettua voita, koska sellainen oli muutenkin mielessä parsojen takia. Ja miksipä ei? Paahtunut maku on 🔥
Pesin, kuorin ja paloittelin kilon Rosamunda-perunoita. Laitoin ne kattilaan, peitin vedellä ja lisäsin teelusikallisen suolaa.
Perunoiden kypsymistä odotellessani paloittelin 100 g voita kattilaan ja kuumensin sitä sekoitellen niin kauan, että voi ruskistui muttei vielä kärähtänyt. Sitten siirsin voin kulhoon odottamaan.
Kaadoin perunoiden veden pois ja säästin keitinliemen. Hulautin melkein kaiken voin kattilaan (säästin vähän pinnalle valutettavaksi), lisäsin 2 dl keitinlientä ja vatkasin muusin tasaiseksi vatkaimen pienimmällä teholla. Muusiin voi vielä lisätä keitinlientä tai kuumaa maitoa, jos se tuntuu liian jähmeältä. Lisää suolaa se ei minusta kaivannut.
I h a n a a 🔥 Tässäpä ruoka, jota voisin lusikoida suoraan kattilasta 🙈
#keittiössänyt #pääsiäinen#pääsiäinen2019 #perunamuusi#pottumuusi #ruskistettuvoi

Gastronaatti - Sikurisalaatti ja sinihomejuusto

”Pääsiäisen ruokavinkkejä toivottiin, joten aloitetaanpa salaatilla 🌿 Sopivasti karvas salaattisikuri on minusta aivan täydellinen pari Peltola Blue -sinihomejuuston kanssa. Kovin nättiäkin se on, kun valitsee pienet ja söpöt yksilöt.
Aloitan sekoittamalla kulhossa pari teelusikallista karkeaa Dijon-sinappia, ruokalusikallisen sitruunamehua, ihan pikkuisen suolaa (1/8 tl) ja noin puoli desiä oliiviöljyä kierrevatkaimella. Soosin voi hyvin tehdä valmiiksi etukäteen.
Sitten leikkaan sikurisalaatin kannan pois (se on yleensä vähän turhan kitkerä), irrotan lehdet toisistaan, pesen ja kuivaan.
Sitten juuri ennen tarjoilua pyöräytän lehdet soosissa, levitän tarjoiluvadille ja lisään päälle sopivasti saksanpähkinöitä ja sinihomejuustoa. Jos uuni lämpiää jokin muun asian takia, kannattaa työntää saksanpähkinät hetkeksi, vajaaksi 10 minuutiksi, 175-asteiseen uuniin ja muistaa sekoitella, niistä tulee siten kovin herkullisia.
Joko sinulla on pääsiäisen ruokasuunnitelmat selvillä? 🐣
#keittiössänyt #pääsiäinen#pääsiäinen2019 #salaatti#sikurisalaatti #peltolablue

Gastronaatti - Härkäpapurouhekaalilaatikko

”Täällä ratkaistiin vaalitulosta jännätessä alkuviikon iltaruoat tekemällä jättivuoka kaalilaatikkoa. Proteiinina härkäpapurouhetta (aivan parasta vegekaalilaatikossa!), mausteena runsaasti tuoretta persiljaa, rakenteen vuoksi puuroriisiä ja pinnalla vielä rapeina sattumina leivänmuruja leikkuulaudalta. Nelisen tuntia uunissa, ja se on siinä.
Teetkö sinä kasviskaalilaatikkoa? Kerro, olisi kiva kuulla!
#keittiössänyt #kaalilaatikko#kasviskaalilaatikko #härkäpapurouhe

Gastronaatti - Perunapizza

”Olenko koskaan kertonut tarinaa perunapizzasta? Törmäsin tällaiseen ihmeelliseen herkkuun joskus vuosia sitten työmatkalla Australiassa, ja siitä innostuneena kokkailin sitä kotonakin. Ensikohtaamisesta vuosien päästä olin matkalla pizzan syntysijoilla Italiassa, tarkemmin sanottuna Procidan saarella Napolin edustalla, ja bongasin pizzerian listalta perunapizzan. Ihanaa, vihdoin saan tutustua autenttiseen perunapizzaan! Tilasin sellaisen suurin odotuksin. En tajua vieläkään mitä tapahtui, mutta pöytään kannettiin pizza, jonka päälle oli kipattu keko ranskalaisia perunoita.
Kotona en ole edelleenkään tehnyt ranskispizzaa, mutta perunapizza on pysynyt suosikkina. Tekotapa on kuitenkin jalostunut alkuajoista. Pohjan teen nykyisin hapanjuureen, ja pohjan päälle levitän ranskankermasta ja parmesaaniraasteesta sekoitetun tahnan. Perunat siivutan tosi ohuiksi mandoliinilla ja lisään ne raakana pohjan päälle. Lisäksi vielä kapriksia, mozzarellaa ja tuoretta rosmariinia, jos sellaista on kotona. Voisin ehkä elää tällä 🍕
Onko teillä jotakin ikimuistoista pizzakokemusta?
#keittiössänyt #pizzapäivä#pizzabianca #perunapizza #pizza#pizzaa #pizzaaa

Gastronaatti - Parsa

”Tämä ihanista ihanin kausi on nyt meidänkin perheessä avattu, ja varoitan jo nyt: parsahehkutus ei ihan hetkeen lopu 🌱
Paahdoin parsat uunissa, tietysti, niin olen tehnyt vuosia. Eli parsojen kuivat kannat napsauttamalla pois, vihreät pötkylät uunipellille ja pyöräytys oliiviöljyssä ja suolassa ja 175-asteiseen uuniin 12 minuutiksi.
Parina näiden kevään ensimmäisten kanssa ruskistettua voita. Onhan sinulle tuttu juttu? Eli iso nokare voita kattilaan, vaikka 50 grammaa, ja sitten kuumentamaan sekoitellen niin, että voi muuttuu kauniin kullanruskeaksi. Varo kuitenkin polttamasta, raja palaneen ja ruskistuneen välissä on tässä asiassa häilyvä.
Taivaallista, ja ruskistettu voikin maistui lapsille niin hyvin, että pienempi oli jo hörppäämässä sitä suoraan kulhosta, kun selkäni käänsin 🙈
Kyllä tätä onkin odotettu 🌱
#keittiössänyt #parsakausi #parsa#ruskistettuvoi #parsahulluus

Gastronaatti - Sipsit ja dippikastike

”Viikonloppu, olemme valmiita! (Sipsien dipin tein ihan vain hienontamalla hävyttömän määrän basilikaa, jonka sekoitin turkkilaiseen jogurttiin. Pikkuisen lorautin mausteeksi riisiviinietikkaa ja rouhaisin myllystä suolaa. Nam.)
Rentoa, aurinkoista viikonloppua ☀️
#keittiössänyt #viikonloppu #mininaatti#leffasuunnitelmia

Gastronaatti - Tofu-nuudelicurry

”Kaipaatko jännitystä tavalliseen tiistai-iltaan? Tässäpä sitä tarjolla! Keittoon lisätään kurkumaa, curryjauhetta ja liukkaita nuudeleita, jotka mielellään sinkoavat syödessä takaisin keittokulhoon ja lennättävät ympärilleen äkäisiä keltaisia pisaroita. Jos kaipaat vielä vähän enemmänkin jännitystä, ehkä laitat lapset lusikoimaan annoksinaan valkoiset paidat päällä? Haasteista huolimatta suosittelen keittoa lämpimästi, sillä se on mahdottoman hyvää ja maistui molemmille lapsiruokakriitikoillekin mainiosti.
Kuorin ja hienonsin kaksi sipulia ja kolme valkosipulinkynttä. Leikkasin keskikokoisen parsakaalin nuput irti ja suupaloiksi, kuorin varren ja leikkasin sen paloiksi. Raastoin peukalonpään kokoisen palan inkivääriä.
Kuumensin 3 rkl öljyä kattilassa. Lisäsin 2 tl curryjauhetta, 2 tl kurkumaa ja 1/2 tl mustapippuria ja paistoin hetken. Sitten lisäsin inkiväärin ja sipulin ja paistoin sipulin raukeaksi. Sitten lisäsin valkosipulin ja paistoin hetken. Lisäsin 3 rkl maapähkinävoita, 3 rkl tomaattipyrettä, purkillisen kookosmaitoa, kaksi kookosmaitopurkillista vettä ja teelusikallisen suolaa ja keitin hetken. Sitten lisäsin parsakaalit ja keitin muutaman minuutin. Lopuksi lisäsin puoli paketillista nuudeleita ja paketillisen paloiteltua tofua ja haudutin hetken, niin että nuudeli kypsyi. Lautasella lisäsin keiton päälle vielä tuoretta korianteria ja rouhittua pähkinää.
Toivottavasti uskallat kokeilla ☀️
#keittiössänyt #ramen #vegeramen

Gastronaatti - Basilikahummus

”Lisää vihreyttä lautaselle, eli saanko esitellä basilikahummuksen tai oikeastaan hummuksehkon? Hummuksehko siksi, että tämä ei ole oikeaoppinen vaan rakenteeltaan sen verran löysä, että se toimii vallan mainiosti kastikkeena tai dippinä.
Raastoin valkosipulinkynnen ja laitoin sen blenderiin. Lisäsin purkillisen valutettuja kikherneitä, puolikkaan ruukullisen basilikaa varsineen, 2 rkl sitruunamehua, 1/2 tl suolaa ja 1 1/2 dl kylmää vettä ja annoin koneen huristella niin pitkään, että seoksesta tuli tasaisen ilmavaa. Aikaa alusta loppuun kuluu ehkä kolme minuuttia, toki riippuen blenderin sijainnista keittiössä, itsehän joudun kaivamaan sen #kuivakaappihaaste’esta huolimatta täpötäydestä ruokakomerosta.
Sitten vain kulhoon ja tarjolle ja ääntä kohti.
Toivottavasti maistuu 🌿
#keittiössänyt #basilika#basilikahummus #hummuksehko#kevättulee #olemmevalmiina

Gastronaatti - Salsa verde

”Vihreää, lautaselle, nyt! Olen viime aikoina sekoitellut useamman kerran simppeliä salsa verdeä, italialaista vihreää kastiketta, ja lusikoinut sitä salaatin päälle, kalan kylkeen ja dippasinpa siihen kerran myös uuniperunoita. Koukuttavaa on! Tallenna ihmeessä pääsiäisen kokkauslistalle, sopii varmasti myös lampaan kanssa 🌿
Kastike on niin yksinkertainen, ettei siihen tarvitse edes reseptiä: suunnilleen saman verran ruohosipulia ja lehtipersiljaa hienoksi isolla veitsellä, pieneen kulhoon ja sekaan pari ruokalusikallista valutettuja, hienonnettuja kapriksia. Sitten lisätään oliiviöljyä pikkuhiljaa sekoitellen, että saadaan kaikki yrtit öljyyn kylpemään. Mausteeksi vielä ihan pikkuisen suolaa, ja joskus lisään myös hienoksi raastettua sitruunankuorta. Anna maustua hetki ja lusikoi sitten minne haluat.
Kastike säilyy muutaman päivän jääkaapissa, joskin oliiviöljy jähmettyy, joten muista nostaa kastike esille hyvissä ajoin.
Toivottavasti maistuu 🌿
#keittiössänyt #salsaverde #yrtit#yrttihulluus #lehtipersilja #ruohosipuli#pääsiäinen #pääsiäinentulee#pääsiäinen2019

Gastronaatti - Taatelit ja sinihomejuusto

”Sain ystävältä pussillisen taateleita, ja mies sattui tuomaan kaupasta sinihomejuustoa. Tämän onnekkaan sattumuksen ansiosta kahden raaka-aineen ihmeellisen herkulliset pikkupalat olivatkin pöydässä parissa minuutissa ✨
Ovatko täytetyt taatelit sinulle tuttu juttu?
#keittiössänyt #täytetyttaatelit#vierasvara #taatelit #sinihomejuusto

Gastronaatti - Uunimysli

”Jos sinäkin olet aina miettinyt kuumeisesti, palaako mantelirouhe jos sen laittaa muiden mysliainesten kanssa uuniin paahtumaan, #kuivakaappihaaste’en nimissä päätin ottaa tällaisen valtaisan riskin ja selvittää. Vastaus on ei! Viikko käyntiin näinkin merkittävällä uutisella, ole hyvä 😅 #keittiössänyt #myslipäivä#diymysli #granola

Gastronaatti - Pinaattiletut

”Lasten lempiruokapäivä, eli käryytin esikoisen toiveesta pinaattilettuja. Tällä kertaa tuplataktiikalla: käytin sekä pakastimesta muutaman pinaattikuution että jääkaapista pussillisen tuoretta babypinaattia, josta oikeastaan piti kokata eilen munakasta mutta joka unohtui ja huomattiin vasta pöydässä. Kuvan ottamisen jälkeen pöytään kannettiin vielä pakastimesta sulatettuja mustaherukoita, puolukoita ei vieläkään ole kukaan muistanut ostaa 🌿
Minkä kanssa te syötte pinaattiletut?
#keittiössänyt #pinaattiletut#pikkunaatti #sunnuntairuokaa

Gastronaatti - Uunifeta ja perunalohkot

”Kun en keksi mitään muuta syötävää, pilkon pellin täyteen kasviksia, lorautan päälle öljyä, maustan suolalla ja jollakin yrtillä, lisään paketillisen fetaa ja työnnän pellin uuniin. Tänään pellille pääsivät potut, jotka saivat kypsyä ensin itsekseen vajaan puoli tuntia ennen fetan lisäämistä, sitten vielä vartin. Ja koska jääkaapissa pyöri yksinäinen fenkoli, työnsin sen viipaleina sipulin, öljyn, timjamin ja suolan kanssa uunin alatasolle pottujen vanaveteen ja heitin pitkäkseni sohvalle lasten kanssa.
Levollista viikonloppua, ilmassa on kevättä vaikkei lautasella vielä olekaan ☀️ #keittiössänyt #uuniperunat#uunipotut #uunifeta

Gastronaatti - Butter Queso Fresco

”Työkaverini @samastapadasta-Outin uusi ruokakirja ilmestyi runsas kuukausi sitten ja on jo myyty loppuun. Kirjan reseptien ideana on saada nirsokin lapsi nauttimaan ruoasta, ja olen omin silmin todistanut, kuinka Huijarin Butter Chicken on läpäissyt kaksivuotiaan kriitikkomme seulan jo kolmena iltana! Kirjan ohjeesta poiketen tein ruoan viimeksi queso frescosta, josta kuvakin on, mutta alkuperäisen ohjeen Mifu toimii todella hyvin.
Ohjeen juju on todella maukas kastike, joka maistuu siltä kuin sitä olisi haudutettu tunteja mutta joka valmistuu vajaassa puolessa tunnissa. Tässä ohje, joka kannattaa laittaa hyvään talteen ✨
Hienonna sipuli ja kuullota sitä öljyssä kattilassa muutama minuutti. Sekoita kulhossa 1/2 dl mantelijauhetta, 1 tl kardemummaa, 1 tl kanelia, 1 tl kurkumaa ja 1/2 tl neilikkaa, lisää kattilaan ja paista hetki. Lisää tölkillinen (500 g) paseerattua tomaattia ja hauduta 5 minuuttia. Lisää lopuksi purkillinen kermaa, 1 rkl voita ja 1 tl suolaa ja kuumenna nopeasti. Lisää lopuksi kastikkeeseen paloiteltu juusto ja syö basmatiriisin ja cashewpähkinöiden kanssa.
Ja hei, jos et vielä tunne Outin tiliä, nappaa ihmeessä se seurantaan! Luvassa paljon ruokainspiraatiota varsinkin meille lapsiperheellisille ✨
#keittiössänyt #huijarinbutterchicken#samastapadasta2 #luottoresepti#arkiruokaa

Gastronaatti - Päärynämehujää

”Taas on satsi saunamehujäitä odottamassa kylpyiltaa ✨ Eli kuusi kuorittua ja paloiteltua päärynää soseeksi, muotteihin, pakastimeen yön yli ja lapsille käteen lauteille. Hetken rauha ja hiljaisuus on taattu 🙈 #keittiössänyt#saunamehujää #päärynämehujää

Gastronaatti - Mustikkakakku

”Rakastan kuivakakkuja, mutta siihen nähden leivon niitä aivan liian harvoin. Viime viikonloppuna siihen tuli hyvä hetki, kun esikoinen oli kaverisynttäreillä, mies asioillaan kaupungilla ja kuopuksen kanssa piti keksiä jotakin tekemistä, johon kuuluisi myös #pakastinhaaste eli pakastimesta kokkaaminen. Leivottiin sitten mustikkakakku leipävuoassa, josta tuli ihanan mehevä. Salaisuus on jälleen pieni määrä mantelijauhoa taikinassa, aivan kuten #somenapiirakka’ssa. Jos sinullakin on yhä mustikoita pakastimessa, tässäpä resepti 💙
Voitele ja jauhota leipävuoka (tilavuus 1,5 l) huolellisesti.
Vaahdota kulhossa 200 g voita ja 2 dl sokeria. Lisää 3 kananmunaa yksitellen ja vaahdota joka välissä tasaiseksi. Lisää 2 tl leivinjauhetta, 2 tl kardemummaa ja 1 dl mantelijauhoa ja vatkaa tasaiseksi. Lisää 2,5 dl vehnäjauhoja ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Lisää lopuksi 2 dl jäisiä mustikoita ja sekoita lusikalla, älä enää vatkaa.
Levitä taikina leipävuokaan. Paista kakkua 175-asteisen uunin alatasolla tunti. Tökkää hammastikku kakkuun: jos tikkuun ei jää taikinaa, se on kypsä. Kumoa vadille lämpimänä ja yritä malttaa odottaa, että kakku jäähtyy kunnolla ennen kuin leikkaat siitä siivuja 💙
Mites siellä, tykkäättekö kuivakakuista?
#keittiössänyt #mustikkakakku#kuivakakku #kahvikakku #mininaatti

Gastronaatti - Härkiskaalilaatikko

”Haudutin viikonloppuna jättivuoallisen kaalilaatikkoa, johon upotin valtavan kaalin lisäksi kaksi purjoa, kaksi kourallista lehtipersiljaa, loput syksyllä pelastetusta ja pakastetusta Härkiksestä ja kasan leivänmuruja leikkuulaudalta. Lapsetkin syövät kaalilaatikkoa tosi mielellään, erityisesti puolukoiden kanssa, ja jos niitä ei ole, myös mustaherukat menevät.
Mites siellä: maistuuko kaalilaatikko? #keittiössänyt #kaalilaatikko#vegekaalilaatikko

Gastronaatti - Uunikuivatut tomaatit

”Muistatko vielä saunovat tomaatit? Pitkästä aikaa näitä ihanuuksia, kun mies oli tyhjentänyt vihanneskaupan alelaarin. Illalla uuniin, ja aamulla näky on tämä. Seuraksi hyvää (hapanjuuri)leipää ja burrataa ja ääntä kohti, ja usein teen uunitomaateista myös aivan törkeän hyvää voi-timjamipastaa 🍅 #keittiössänyt #gastronaatti#gastronaattiklassikko #uunitomaatit

Rouva Instagramissa: @satu_koivisto

Sarjan edelliset osat:

Gastronaatti 2 -kirjamme löydät täältä: notofupublishing.com.

Kommentit (1)
  1. Kiitos vinkeistä, perunapizza ja mausteinen nuudelikeitto menevät kyllä takuuvarmasti testiin!:) Viime viikonloppuna teimmekin pinaattilettuja, ja olivat kyllä niin hyviä!

    Ida
    http://www.lily.fi/blogit/kotona-kaupungissa

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *